Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Animovaný
  • Akční
  • Komedie
  • Drama
  • Sci-Fi

Recenze (632)

plakát

Duna: Část druhá (2024) 

Ok. Je to bomba, je to super, je to DUNA až na... konec. Většina změn a je jich dost, byla provedena čistě aby se udržela plynulost filmu. To asi všichni chápem. Prostě nelze převést knihu 100% na film, to nejde a ani to není žádané. Jenže, oni ustřihli toptéře křídla. Konec filmové DUNY je docela jiný, než Herbert zamýšlel a to dost. Předně, žadný hrabě Fenrig, což mě mrzelo. Fenrig a jeho manželka (ta tam je), jsou super náhled jak funguje společnost kolem císaře a šlechta a jak Fenriga vůbec nezajímá, co musí jeho manželka pro sesterstvo provést. Je to dost dobrej charakter a je škoda, že jsme o něj přišli. Také náboženství je mnohem méně "Islám" a spíše neurčitý fanatismus. Slovo džíhád, který má tak hustej náboj a sílu, se změnilo na "svatá válka". Jo a Thufir se vypařil. Těch změn ke konci přijde více (žádné malé ďábel dítě, atd.) ALE co je mnohem, MNOHEM horší, je Chani. Podělali to, to se nedá jinak popsat. PROČ? proč? Ptám se já. Ale ja vím proč a myslím, že vy víte taky. Takový je bohužel dnes svět, to mě mrzí. Udělali to scénaristé? Chtěla to Zendaya sama( její minulé výroky mluví samy za sebe), nebo to byl nátlak "shora"? Či sám Villeneuve je vinen? Je to, jaký to je a tak mi nezbývá, než být smuten. Pokud vás svět Arrakisu zaujal a nečetli jste knihu,  ptám se, na co čekáte: ). LONG LIVE THE FIGHTERS

plakát

Avatar: Legenda o Aangovi - Aang (2024) (epizoda) 

Ok, takže zatím jen dojmy z prvního dílu, jako adaptace, dost slušný. Je to jiné trochu, ale přece nechceme přesnou kopii, originál se stejně nedá překonat. Trošku přitvrdili na brutalitě, což jen kvituji, tak snad to nepodělají...

plakát

Co kdyby...? - Co kdyby... Hela objevila deset prstenů? (2023) (epizoda) 

Neskutečná sračka, je to jiná realita o tom žádná, ale tohle už je trochu moc i na mě. Kdo píše scénaře musí být hodně zkoulenej, páč i drtivá většina fan fiction je mnohem lepší.

plakát

Klauni zabijáci (1988) 

Popravdě, mě se to napůl seriózní, napůl naprosto absurdní zpracování docela líbílo. Tvůrci věděli co chtěli a udělali to, to respektuji.

plakát

Co kdyby...? - Co kdyby... Kahhori přetvořila svět? (2023) (epizoda) 

Indiánská Wakanda no, ale animace mi přišla lepší než u ostatních a celkově se to dalo, aspoň něco nového. Ovšem to, že funny koncept what if víceméně zazdí hloupým zase propojením je docela nuda. Radši bych originální samopříběhy než další pomstiče.

Ovládací panel
3 body