Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Akční
  • Drama
  • Komedie
  • Dobrodružný
  • Sci-Fi

Recenze (29)

plakát

Ad Astra (2019) 

Asi mohu říci, že zcela chápu nízké hodnocení mnohých z vás a zároveň tedy výsledných 61% u tohoto počinu. Za sebe však musím říct, že mě Ad Astra velice milé překvapil. Nevím zda je to způsobeno negativními ohlasy přátel a zdejší komunity a následně tedy nižšího očekávání nebo jen dobrého rozpoložení, ve kterém jsem se filmu věnoval. Nechci zde tento počin vynášet do nebes a ani si nemyslím, že si to zaslouží, ale za mě stojí minimálně za shlédnutí a já osobně bych ho přes 70% rozhodně vyhoupl. Ad Astra je jedinečný film zejména v tom jakou má atmosféru, která mě držela téměř celý film v takových zvláštních pocitech, které mi leckdy ani nebyli příjemné, ale zároveň...No jak to říct:)) film nabízí spoustu zajímavých myšlenek nekonečného prostoru vesmíru, ale i samoty v něm. Brad byl opět skvělý a role klidného astronauta mu sedla jako ulitá. Vyzdvyhnul bych velmi povedené scény - a to nejprve úvodní pád Breda z věže, poté souboj na Měsíci ve vesmírných vozech a nakonec asi všechny scény z Marsu, které působili tedy extra ponuře, ale fantasticky ! Není to žádná převratné dílo, ale svým způsobem děkuji za něj:)

plakát

Švýcarák (2016) 

Chápu, že tohle asi prostě nesedne každému a tudíž chápu i některá přehnaně nízká hodnocení a negativní komentáře. Nicméně, já jsem se bavil a ačkoli jsem byl po celý film v takové rozporuplnosti, tak nakonec ve mně vítězí pozitivno a tudíž s hodnocením nemohu jinak. Možná tím provádím trošku křivdu jiným filmům, kterým jsem jen o chloupek nedal plný počet, ale nemohu jinak. Trošku mě překvapilo jakou cestou se příběh nakonec vydal, ale nemám to autorům za zlé. Dlouho jsem neviděl takhle originální film. A takhle bizarní možná nikdy. Ve filmu se nic moc extra vlastně neděje, ale to mi vůbec nevadí když dostanu takhle bizarní a zároveň fantastický scénář. Navíc hoši to zahráli luxusně! Co bych ještě rád vyzdvihl je hudba, která neskutečně příjemně doprovází ty nejbizarnější scény a spolu s filmem navozuje opravdu pozitivní energii! Úplně mě místy vtáhla do příběhu tak, že jsem se cítil jeho součástí a to na tom bylo to krásné. Krom toho, že jde o neskutečně bizarní (musím si tohle slovíčko užít, protože už s ním zase dlouho takhle plýtvat nebudu) záležitost, tak jde taky o velmi zábavný, pozitivní, někdy až poetický a upřímný film, který si mě získal. Bizár nad bizáry!

plakát

MINDHUNTER: Lovci myšlenek (2017) (seriál) 

Z Mindhuntera se stal pomalými krůčky jeden z mých nejoblíbenějších seriálů vůbec a je to vůbec první detektivní seriál po první sérii True Detective, který mě zasáhl v takové míře. Spoustu lidí mi říkalo, že se nedostali za více jak dva díly, že se tam nic neděje. Ano Mindhunter má možná pomalejší rozjezd, ale mě to vůbec nevadí, protože já ty dialogy žral. V Mindhunterovi by se ni nemuselo nic extra dít a stejně bych ho miloval, tak to prostě je. A vůbec, rozhovory s Kemprem, Speckem, Berkowitzem nebo Mansonem? Radost se dívat! Možná jsem trošku blázen, ale já byl prostě přikovanej ke každýmu slovu. Další plus je i skvělé hlavní duo kombinující a skvěle doplňující se charaktery Billa a Holdena. (Po Rustovi a Martym z TD za mě nejlepší detektivní dvojka) No doufám, že tahle FBI partička pracující ve sklepě pojede pořád ve stejným duchu i v dalších sériích, protože zatím první i druhá 100%! Já tady nemám opravdu nic, za co bych ubíral na hodnocení a těším se na další série. Sypte to sem!

plakát

Halloweenská noc (2007) 

No dal jsem tomuhle filmu šanci a musím říct, že to vůbec není špatný. Jen tohle zpracování každýho oslovit nemusí. Rozhodně to není film u kterýho se budete bát, ale mě uchvátil svojí bohatou halloweenskou atmosférou (podpořenou deštivým temným dnem) a hlavně proto dávám 80%. Bavili mě všechny příběhové linie, které se krásně doplňovali a vyústili v příjemný závěr. A to dívčí sesterstvo?:D Šílený.

plakát

Bojovník (2019) (seriál) 

Když se o tomhle seriálu jeden den dozvíte a druhej den už prahnete po další sérii...jo to je přesně můj případ. První sérii Warriora v tomhle roce málo co předčí, ale kdyby tu nebyla závěrečná řada GoT (která vlastně ale stejně v mnoha případech spíše zklamala), Chernobyl a třetí řada Stranger Things, tak mám úplně jasno. I tak ale zatím TOP 3, protože Stranger právě teď z TOP 3 padá. Warrior mě čapnul hned od prvního dílu a věděl jsem, že tohle bude přesně něco, co mi seriál ještě nedal. Luxusní choreo kung-fu fightů, který jsou zasazený, do skvělýho příběhu plnýho zajímavých postav. Začínající válka čínských gangů v San Francisku, opium, nasraný irové, krvavý řežby a pro mě mnohdy rozporuplná policejní jednotka, která někdy mile překvapí, někdy nemile nasere. No šup sem s druhou sérií!!

plakát

Orel Deváté legie (2011) 

Další historická akčňárna po Centurionovi a opět více než uspokojující. Zase to vidím na nejsilnější tři hvězdičky. Tentokrát v čele s Tatutem a vůbec mi to nevadí. Parádní bitky, atmosféra i soundtrack.

plakát

Centurion (2010) 

Dal jsem tři hvězdy, ale jsou to ty nejsilnější, co jdou. Tyhle historický dobrodružný akčňáky mě prostě bavěj a jak už tu psalo více lidí, co to má podobně, tak v jednoduchosti je síla. Dostal jsem to, co mám rád a nekoukám ani tolik na slabší výpravu a podobně. Vynahradilo mi to skvělý napětí, pěkný souboje s mečem a akce celkově. Jo a Fassbender v hlavní roli taky spokojenost.

plakát

Král Artuš (2004) 

Tak asi taky trošku proti proudu, protože mě se tenhle Artuš opravdu líbil a kdykoli si ho rád znovu pustím. Neříkám, že je to nějaké veledílo jasně že není. Ale něco tomu dává šmrnc a já mu to žeru. Sestavení hlavních hrdinů se mi hodně líbí a každá postava mě sama o sobě baví a jako celek mi přijde naprosto boží. Je to něco úplně jiného, ale já říkám proč ne? Hudba vynikající, hlášky super, výprava v pořádku. Nečekal jsem moc a dostal jsem tak akorát. V pořádku.