Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Drama
  • Komedie
  • Akční
  • Sci-Fi
  • Krimi

Recenze (29)

plakát

Muž z Vysokého zámku (2015) (seriál) 

Skvělé. Seriál jsem shlédla jedním dechem a musím říct, že se to tvůrcům povedlo. Ponechat ducha knihy, takže se chudák Dick nemusí obracet v hrobě jako někteří jiní, a přitom vpasovat do seriálu děj, který by to přiblížil i těm, co nikdy o podobnou literaturu nezavadili. Temné, strhující...doufám, že v druhé sérii, jejíž natočení je ohlášeno na příští rok se tvůrcům tuto vysoko postavenou laťku podaří udržet a neposerou to dobrým koncem, genderovou vyvážeností, patosem nebo něčím podobně americkým. Pro mě do té doby ( kromě Rufuse Sewella) neznámí herci byli také příjemným zjištěním. Odkaz na Blade Runnera ( origami) a na Twin Peaks:-)

plakát

Metráček (1971) 

Jak už bylo napsáno, chudák Jitka by asi dnes byla za hubeňoura....film je samozřejmě poplatný své době, ale neurazí...kromě všech hlášek, které jsou skvělé mě teda bere James Dean Jandák s kabelou Adidas...prostě boží.....

plakát

Pan Nikdo (2009) 

Čtyři a půl (kvůli rozvleklosti)

plakát

Symptom Pandorum (2009) 

Dobrý námět, zcela zbytečně posunut do kategorie "c" všudypřítomnými příšerami a pralidmi stylu madmaxe. Mnohem napínavější a mrazivější by to bylo, kdyby se obyčejní lidé na pohled stejní dělili na lido a nelidožrouty. Pokud prvoplánovitě vím, tohle je příšera, ta mně sežere, napětí je pryč.

plakát

Avatar (2009) 

Pěkné efekty, jinak oprásklá Pocahontas. Přesně to vystihl Subjektiv.

plakát

2012 (2009) 

jednu jen kvůli Woodymu, jinak můj manžel usnul:-))

plakát

Město Ember (2008) 

Pěkný film pro děti, plytký a naivní příběh, ale pro děti to stačí, a má pěknou atmosféru. Měla jsem trochu pocit, že spisovatelka opisovala od Velínského( Engerlingové), ale asi to byl jen můj dojem. Obří masožravý krtek byl skvělý :-))))

plakát

Detektiv Marlowe (1983) (seriál) 

Ano, tohle je jediný dobrý filmový Phil Marlowe jak ho znám z knížek. Nezúčastněný hlas vypravěče a nezapomenutelná hláška o klokanovi na chůdách.

plakát

Poslední dny planety Země (2006) (TV film) odpad!

Chudák Daryl Hannah, asi už bere všechno. Jedinej dobrej nápad vidím v tom, jak vyřešit frontu na úřadě nebo na poště :-))

plakát

Na palubě Jednorožce (2001) (TV film) 

No tak, musíte to brát , že je to jen televizní film pro americké děti, jak říká raelz, nehledejte v tom nikdo velkou myšlenku, vypněte mozek a pak se na to dá dívat. Atmosférou ( nebo trolama) mi to trochu připomnělo Desáté království.