Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Komedie
  • Akční
  • Drama
  • Krimi
  • Dokumentární

Biografie (22)

Ted Levine (herec / scenárista)

20.04.2008

Ted Levine se narodil 29 května roku 1957 v americkém státě Ohio, ve městě s italským jménem Parma. V polovině sedmdesátých let začal navštěvovat Marlboro College and the University of Chicago. Ještě během studií se upsal chicagskému divadlu Reamains Theatre, kde hrál například s Garym Coleem nebo Willem Petersonem.PO takto… (více)

Elias Koteas (herec)

13.04.2008

Elias Koteas se narodil 11. března roku 1961 v Montrealu do rodiny řeckých přistěhovalců. Jako malé dítě byl velmi plachý a nemluvný a rozhodně neměl v plánu stát se filmovou hvězdou, jeho cílem bylo stát se architektem. Vše se změnilo, když jako malý sledoval tv show Happy days, ve které se všechny účinkující děti neustále… (více)

Isabella Rossellini (herečka / režisérka / scenáristka)

25.03.2008

Isabella je jedním ze tří dětí italského režiséra Roberta Rosselliniho (1906-1977) a švédské herečky Ingrid Bergmanové (1915-1982). Má bratra Roberta, který se živý jako finanční poradce a sestru (dvojče) Isottu, která je profesorkou literatury v rodné Itálii. Isabella se sice narodila v Římě, ale dětství prožila střídavě jak v… (více)

Vera Farmiga (herečka / producentka / režisérka)

13.03.2008

Vera Farmiga se narodila 6. 8. 1973 v Passaic County, New Jersey, Mykolovi a Lyubě Farmigovým. Vyrůstala v silně katolicky založené rodině v ukrajinské komunitě, anglicky se naučila až v šesti letech. V mládí velmi ráda a dobře hrála na piáno a tancovala, především láska k piánu jí vydržela dodnes. Po vystudování Ukrainian… (více)

Theo van Gogh (herec / režisér / producent)

13.03.2008

Theodoor van Gogh se narodil 23. července roku 1957 do jedné z nejvýznamnějších nizozemských rodin, Van Gogh. I když převládá mylná představa, že Van Gogh byl pouze pseudonymem, pravda je taková, že pradědou Theodoora byl Theo van Gogh, mladší bratr slavného Vincenta.Po neúspěšném pokusu vystudovat práva se vrhl na divadelní a… (více)

Ray Winstone (herec)

11.03.2008

Od sedmi let vyrůstal v Enfieldu, kam se rodina přestěhovala a provozovala obchod s ovocem a zeleninou, otec se navíc snažil rodinu uživit i díky načerno provozovanému taxi. Už jako žák základní školy se věnoval boxu a dosáhl v amatérském ringu značných úspěchů. Jako člen Repton amateur boxing clubu získal během deseti let 80… (více)

Chloë Sevigny (herečka / kostymérka / režisérka)

01.02.2008

Chloë Sevigny se narodila 18.11.1974 ve městě Darien ve státě Massachusetts, USA (na mnoha serverech je mylně uváděno jako místo narození Springfield) a už od dětství pobuřovala svým výstředním chováním, a to i přesto, že byla vychovávaná v přísně katolické rodině. Po dostudování Darien High School odchází v osmnácti letech do… (více)

Rachel Griffiths (herečka / režisérka / tvůrkyně)

31.01.2008

Celým jménem Rachel Anne Griffiths se narodila 18. prosince 1968 v Newcastlu, Austrálii.Celé dětství ale prožila spolu se svojí matkou a dvěma staršími bratry v Melbourne, což se taky občas uvádí jako místo narození. V nedalekém Rusdenu vystudovala tanec a drama na Victoria College a stala se členkou Woolly Jumpers, což byla… (více)

Peter Krause (herec / režisér)

31.01.2008

Peter Krause se narodil roku 1965 v Alexandrii ve státě Minnesota. V mládí byl nadějným atletem, čemuž se horlivě věnoval i na střední škole, bohužel během jednoho závodu utrpěl vážné zranění, které mu zabránilo v další sportovní kariéře.První zkušenost s hraním získal v divadelním představení na střední škole. Jak ovšem… (více)

Thomas Jane (herec / režisér / scenárista)

14.11.2007

Thomas Jane se narodil jako Thomas Elliott III v Baltimoru Cynthii, prodavačce v antice, a Michaelu Elliottovi, biogenetickému inženýrovi. V roce 1987 promoval na Thomas Sprigg Wootton High school.Jane si odbyl debut v Buffy, zabíječce upírů a poté pokračoval menšími a nevýraznými rolemi, například v Vráně: městě andělů, ale… (více)

