Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Krimi
  • Drama
  • Akční
  • Animovaný
  • Komedie

Recenze (1 574)

plakát

Forrest Gump (1994) 

Forrest Gump je naprosto unikátní zážitek. Film má zvláštní a ojedinělou kontinuitu (kompoziční kostru, chcete-li), která k filmu sedí jako prdel na hrnec. Pouze z upravených televizních scén mám trochu rozpačité dojmy, jinak je film prostě geniální. Nechápu, že v Americe se o tomto majstrštyku nemluví tak, jako u nás. Nejhezčí dítě Zemeckise a Hankse.

plakát

Ledová archa - Série 1 (2020) (série) 

Největší roli tady bohužel hraje nelogické přemýšlení postav, ale bohužel i tvůrců. Oproti původnímu filmu jsem čekal, že se musí automaticky zlepšit alespoň vizuální stránka Snowpiercera, ale ani to ne. Z dialogů je mi špatně (stejně tak z hlavní postavy) a nemyslím si, že by se to v další sérii zlepšilo. Z nějakého důvodu se ale na další sérii celkem těším, avšak doufám, že bude poslední.

plakát

BoJack Horseman - Série 4 (2017) (série) 

Asi jsem chadnokrevný a bezemoční nerd, ale závěr série mě nedostal tak, jako ty předchozí. Asi je to tím, že mi úplně nesedl BoJackův vztah s jeho maminou a Hollyhock mi nepřišla nijak zvlášť sympatická. I tak se ale dost těším na další sérii.

plakát

BoJack Horseman - Kolik je hodin? (2017) (epizoda) 

Emotivní nádech z pohledu "otce a dcery" bylo moc hezké vyvrcholení čtvrté série. Asi mi ale do epizody moc neseděl Todd a jeho storyline, nebudu lhát.

plakát

Vikingové - Ztracené duše (2020) (epizoda) 

Sračkoidní a nikam nevedoucí kecání v hlavní roli (jak už jsme si v šesté sérii zvykli). Skaneho osud byl až moc předvídatelný. A ta velryba na konci? Nesmyslné scifi.

plakát

Ledová archa - Tak se točí dokola jeho svět (2020) (epizoda) 

Bohužel se jedná o jednu z nejhorších "bitev", jaké jsem ve světě kinematografie viděl. Zpracování bylo šíleně matoucí a nepřehledné, a ta Laytonova řeč byla vrcholem cringe. Za návrat Stevena Ogga jsem rád. Dvě hvězdy s velmi přivřenýma očima.

plakát

Ledová archa - Vesmír je lhostejný (2020) (epizoda) 

Až moc zřejmé nucení našich myšlenkových pochodů, abychom brali určité postavy jako kladné (Layton, teen zrzka, Till) a některé jako záporné (Melanie, vedoucí ochranky). Každý slušný člověk si ale udělá názor sám, a ten můj je úplně jiný.

plakát

Ledová archa - Trable chodí vždycky nevhod (2020) (epizoda) 

Wiz Khalifa je zpátky a opět mi svým chováním lehce lezl na nervy. Překvapuje mě, že zrovna drobunká vlakvedoucí jde řešit technickou závadu na spodku vlaku. Ale co už. Hodně věcí mi tady nedává smysl.