Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Komedie
  • Animovaný
  • Drama
  • Akční
  • Krátkometrážní

Poslední recenze (385)

plakát

Duna: Část druhá (2024) 

Od prvního filmu jsem nic nečekal, nakonec jsem dostal všechno a možná i více. Od druhého filmu jsem očekával minimálně to stejné, ale očekávání naplněny nebyly. Timotheemu jsem mu herecky jeho vývoj charakteru moc nevěřil, scény, kdy opravdu řve na všechny strany a snaží se být onen vůdce až prorok mi k němu nesedli. Myslím si, že jeho vzhled na tom hraje velkou roli. Ani jsem netušil, jak mi budou herci z Duny jedna chybět, ale je tomu tak. Herci a postavy, kteří přišli v tomto díle mě tolik neuchvátili a nebavili. Celkově měl pro mě první díl mnohem více epičtějších scén s velmi dobrou hudbou. Tady mi to chybělo, bylo pár scén, které byly opravdu fantastické, jen jsem měl pocit, i uspěchané. Začátek pro mě byl to nejlepší z filmu. Potom mi přišlo, že se velmi spěchá, ať se to vše do stopáže vleze. Jestli první Duna je pro mě 200% ze 100%, tak druhé neupírám nespornou kvalitu, ale osobně 90% ze 100% maximálně. Celkově se mi více líbila poetičnost jedničky, dvojka za mě tuto poetičnost postrádala. Budu si muset dvojku určitě zopakovat, ale pro mě prozatím mírné zklamání.

plakát

Nyad (2023) 

Příběh Diany Nyad mě zaujal hodně, následně jsem si o celém jejím životě četl na internetu, ale za mě to není látka vhodná na zfilmování. Číst si o tom je totiž v tomto případě mnohem zajímavější a poutavější než celý tento film. U filmu jsem se hodně nudil, protože se celou dobu opravdu nic neděje a jakmile doplave, nějak to nepůsobí jako životní výkon (což on to je výkon téměř nemožný). Celkově bych ten film pojal úplně jinak nebo bych ho spíš ani netočil. Film podle mě neví, čím by chtěl být. Chtěl fascinovat tím co dokázala, ale zároveň se vůbec nesoustředil na její trénink, motivaci, krušné dospívání či další věci. Nesoustředil se na to, co mě mohlo opravdu fascinovat. Místo toho jsme většinu filmu dostávali mdlé rozhovory mezi Nyad a její nejlepší kamarádkou potažmo trenérkou. Část o dospívání, která byla ve filmu nastíněná mohla hrát mnohem větší roli a jako diváci jsme mnohem více mohli pochopit souvislosti s tím kdo je a její samotné nitro. Také nás film mohl provést jejím předchozím velkým úspěchem, kdy plavala z Baham do Miami. Ten výčet věcí, co se s tímto filmem mohl dělat by byl opravdu velký. Tahle varianta za mě není tolik uspokojivá. P.S. Ale je to fajn návrat Jodie Foster a po dlouhé době výraznější role pro Annette Bening a Rhys Ifanse.

plakát

Do morku kostí (2022) 

Když já nemůžu jinak než udělit pět hvězd. Ono je to tak originální. Sice jsem už viděl hromady road-movie a romantických dramat, ale to celé téma a zážitek z filmu je naprosto unikátní. Film má přes svou až přemrštěnou 130 minutovou stopáž i hluchá míst, ale nic kvůli čemu bych kontroloval čas. Romantické drama zabalené do kanibalistického kabátku a problematických vztahů v prostředí amerického zapadákova. K tomu všemu perfektní chemie mezi hlavní dvojicí a velmi dobře vybraní herci. Ať už Sully v podání Mark Rylance, Taylor Russell jako Maren nebo Timothée Chalamet jako Lee. Luca Guadagnino konečně od Call me by our name naservíroval další pecku. Škoda, že to lidé neumí tolik docenit. Samozřejmě je to místy hloupoučké, hlavně co se týče vražd a všeho okolo, ale mě to více než vynahrazuje vše ostatní. Záběry na "prérie" na konci jsou opravdu něco a celkově kamera se velmi povedla.

Poslední hodnocení (4 316)

S tebou nikdy (2023)

18.03.2024

Survivor Česko & Slovensko (2022) (pořad)

15.03.2024

Survivor Česko & Slovensko - Série 1 (2022) (série) (S01)

odpad! 15.03.2024

Survivor Česko & Slovensko - Série 3 (2024) (série) (S03)

15.03.2024

Temný úsvit (2006)

09.03.2024

The Florida Project (2017)

08.03.2024

All of Us Strangers (2023)

06.03.2024

Aftersun (2022)

06.03.2024

Duna: Část druhá (2024)

03.03.2024

Reklama

Poslední deníček (28)

4000

FILMOVÁ "KULTOVKOVÁ" VÝZVA

Statečné srdce

Mechanický pomeranč

Kmotr 2, Kmotr 3

Tenkrát v Americe

Černý jestřáb sestřelen

Fontána

Rockyho série

Amadeus

Pianista

Pan Nikdo

Život Briana

Život je krásný (starší i novější)

Poslední Mohykán

Bourneova série

Tanec s vlky

J.F.K.

Ospalá díra

2001: Vesmírná odysea

Vlasy

Apokalypsa

Strach a hnus v Las Vegas

Někdo to rád horké

Sbal prachy a vypadni

Pozemšťan

Věc

Americký gangster

Prázdniny v Římě

Království nebeské

Sedm statečných (1960)

Vrána

Amores Perros

Rocknrolla

Psycho (1960)

Romeo a Julie (1996)

Fantom opery

My fair lady

Zažít Woodstock

Apollo 13

Kundun

Chaplin 

Gándhí

Letec

Co žere Gilberta Grapea

Hotel Rwanda

Hrob světlušek

Whiplash

a mnohem více, ale do toho 4000. ohodnocení toto bude stačit.

Ovládací panel