Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Komedie
  • Drama
  • Akční
  • Animovaný
  • Krimi

Recenze (289)

plakát

Iron Man (2008) 

Řekl bych, že se diváckému oku v poslední době dostává přesně to co chce. Ony očekávané (i neočekávané) momenty v nás ve vteřině vyvolávají bouřlivé pocity euforie. :o)

plakát

Bobule (2008) 

Píše se rok 2008 a já se stále nemůžu zbavit pocitu, že český film má dosud největší problémy s konci (chápej, se zakončováními píběhů) a s dialogy. Jde o to, že pocit se stává realitou - Bobule jsou toho nad slunce nejjasnějším důkazem. K tomu se Terezka Voříšková staví do role celebritky co si chodí nejdřív s Vojtou Kotkem a pak třeba s Kryštofem Hádkem. Ne, tohle je amatérismus..

plakát

Hříšné ženy boomské (1935) 

Velkolepý velkofilm, jež do dnešní doby předčilo spoustu nových a mnohem lepších. Musím dát špatné hodnocení, nudil jsem se, modlil jsem ať už je konec a trápil se. Předlouhé statické záběry, střih bez tempa a bez rytmu, po ose! Raději se mu vyhněte.

plakát

Tahle země není pro starý (2007) 

Hořké a drsné drama, po kterém vám vyschne v ústech. Vsychne vám tak, jako jsou ty suché, nekonečné a pusté savanské pláně na texasko-mexických hranicích. Z hlavního gangstera, profesionálního zabijáka Antona Chigurha (Javier Bardem) jde opravdová hrůza. Je to tvrďák který se jen tak nevidí a s prostřelenou nohou si přílišné servítky nebere. Jeho hlavní, účinnou a velmi nebezpečnou zbraní je jakási vysokotlaká puška. Svou práci by nemusel dělat, kdyby se mu do cesty náhodou nepřipletl (ne)obyčejný vesničan Lleywelyn Moss (Josh Brolin), který čirou náhodou našel při lovu slušný balík peněz, čímž si témeř spečetil osud se kterým až do poslední chvíle urputně a vyrovnaně bojuje.

plakát

Jumper (2008) 

Líbí se mi, jak jde z klišé námětu udělat relativně nadprůměrné a příjemně odpočinkové Béčíčko. Tohle jsou přesně ty filmy, které mají promítači multikin na konci směny nejraději - žádné zmatenosti a složité zaplétání příběhu. Je to jednoduchý jak facka, a k tomu příjemně efektní, všeho tak akorát. Pokud chytíte správnou vlnu, tak se hezky uvolníte a po východu ze dveří kina přijde obrovská chuť se okamžitě někam teleportovat. A proč ne? Vždyť je to tak jednoduché!

plakát

Diktátor (1940) 

Charlie Chaplin byl a doposud je jedním z největších géniů světového filmu. U snímku Diktátor jsem měl nejsmíšenější pocity ze všech filmů které jsem doposud viděl. Místy jsem nevěděl jestli se smát nebo plakat. Po technické stránce je to neuvěřitelné! Kamera, zvuk, střih - zůstává mi rozum stát, jak za tehdejších filmových podmínek dokázali to, co se dnes ani mnohým studiím nedaří. O tom, že je Ch. Chaplin vynikající herec a režisér v jedné osobě jsme jistě věděli. Kdyby se jen náhodou našel někdo kdo nikoli, tak by to měl tímto filmem okamžitě napravit.

plakát

Let's Dance 2 (2008) 

Pokud jakkoliv a rádi tancujete tak si přidejte jednu hvězdičku. Jinak je to sladký a ucucaný Béčko jak jinak než s happyendem. Choreografové se vyblnuli dosyta a je to znát. Střihači se v postprodukci pomocí svých nůžek snaží taneční scény urychlovat, což sice přidává na dynamice, ale občas je toho vskutu příliš. Dalším důvodem proč toto, bude i zamaskování hereckých a tanečních nedokonalostí.

plakát

Byl jsem lynčován (1936) 

Geniálně nadčasové sociální náměty jsou zde spolu s brilantně zvládnutou technickou stránkou snímku hlavními klíči k úspěchu a herecké výkony jen podtrhují skvěle zvládnutý scénář. Při pominutí černobílého provedení a šumu ve zvukové stopě jde jednoznačně o výborné drama, které se mohlo klidně točit minulý rok. Katarze nabírá na síle zvláště při přeměně hodného Joea Wilsona (Spencer Tracy) na pomstychtivého a neústupného tvrďáka.

plakát

Sweeney Todd: Ďábelský holič z Fleet Street (2007) 

_| Věděli jste? |_ Sweeney je už sedmý Deppův film, který má v názvu jeho postavu. (Předešlé byly Střihoruký Edward, Cry-Baby, Co žere Gilberta Grapea, Ed Wood, Don Juan DeMarco a Krycí jméno Donnie Brasco.) _◙_ Jednu dobu chtěl Sweeneyho točit režisér Americké krásy a Cesty do zatracení Sam Mendes s Russellem Crowem. _◙_ O roli paní Lovettové se mimo jiné ucházely Meryl Streep, emma Thompson, Anneette Bening, Toni Collette i zpěvačka Cyndi Lauper. _◙_ Dvojka Burton a Depp vytvořila během osmnácti let celkem šest hitů. "Střihoruký edward", "Ed Wood", "Ospalá díra", "Karlík a továrna na čokoládu", "Mrtvá nevěsta.." a "Sweeney Todd..". Vypadá to že tihle dva jsou si skutenčně souzeni. (Zdroj Premiere)