Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Komedie
  • Drama
  • Krimi
  • Pohádka
  • Animovaný

Recenze (165)

plakát

Ženská na vrcholu (2019) 

Vezmu to trošku ze široka. Měla jsem to pochybné štěstí vidět tento skvost v předpremiéře v rámci jakési akce pro ženy, či co. Před promítáním se podávaly zdarma alkoholické nápoje od nejmenovaného sponzora. Proto byla většina sálu nachcaná a zřejmě se dobře bavila. Já už méně. Moje nálada se dostala na bod mrazu ještě asi tak 15 minut před začátkem filmu, neboť součástí akce bylo losování tomboly. Toho se chopil jakýsi nezadržitelně vtipný muž, který předváděl, kolik zná lascivních narážek na téma žena na vrcholu. Po tomto utrpení začal film a již po deseti minutách bylo jasné, že se věci k lepšímu nezmění. Mám pocit, že všichni přítomní mohou být považováni za dobré herce, nevím, jak se režisérce podařilo, že všichni hráli tak špatně, dokonce i Jana Preissová a to jsem si nemyslela, že je možné. Jediný, kdo snad zachoval jakýsi herecký standard byl Martin Dejdar. Všichni ostatní měli zřejmě velké problémy pronášet scénářem dané repliky. To, že se film snaží vykrádat Velrybu, bylo evidentní. Po zhruba 40 minutách, kdy jsem se opravdu ani jednou nezasmála, ba ani koutek mi necukl, jsem opravdu strašně moc chtěla jít domů, ale byla jsem na film pozvána a tak mi to bylo hloupé. Takže abych se v tom zbytečně nevrtala: herecké výkony strašné, děj byl poskládán z na sebe nenavazujících skečů, které ještě ke všemu nebyly ani minimálně vtipné. Z krásné okolní přírody jsme vlastně vůbec nic neviděli. Kameraman si liboval v detailních záběrech jednotlivých obličejů, což bylo chvílemi až děsivé, mohla jsem zúčastněným počítat póry. Scénárista by zasloužil exemplárně potrestat (nejlépe sledováním nekonečné smyčky tohoto kusu). Rozhodně nejhorší film, který jsem letos viděla. Uznávám, že nejsem úplně typ na romcom, ale sakra i tento žánry se snad dá udělat aspoň na tři hvězdy. Já dávám jednu a to jsem to ještě nadhodnotila.

plakát

Single Lady (2017) (seriál) 

Naprostá spokojenost. Každý díl něčím pobavil. Jana Plodková výborná. První série je spíš směsí vtípků na téma ožralá nezodpovědná nevychovaná "lady". Druhá série už se pokouší i o děj. Možná jsou čtyři hvězdy moc, ale připadá mi, že tak nízké hodnocení si tento počin nezaslouží. Jen více takových!!

plakát

Sherlock (2010) (seriál) 

Study in Pink mě hodně navnadila, první série celkem drží úroveň, druhá už šla dolů,ale ještě to bylo dobré. Maniakální Moriarty mě dost baví, méně již Mary. A tak od třetí série koukám opravdu už jen z úcty k tomu začátku. Vlastně ve třetí sérii se ještě povedl The Empty Hearse, protože ten byl alespoň vtipný. Poslední díl poslední série je sice docela strašidelný, má dobrou atmosféru, ale nemůžu se zbavit pocitu, že by se lépe hodil do úplně jiného seriálu, z hlediska Sherlocka to byla naprostá fantasmagorie.

plakát

Živé terče (2019) (seriál) 

Pro mě asi nejslabší část celé série. Je to nudné, utahané, o co jde, je jasné v podstatě od začátku, jen teda není úplně evidentní, kdo za tím stojí. Divím se, že vůbec někomu dávají policejní dohled, když mají tak slabou úspěšnost. Nechci jen kritizovat, lze to úplně v pohodě dokoukat, jen teda napětím si asi u toho nehty okousávat nebudete. Na nedělní odpoledne dobrý.

plakát

Leto s Katkou (1975) (seriál) 

Kdybych tento seriál viděla jako dítě, možná bych měla hezké vzpomínky. Ale takhle jsou moje hlavní pocity nuda a odpor k většině hlavních postav, zejména tedy ke Katce. První díl byl o ničem, ale jakžtakž mě zajímalo, co bude dál. Následně jsem si trošku zvykla na styl vyprávění i ty protivné dětské herce i tajtdlíkování dospělých. No ale teda poslední dva díly, to byla taková splácanina, že si myslím, že dvě hvězdy jsou dost přestřelené hodnocení. Desetiletá Katka buzeruje celou vesnici a všichni ji milují, ještě se o ní perou...no jedno oko nezůstalo suché.

plakát

Noc v muzeu: Tajemství hrobky (2014) 

Pro mě je trojka nejvtipnější z celé série, a to se často nevidí. Ačkoli asi budu se svým názorem osamocena.

plakát

Piráti! (2012) 

Paráda, jak je možné, že mi tento snímek unikl. Zaprvé, musím pochválit výběr hudby a ráda bych osobně poplácala po ramenou člověka, který vybral Swords of a thousand men či Flight of the Concords. Příběh není nikterak složitý, ale v žádném případě nenudí, všude kolem je spousta vtipných detailů, kterých si člověk na první podívání ani nevšimne, takže si film vyloženě říká o repete. Já jsem velmi spokojená a po zklamání z Pračlověka jsem ráda, že zase můžu vzít Aardman na milost (to přeháním, nikdy u mě v nemilost neupadli). Rozhodně doporučuji všem, pobaví se všechny věkové kategorie.

plakát

Šenkýřka „U divoké krásy“ (1932) 

Naprosto příšerný výkon Lídy Baarové, chápu, že byla ještě mladá a nevyzrálá, ale proč jí po tomhle ještě někdo obsadil, to je mi záhadou. No asi že byla krásná, že. Film je naprosto o ničem, pokud tedy nemá být o přehrávání většiny zúčastněných. Burianův imitátor je ale dosti přesvědčivý, kdyby tak nepřeháněl gestikulaci, tak bych mu snad uvěřila.

plakát

Ve státním zájmu (2010) (divadelní záznam) 

Nemohu si pomoci a dělám to nerada, protože Antonína Procházku mám ráda, ale tohle se prostě nepovedlo. Nechme chvíli stranou tu "aktuální" politickou satiru, která je samozřejmě stále platná.. koneckonců se nedozvídáme nic světoborného, A.P prostě zapracoval do hry všeobecný dojem běžného člověka z politiky. Především je to ale vztahová konverzačka, a ta tak nějak nefunguje, šustí to strašně papírem. Výměny sporťačky a politika na samém začátku hry jsou zábavné, či snad nečekané, možná první dvě minutu, dál už ne. Herci nehrají, pouze deklamují, zdá se, že pouze A. P. ví, o co jde, takže ten jediný zde působí jako herec. Strašně jsem se nudila, dokoukat to stálo nesmírné úsilí. Škoda.

plakát

Klíče na neděli (1993) (TV film) 

Jak už bylo řečeno, věřím, že na divadle je to zábavné, ale tady to značně drhlo. Docela mě zaskočilo to ošahávání, to bych asi potřebovala dovysvětlit.