Reklama

Reklama

Avatar: Legenda o Aangovi - Série 1

(série)
Trailer 2
Akční / Dobrodružný / Fantasy / Mysteriózní / Komedie
USA, 2024, 7 h 16 min (Minutáž: 47–64 min)

Tvůrci:

Albert Kim

Hrají:

Daniel Dae Kim, Ken Leung, Tamlyn Tomita, Paul Sun-Hyung Lee, Gordon Cormier, Yvonne Chapman, Kiawentiio, Elizabeth Yu, James Sie, Maria Zhang (více)
(další profese)

VOD (1)

Epizody(8)

Videa (3)

Trailer 2

Recenze (9)

salahadin 

všechny recenze uživatele

Kids friendly fantasy, kde se děti chovají jako dospělí a mnozí dospělí jako děcka. Tomu odpovídá prostorný scénář, kdy se v každém díle opakují ty nejprovařenější fráze, jaké si lze jen představit. A stále dokolečka na jedno brdo něco ve smyslu "proč jsem takovej blboun a nemehlo?" "Ne nejsi, jsi hrdina světového formatu" "jsem totální kreten, kvůli mě zdechly tisíce lidi" "ne vole ty za to nemůžeš, 100 let jsi byl na tripu" etc.etc. Tak naivní dialogy neměl ani Vinnetou s Olčetrhendem. Sídžíáj občas dost bolí a svět působí jak PC hra. Na druhou stranu je to občas zábava s příjemnými postavami  (Iroh a Zuko) a postavami, které byste zabili čímkoliv, co by bylo po ruce (oba jižní eskymaci). Nejlepší epizody 02 a 07. Škoda, kdyby byl seriál občas méně infantilní a více temný a drsný, byla by to fajnovečka. ()

VojtechAllen 

všechny recenze uživatele

Jakožto člověk co k předloze nemá vlastně žádný vztah, jsem neměl vlastně takřka žádné očekávání ale i přesto, to dokázalo zklamat. Bohužel se nejedná o banger ve stylu nedávného One Piece, ale o velikou, velikou průměrnost, která nemá k nabídnutí absolutně nic, ale jakože absolutně. Postavy jsou tu ty nejvíce typické archetypy, což by vlastně tak nevadilo, kdyby alespoň mezi nimi byla určitá chemie, jenže ani ta tu není, a to ani při romanci. Příběh je stejně jako charaktery naprosto strohý a předvídatelný kde člověk dokáže reálně předpovědět co bude následovat jako dialog. Jediné co opravdu stálo za to byla technická stránka, respektive že seriál nevypadá hnusně, a je vidět že Netflix do toho nasypal docela dost peněz. Vlastně se celkově tak nějak nejedná o nějakou nekoukatelnou blbost, ale spíše o průměrnost všech průměrností, se kterou opravdu nemá smysl ztrácet čas. 5/10 ()

Reklama

psychoJoa 

všechny recenze uživatele

Jakoby jo, je to lepší než film, zas to ale není žádná hitparáda. Nad vodou to drží Katara, Soka a Zuko… a potápí to za mě především hlavní představitel Aanga (a z části teda i český dabing). Každopádně potenciál tam je, zatím nijak zvlášť nezadupán, takže snad to bude mít vzestupnou tendenci. ()

LUKICKK 

všechny recenze uživatele

Takže, originální seriál jsem viděl před týdnem poprvé celý a mám celkem fresh porovnání v hlavě. Spousta věcí mi vadí, například obsazení Katary a princezny severního kmene, jako halo, ale v seriálu jsou to nejhezčí borky, které si svým vzhledem hned zapamatujete, ale tady prostě splývají s ostatníma průměrnýma holkama. Samozřejmě to někdo nemusí brát tak důležitě, tak proto další na mojem seznamu jsou změny v příběhu, jak už celkové, nebo že jsou spojené s jinou událostí a nebo jsou jakkoliv jinak upravené nebo odebrané, což prostě asi chápu, ale tím, že je originální seriál tak perfektní, tak tím, že to změníte, tak to akorát zhoršíte, takže proto by podle mě byl mnohem lepší 1:1 remake do hrané verze. A poslední věc co mě teď z hlavy napadá, tak je to, že kdybych neviděl originální seriál, tak bych absolutně netušil co se děje, děj je osekaný a zmatený. Nechápu proč se tahle sračka někomu líbí, asi by jste si měli pustit originál aby jste si osvěžili paměť a zjistili co je fakt dobré a co není. Můj konečný verdikt je, že tohle je jeden z projektů, který podle mě nejde přenést z animované do hrané verze a mělo by to zůstat v kreslené formě. ()

Jezinka 

všechny recenze uživatele

Hlavním bonusem tohoto zpracování je, že se chci opět podívat na původní animovanou verzi.  V 8 dílech je to poněkud nahuštěné a nutně zkratkovité. Méně humoru, více násilí (to upalování si opravdu mohli odpustit, stačí naznačit ne?; jestli to má být pro i pro děti  a méně otrlé).  Dost mladších představitelů působí nemocně - odulé tváře -  a tupě.  Některé triky se zadní projekcí jsou jak z 50. let.  Dá se to vydržet, ale rozhodně nemáte potřebu to sledovat v co nejkratším čase. ()

Galerie (164)

Reklama

Reklama