Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Drama
  • Komedie
  • Akční
  • Animovaný
  • Dokumentární

Recenze (584)

plakát

Nick Cave: 20 000 dní na Zemi (2014) 

Nick Cave na desce - geniální, Nick Cave knižně - geniální, Nick Cave naživo - geniální, Nick Cave ve filmu - lidský. Náhled za mýt který žije vlastním životem bez ohledu na stvořitele a hlavního představitele s neodolatelným Warrenem Ellisem ve vedlejší roli, který si krade každý moment pro sebe. Prchavé, krásné, krátké.

plakát

Pozdravy ze spermabanky (2013) 

Člověk čeká klasickou chlastací komedii (rozuměj komedii u které se dá v partě zachlastat) a dostane relativně vážný film v jehož podhoubí raší hodně zajímavé myšlenky. Nenechte se zmást trailery, které evidentně vsadily na tu osvědčenější cestu, jak film prodat. A selhaly. Jak ve způsobu prezentace filmu, tak i v nalákání lidí do kin. Jinak citlivé drama, které nabízí pár vtipných momentů, sympatické herce a skvělou atmosféru. Sežral jsem to v podstatě komplet. A poprvé po delší době by to snad chtělo i trošku delší stopáž, řada minipříběhů a linek vyzněla trošku nikam nebo v podstatě nebyla ukončena.

plakát

Zimní příběh (2014) 

Vůbec ne zlé, jen velmi nekonzistentní a nešťastně vystavěné, na můj vkus až příliš lineární. Jinak ale skvěle obsazená pohádka, která je kupodivu plná pohádkových motivů, patosu a odvěkého souboje dobra se zlem s navěky daným vítězem. A že to nedává smysl? Ale no tak.

plakát

Svět po zániku (2011) 

Relativně atmosférický, byť viditelně levný postapo horor, který těží především ze sympatických herců, kteří většinou ustojí ty klacky až klády, které jim scénáristé vytrvale háží pod nohy. Ve výsledku to ale neurazí a leckoho potěší příjemnou a místy i svěží nekompromisností. Jako půl hodinový kraťas by to ale fungovalo víc.

plakát

Na hraně zítřka (2014) 

Zábavná sci-fi akční jednohubka, která alespoň v rámci vlastního světa dává smysl. Buďme rádi aspoň za to, řada nejen sci-fi filmů to nedotáhne ani tak daleko.

plakát

LEGO® příběh (2014) 

Everything is Awesome... ehm... no. Nevtipné, předvídatelné, nudné.

plakát

Gangy z Birminghamu (2013) (seriál) 

Love is Blindness! Naprostá dokonalost po všech stránkách s na dobovku neobvyklým soundtrackem, plným White Stripes, Nicka Cavea či Toma Waitse!

plakát

Každým dnem (2012) 

Jasně, je to úmyslně kontrastní citová ždímačka, ale... zatraceně funkční. Hlavně díky neotřelému tématu a sympatickým hercům. Hlavně Allan Cumming maximálně vládne. I přes technické problémy při projekci (zdravím dementního technika v Lucerně) skvělý zážitek s maximálně silným koncem.

plakát

Hany (2014) 

Absurdní dramedy v plzeňských ulicích, kterou ještě podtrhuje zvolená forma. Panoptikum charakterů, které byste nechtěli znát, přestože (nebo spíš právě proto, že) si je částečně všichni nosíme v sobě. Kamera nádherná, scéna útoku chuligánů je vizuálně jedna z nejlepších věcí, kterou jsem viděl nejen v kině za hodně dlouhou dobu. Herci super pokud nehrají, když hrají tak to občas skřípe. Největším mínusem je pro mě zdánlivě chybějící katarze v závěru, kde se skvěle gradující film zasekne a najednou končí, byť má epilog skvělou atmosféru tak subjektivně končí tam, kde by měl začít. Úsvitem. Nicméně jestli je tohle úsvit nové české vlny (nebo spíš jakékoliv české vlny), tak sem s tím. 80 %

plakát

Amazing Spider-Man 2 (2014) 

Asi nejlepší rozpohybovaný komiks co se týče akčních scén. Webb to začíná konečně dostávat do ruky, bohužel se ale obávám, že Amazing Spideyho nebude nikdy mít v rukou natolik, aby mohl vyhodit Kurtzmana s Orcim. Tohle duo scenáristů už to s těmi přetwistovanými demencemi nemůže skoro myslet ani vážně. Ale v tomhle případě to zas tak nevadí, protože herci to vesměs ustojí a Webbovi se většinou daří odvést pozornost jinam. Mít to lepší hudbu (Zimmer se už začíná vykrádat hůř než jeho vykradači) v patetických pasážích (a vlastně i v jakýchkoliv jiných pasážích), tak by to možná bylo ještě o stupeň lepší. I tak mi ale stačí, že to není tak vykastrované a šablonovité jako začínají být Marvelovky, ale že si to jde svou cestou pokusů a omylů. A jo, tomuhle Spideymu já teda fandit budu.