Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Akční
  • Drama
  • Sci-Fi
  • Komedie
  • Horor

Recenze (11)

plakát

Black Adam (2022) 

Jeden velkej obří chaos plný světýlek, blikátek, výbuchů zpomalovaček, patetických prohlášení, v současnosti již stokrát rozvařených dějových zvratů a nelogičností. Přišel navíc v době, kdy jsou filmové vesmíry plné superhrdinů přeplněnější než Václavák před Vánoci. Největší plus filmu je Pierce Brosnan, jehož roli jsem sice nepochopil, ale hraje skvěle :D SHAZAM!

plakát

Zmenšování (2017) 

Slibný začátek a od cca půlky, kdy rodinné sci-fi přešlo do existenciální krize a romance, nuda. Dalo se z toho určitě vyzískat podstatně víc. Fakt škoda, představa světa zmenšených lidiček mne začala bavit a chtěl bych vědět víc o tom, s čím se potýkají. Jenže to už se nedozvíme... skoro jako kdyby v půlce filmu došel rozpočet.

plakát

Smrtelné stroje (2018) 

Uspávačka. Jako... proč ne? Svět zajímavý, i když tedy silně nelogický (pohon měst na kolech vyžaduje ohromné množství energie, tedy zdrojů, které se snaží pojízdná města najít). Ale příběh nuda. Škoda.

plakát

Solo: Star Wars Story (2018) 

Důstojný spin-off. Jak se občas objevuje v komentářích, dějově nic závratného, oproti průšvihu "Star Wars: Poslední z Jediů" ale film udržuje kontinuitu vesmíru Star Wars. Vyžívá se v příjemně lehké nadsázce, občasný vtípek mi opravdu vyloudil úsměv na tváři, herci v pohodě. Prostě sympatická "jak Han Solo k Millenium Falconu přišel" a dokonce mne to navnadilo zjistit, jak k této skvělé lodi přišel Lando, takže čekám další spin-off :D I když přiznávám, že 4* jsem dal kvůli světu Star Wars, jinak je to u mne za (pořád nadprůměrných) 3,5*

plakát

Všechno nejhorší 2 (2019) 

Víc komedie než cokoliv jiného. Zábavné odpočinkové pokoukání.

plakát

Gangster Ka: Afričan (2015) 

Jo ono to má dokonce dva díly? Nemůžu si pomoc, ale nefungovalo to na mne ani jako připomenutí toho, co se u nás odehrálo. Nuda. Zmatek, kdo je vlastně kdo. Jaká je pointa? Má to být něco jako dokumentární drama? Nebo dramatický dokument? Je to vlastně docela smutné - některé z postav, kterých se skutečný příběh Radovana Krejčíře dotkl, jsou dodnes ve vysokých funkcích nebo mají stále vliv na dění v našem státě. Řada věcí zůstala dodnes nepotrestána a díky konexím ve vysoké politice navždy nepotrestána zůstane. Film tak možná slouží jen pro rozjitření vzpomínek, aniž by však přinesl jakýkoliv závěr nebo výstup. Bude to chtít zpracovat jinak.

plakát

Black Panther (2018) 

Cestou v horách, asi minutu od cíle: "Kam že to vlastně jdeme?" "Neseme srdcokvětou bylinu na území Jabari." "Ok." ......o metr dále ...... "Nakio, nelíbí se mi to. Bylina patří nám. Možná že z M'Baku stvoříme ještě horší monstrum. Měla by sis ji vzít ty." "Nemám armádu, neměla bych žádnou šanci." "Ok, jdeme." ...... a takto doslova se odehrávají dramatické zastávky napříč celým filmem. Jako kdyby měl režisér dlouhý odškrtávací seznam, co je třeba ve filmu mít, a přemýšlel, jak to do něj všechno dostat. Celý film je tak trochu nuda, vše je nalajnované dopředu, hlavní záporák je takový... je ublížené děcko, kterému nevěřím nos mezi očima, herecké výkony ... raději neřeším, a vůbec celé je to takový slepenec různých kousků bez hloubky, pořádného napětí nebo překvapení. Na jedno kouknutí ok, pokud vás někdo pozve na druhé, vemte si s sebou nějakou knížku na zabavení. 60%

plakát

Avengers: Infinity War (2018) 

Maximální spokojenost, vtažení do děje, jediný Thor mi přišel už moc jako super-superman, ale budiž, no a Thanos? Absolutně jsem si užíval jeho osudovou neochvějnost, s kterou prostě musel naplnit své poslání, i když ho to rvalo na kusy. U jednoho shlédnutí nezůstane.

plakát

Spider-Man: Homecoming (2017) 

První polovina mne bavila velmi, potom už to začínalo trochu pokulhávat, ale přesto je Spider-Man: Homecoming svěžím, koukatelným a hlavě odpočinkovým filmem. Marvel se konečně zcela ponořil do žánru, který mám s komiksy spojený především - totiž zábavu. Režisér se přitom vyhnul většině prvoplánových a předvídatelných rádoby vtípkům a tak se na film dá v klidu koukat. Tento Spider-Man je mi rozhodně příjemnější než uplakaný Andrew Garfield. Přestože chápu, že kvůli provázání Spider-Mana s Avengers a posunu děje bylo třeba umístit do filmu Roberta Downey Jr., přijde mi, že to tentokrát trochu odflákl a za mne tam nakonec ani snad být nemusel, a příběh by obstál i tak. Za to, že film nerestartuje Spider-Mana zase na začátku, je zábavný, vtipný, koukatelný (ze všech verzí mne zatím bavil nejvíc, ale možná jsem byl jen ve správném rozpoložení na odpočinkový film) plus za to co jsem napsal výše, dávám za sebe 85%.