Ellen Burstyn (herečka)

13.11.2007

OSOBNÍ ŽIVOTEllen neměla moc příjemné dětství, její rodiče se rozvdedli když byla velmi mladá. Vzhledem k tomu, že si otce pamatovala velice málo, i kvůli životu na internátu, rozhodla se jej po studiu na Cass Technical High School vyhledat. Při prvním a jediném kontaktu ji ale její otec řekl, že byla nechtěné dítě a jejich… (více)

Peter Boyle (herec)

24.10.2007

Peter Boyle, celým jménem Peter Lawrence Boyle se narodil roku 1935 v Pennsylvanii Petru Boyleovi, známé postavě zdejší televize. Mezi lety 1950 až 1957 navštěvoval nejprve střední církevní školu a potom katolickou univerzitu v Philadelphii. Tu ale nedokončil, a jelikož už neshledával v náboženství budoucnost, přihlásil se na… (více)

Elizabeth Banks (herečka / režisérka / producentka)

01.01.2007

Elizabeth Banks se narodila 10.2.1974 v Pittsfieldu, Massachusetts jako Elizabeth Maresal Mitchell. Už jako malá se objevila v pořadu Finders Keepers televizní společnosti Nickeloeden.Studium jí nedělalo nejmenší potíže, po Pittsfield High School úspěšně dokončila v roce 1996 i University of Pennsylvania a následně, o dva roky… (více)

Andrew Kevin Walker (scenárista / herec / producent)

01.01.2007

Andrew Kevin Walker je člen sdružení BAFTA a velmi úspěšným scénáristou. Narodil se v Altooně v Pennsylvanii, USA 14 srpna 1964, ale vyrůstal v městečku s podivným názvem Mechanicsburg. Zde i vystudoval střední školu, po které úspěšně dokončil i studium filmové produkce na Penn State University. Koncem osmdesátých let odešel do… (více)

Reginald 'Fieldy' Arvizu (herec / skladatel)

01.01.2007

Reginald Arvizu, spíše známý pod svojí přezdívkou Fieldy, se narodil 2. listopadu 1969 v Bakersfieldu, Kalifornii. Společně s Brianem Welchem a Davidem Silveriou utekl do Los Angeles a založil kapelu L.A.P.D. (název kapely byl prvně interpretován jako Love and peace dude, později byl změněn na Laughing at people dying). Zde… (více)

Scott Coffey (herec / režisér / scenárista)

01.01.2007

Americký herec, režisér a scénárista Scott Coffey se narodil 1. května 1967 v Honolulu na Hawaii. Zde započala i jeho herecká kariéra, když začal účinkovat ve školních představeních, v divadelním souboru Hawaii performing Arts Company a také v několika televizních show.Poté v šestnácti letech pod vlivem filmů Bernarda… (více)

Andrew Birkin (scenárista / herec / režisér)

01.01.2007

Andrew Birkin se narodil 9 prosince 1945 v Londýně.Jeho rodiči byli voják David Birkin a herečka Judy Campbell,která se věnovala divadlu od roku 1935 až téměř do své smrti v roce 2004.Daleko známější jsou ale jiní členové jeho rodiny - sestra Jane Birkin je známá herečka,zpěvačka a modelka, jeden čas provdaná za Serge… (více)

Paul Rudd (herec / scenárista / producent)

01.01.2007

Paul Stephen Rudd narozený 6. dubna 1969 je americký herec s rozsahem od televizních seriálů až po divadlo. Nezbedný syn turistického průvodce a televizní hlasatelky vystudoval Shawnee Mission West school, z vysoké po roce utekl.FILMV televizi se objevoval v menších seriálových rolích už od roku 1991, v roce 1995 jej čekal… (více)

Zero Mostel (herec / scenárista)

01.01.2007

Zero Mostel se narodil jako Samuel Joel Mostel 28. února 1915 v Brooklynu, NY.ZAČÁTKYPochází z židovské rodiny, jeho otec Israel Mostel emigroval do USA v roce 1898 a jeho matka Cina (polské národnosti vyrůstající ve Vídni) roku 1908. Když se Israel a Cina potkali, zamilovali a vzali, měl Israel už z předešlého manželství čtyři… (více)

Jane Birkin (herečka / režisérka / scenáristka)

01.01.2007

Jane Birkin se narodila rok po druhé světové válce v Londýně (přesněji 14. prosince 1946) válečnému hrdinovi Davidu Birkinovi a jeho ženě, herečce Judy Campbell.Po bouřlivém dospívání opustila swingující Londýn a rozutekla se do umělečtěji založených koutů Evropy. Poprvé se objevila před kamerou v proslulém Antonioniho snímku… (více)

Reklama