Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Drama
  • Komedie
  • Akční
  • Krimi
  • Dobrodružný

Recenze (20)

plakát

Za každou cenu přežít (2020) 

Více takových filmů natočit, dokud nám ještě někde napadne sníh. Filmy o přežití mám rád a navíc, když to není sci-fi.

plakát

Divoký je vítr (2022) 

Trošku úplatný dnešní době. Většinou u filmů, které mě nebaví, dávám 4hvězdy a více, tady jsem se překonal, protože mě zajímalo jestli bude pachatel v JAR ve stylu BLM..když se ví, že když tam přijedou podnikatelé třeba z Čech, tak musí jezdit Uberem, protože jinak by se jako běloch stal brzy terčem útoku.

plakát

K zemi hleď! (2021) 

Je to trošku nereálné, komedie. Asi by to takhle nedopadlo. I když v čase, kdy stále lidé věří astrologii, výkladu karet, numerologii, homeopatii, ale i náboženství - víru v Boha. Všechno, co lidi klame, neexistuje. A pokud lidé stále věří tomuto, mohou uvěřit i, že ta kometa neexistuje a že se budou chovat takto, tzn. že nebou věřit vědcům. Astronomie a střet Země s kometou je úžasné téma. A kde hraje Caprio, tam je to záruka zajímavého filmu.

plakát

Promlčeno (2022) 

Filmy s Karlem Rodenem jsou vždycky zajímavé. Trošku nereálná mi přišla negativní reakce lidí na člověka, který něco udělal v sebeobraně. Ale jinak zajímavé, žádná nuda, jak občas u českých filmů bývá.

plakát

Černý telefon (2021) 

Myslel jsem, že koukám na jiný typ filmu.  Ve filmu bylo moc nadpřirozena, tzn. věcí, které se stát reálně nemohou a to není můj šálek kávy. Ale z počátku to bylo dobré, reálné, ze školních lavic.. ale ve vězení spíše už legrace.

plakát

Úsvit (2023) 

Každému se to může narodit..Ale za mě nudný film. Nebylo to napínavé. Kvůli krásné Křenkové a že to nevypadalo tendenčně (hodili to na komunisty)...tzn. ne všechno v té době bylo dobré.. dávám o hvězdu navíc.

plakát

Bastardi (2010) 

Je dobře, že se Magnusek nebojí natočit film, který má blíže realitě a nebojí se ukázat, že ti Rómové nejsou svatí. Jsem také z okresu Náchod a vím z doslechu jak to chodilo např. ve zvláštních (nebo specializovaných) školách.

plakát

Adikts (2024) (seriál) 

Myslím, že tak do čtvrtého dílu je to pro příznivce drog. A pátý a šestý díl bude sympatičtější odpůrcům. Myslím, že autor nějaké ty drogy zkusil. Nemyslím si, ale že policie a ta pojišťovna, která film financuje, bude tomuto příběhu tleskat. Například hercovi s hendikepem, který je právě zapříčíněn nedostatkem sebevědomí, pomůže droga, která má opravdu vlastnost, že zvyšuje sebevědomí. Nezkusí to pak ti lidé s tímto problémem také? Popř. odbourání jiných zábran jinou drogou? V každém případě podle uznávaného odborného lékařského časopisu Lancet je nejškodlivější drogou: heroin, kokain, pátý je alkohol, devátý tabák a třetí od konce (18.) je extáze. Takže z toho je vidět, že povolené drogy (extáze) mohou být lepší variantou než povolený (protože má už tradici) alkohol. Drogy mohou být smrtící i léčící, ale nejlepší, když se člověk od nich obejde úplně..když je nepotřebuje.

plakát

Adikts - Nespalme to krásné v nás (2024) (epizoda) 

Do čtvtého dílu super. Od pátého slabší. Jinak mě zaujaly všechny mladé herečky (ale i ty starší hereckými výkony). Otázník mi zůstal u krásné herečky Luciany Tomášové. Jestli Adiktologové nechtějí aspirovat na Oscara tzn. jestli je ta herečka Romka a nebo byla jen v solárku (povinné kvóty).