Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Drama
  • Komedie
  • Akční
  • Animovaný
  • Dokumentární

Recenze (584)

plakát

Hany (2014) 

Absurdní dramedy v plzeňských ulicích, kterou ještě podtrhuje zvolená forma. Panoptikum charakterů, které byste nechtěli znát, přestože (nebo spíš právě proto, že) si je částečně všichni nosíme v sobě. Kamera nádherná, scéna útoku chuligánů je vizuálně jedna z nejlepších věcí, kterou jsem viděl nejen v kině za hodně dlouhou dobu. Herci super pokud nehrají, když hrají tak to občas skřípe. Největším mínusem je pro mě zdánlivě chybějící katarze v závěru, kde se skvěle gradující film zasekne a najednou končí, byť má epilog skvělou atmosféru tak subjektivně končí tam, kde by měl začít. Úsvitem. Nicméně jestli je tohle úsvit nové české vlny (nebo spíš jakékoliv české vlny), tak sem s tím. 80 %

plakát

Harry Brown (2009) 

Harry Brown obsahuje jednu z nejlépe natočených scén letošního roku (úvod na motorce), ale ani tak nemá na vynikající a tématicky spřízněné Gran Torino, byť je Michael Caine podobně cool jako Clint Eastwood. Neznámý Daniel Barber předvedl slušnou práci co se týče atmosféry a znázornění silně naturalistických scén takže nezbývá než doufat, že tímto filmem neřekl své poslední slovo. S méně předvídatelným scénářem a lepšími dialogy by to příště mohlo být ještě o řád lepší. 80 %

plakát

Harvie Krumpet (2003) 

Parádní animovaný kraťas po kterém se na Mary a Max těším ještě víc.

plakát

Hatfieldovi a McCoyovi (2012) (seriál) 

Westernová soap opera, která resuscitovala kariéru Kevina Costnera. Naprosto zaslouženě. Jinak je to určitě hodně přibarvené a "přifilmované", ale jinak dramaturgicky pevně uchopené a režijné zvládnuté. A i díky tomu, že od nejtvrdšího sporu rodin uběhlo hodně krve, i zajímavě nečernobílé a komplexní. Alespoň většinou. První díl je rozvláčnější zejména kvůli tomu, že musí na scénu postupně uvést velké množství postav ve větším časovém měřítku než zbylé dva, z nichž se navíc většina nedožije konce série. Druhé dva díly už jsou v podstatě "jen" kvalitní westernovou survival vyvražďovačkou v shakespearovském stylu. Kvalitní minisérie.

plakát

Hellweek (1999) 

Sharlto Copley jako Aldo Rayne vedoucí svůj tým Hanebných animátorů v nesmírně vtipném výcvikovém videu. Pro mě zatím nejlepší krátký počit režiséra.

plakát

Hemlock Grove (2013) (seriál) 

Pilot: Stmívání nebo například Vampire Diaries se nedá upřít jedna věc. Na nic si nehrají, přesně vědí o co jim jde a to se jim navíc daří. To Hemlock Grove vypadá na horší svinstvo. Obaluje se seriozním mysteriozně hororovým hávem (ale jen za pomoci přepálených kamerových filtrů) a snaží se působit jako něco víc, což se mu daří přinejlepším tak 10 až 15 minut. Alespoň tolik času bude trvat, než se z postav vyklube klasická parta metrosexuálních děcek, které se přímo narodili pro titulní stranu Bravíčka, pohybujících se v neoriginálním příběhovém vakuu oblíbených upírů a vlkodlaků na pozadí maloměsta, které by chtělo být Twin Peaksem stejně tak moc jako jím není. Naprostá ztráta času.

plakát

Hodina vlků (1968) 

Paranormal ARTivity. Minimalistický záznam rozpadu jedné umělecké osobnosti natočený navýsost expresivní formou, která donutí pochybovat prakticky o všem. Vypravěči jsou nejistí a nevěrohodní stejně jako celý film, minimálně jeden z nich je navíc šílený - stejně jako celý film. Bergman těží z E.A. Poea minimálně stejně tak jako David Lynch čerpá z něj.

plakát

Hon (2012) 

Fyzicky silně nepříjemný film s až Kafkovskou atmosférou, u kterého je téměř jisté, že už se na něj víc nepodívám.

plakát

Hra (1997) 

Mistrně zrežírovaný (co taky chtít od Finchera, jinak to neumí) a po celou dobu i zajímavě vypadající film s místy Dickem zavánějícím námětem. Od plného hodnocení tak Hru dělí jen závěr. Celá pasáž z Mexika mi přišla nadbytečná, poté film opět chytnul tempo, ale výsledná pointa zkrátka nebyla tak dobrá jako jiné "možnosti" navrhované samotným filmem.