Reklama

Reklama

Producent BRYAN SINGER (režisér X-Menů a Superman se vrací) a scenárista a režisér MICHAEL DOUGHERTY (spoluautor X2 a Superman se vrací) přicházejí se strašidelnou, temně komickou oslavou nejděsivější noci roku. Halloweenská noc dovádí princip Creepshow a Povídek z krypty do zcela nových, temných hlubin a servíruje nám čtyři vzájemně propletené příběhy, které se odehrávají o halloweenské noci: ředitel střední školy (DYLAN BARKER) melouchaří jako nemilosrdný sériový vrah; touha panenské dívky po tom pravém muži se strašlivě zvrtne; skupina teenagerů provede drsný kanadský žert s katastrofálními následky a mrzoutský starý muž (BRIAN COX) se utká se zlomyslným halloweenským démonem. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (2)

Trailer 2

Recenze (355)

T2 

všechny recenze uživatele

Tržby za predaj DVD v USA $3,034,206 //počet predaných kusov 197,895║ Ja tam strašne cítiť že to je debut, lebo ako celok je ten film doslova nefunkčný, pokiaľ by sa to bralo na samostatné scény tak fajn, tie boli prevažne na dosť dobrej úrovni, kde bolo cítiť slušnú dávku napätia, do príbehu napasovaní čierny humor až tak neberie ale ani neotrávi, film sa dá brať ako čistý priemer bez vyšších ambícii. /50%/ ()

larelay 

všechny recenze uživatele

Tak to bola supica bombica, vazeni :) Kratke, strucne, vystizne, bez zbytocnych slov, s genialnou atmosferou :) Prva polovica perfektne vtipna, druha s jednym uzasnym prekvapenim a zaver, zaver trosicku pokrivkava, ale aj tak to bola vyborna lahodka. Celkom dobre nechapem, preco to islo rovno na DVD. ()

Reklama

Jezinka.Jezinka 

všechny recenze uživatele

Halloweenská noc má jednu věc společnou s posledním zvoněním, je jedno, v čem běháte po ulici, jak divně, úchylně nebo strašidelně vypadáte, lidi se na vás budou usmívat, jaký že to máte čupr obleček. Smutné je, že kdyby vás někdo pobodal a nesli byste si střeva v ruce, všichni to budou považovat za vtip. Pochopitelně, stav, kdy všichni běhají v divných oblečcích, krvavé fleky jsou úplně běžná dekorace oděvu a ani to střevo v ruce není nápadné, láká do ulic, zahrad, stínů a cizích domů všechny úchyly, vrahy, násilníky a komiksové postavy, co jich po světě chodí. Na cukrátkách s obličejem je něco děsivého, zpravidla ten obličej. V nehybných obličejích je také něco děsivého, je dobré bát se medvědů. Není nic hloupějšího, než křičet: "Mám zbrojní pas a u krbu pušku!" pokud nestojíte u toho krbu a upřímně, a věřte, že patřím k těm, kdo dávají dobré rady, lépe než mít pušku u krbu, je mít pušku v ruce. Ode dneška budu při vaření dýňové polévky bedlivě střežit každý pohyb dýně, pokud pro jistotu nepřestanu dělat dýňovou polévku. Jdu si ke krbu pro pušku, abych si skrz dýně prostřílela cestu do postele, tam na mě strašidla nemůžou. ()

Carol Pifková 

všechny recenze uživatele

Páčilo sa mi ako to vzájomne bolo prepletené, bohužiaľ nie každý príbeh ma tak zaujímal. Hlavne teda ten "babský". Ja som úprimne ani nevedela, že vo filme sa odohrá viac príbehov, myslela som, že je to o dákom sériovom vrahovi. Takže neskôr som bola trošku zaskočená ale dalo sa to rýchlo stráviť. Najzaujímavejšie príbehy boli tie s deťmi z autobusu a s halloweenskem démonom. Síce viac k svetu bol ten démon s tým vrecom na hlave. No a napriek tomu, že som to pozerala cez deň neraz ma dosť myklo od strachu. ()

Stanislaus 

všechny recenze uživatele

Tahle hororová komedie by se dala brát jako halloweenská klasika, stejně jako je Mrazík klasikou Vánoc. Narozdíl od většiny snímků této žánrové kombinace je zde opravdu komplexní zápletka hned několika příběhů a tvůrcům se podařilo dát tyto jednotlivé dílky skvěle dohromady. Herecké obsazení je příjemné, stejně jako ponurá atmosféra a hudba. Film nepostrádá akci, vtip, napětí, krev a úžasný závěr, takže co víc si přát. Zkrátka snímek, který podle mě splnil svůj účel - pobavit a postrašit v "den, kdy je nejtenčí hranice mezi mrtvými a živými". ()

Galerie (29)

Zajímavosti (21)

  • Meno postavy Sam (Quinn Lord) je odvodené od Samhainu, starovekého keltského sviatku mŕtvych, z ktorého je odvodený aj dnešný Halloween. (Arsenal83)
  • Film se v žebříčku nejlepších 20 hororových filmů desetiletí na webových stránkách Bloody Disgusting, která se zaobírá kritikou hororů, umístil na deváté místo. (Terva)
  • Film mal pred začiatkom natáčania veľa zmien názvu. Pôvodný názov "Season's Greetings" bol zmenený, pretože to znelo príliš ako vianočný film. Potom prišli názvy ako "Halloween Terrors", "Jack O' Lantern Tales", "October 31st" a "Trick or Treat". Nakoniec sa ujal posledný názov, ale keďže už bol vydaný film s rovnakým názvom, zmenili pravopis na Trick 'r Treat. (Arsenal83)

Související novinky

"Jedenáctka" se utká s Godzillou

"Jedenáctka" se utká s Godzillou

30.01.2017

Vedle filmových vesmírů se superhrdiny, kouzelníky nebo rytíři Jedi nám roste před očima také univerzum s obřími monstry. V roce 2014 ho rozjela Godzilla, už za pár týdnu ho obohatí Kong: Ostrov… (více)

Reklama

Reklama