Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Komedie
  • Animovaný
  • Krátkometrážní
  • Sci-Fi
  • Akční

Recenze (830)

plakát

Bao (2018) 

Mám dojem, že kraťas měl skončit ve chvíli, kdy matka finálně naložila s knedlíčkem a zděsila se svého činu. To, co následovalo potom, nadupaný snímek podstatně sráží dolů. Velmi silné 3 hvězdy.

plakát

Within Temptation: Ice Queen (2001) (hudební videoklip) 

Tak jsem se dozvěděla, že zřejmě existují dvě verze videoklipu. Jeden, který je notoricky známý, a Sharon s kapelou se v něm pohybují na počítačem vytvořeném pozadí. Ten nechtěně působí dost bizardním dojmem. Na druhý jsem narazila nedávno a zmiňuje ho wikipedie jako "German version". Začíná pohledem na dívku, která surfuje na netu a klikne na koncetr Within Temptation. Tento videoklip působí hodně fádně. Tak si říkám, píseň je pořádná pecka, ale pokusy o vizuální doprovod jsou bohužel nevydařené. Ač hudebně za plný počet, dávám 2*

plakát

Mr. Oizo: Flat Beat (1999) (hudební videoklip) 

Dvacet let? Pamatuju si, že při úplně prvním zhlédnutí téhle svérázné věcičky mě nejvíc zaujaly ty doutníky... Ale celé to bylo správně praštěné, a ač hudebně nijak složité, tehdy mi to znělo neotřepaně. Na flat beat se nešlo zlobit. To, že se z toho stala tenkrát senzace, bych chápala, i kdyby reklamy na Levi nebylo.

plakát

Holiday Fear (2017) 

Kdepak, úvoní scéna a několik prvních vět lákalo diváka, že se má připravit na zajímavý průběh. Když už se snímek troufá nazývat hororem, musí zde být alespoň trocha napětí a tísnivé atmosféry, a to i v případě hororové komedie s prvky černého humoru. Ničeho takového se nám zde nedostává. Režisérův záměr vyjádřit poctu je chvályhodný a sympatický, ale naopak oba aktéři na mě působili chvíli dosti bizarně a na konci mi přišlo, že je snímek veskrze fádní. Jedna hvězda.

plakát

Falco: Der Kommissar (1982) (hudební videoklip) 

Píseň jako taková je velmi dobrá a chytlavá. Trochu později jsem slyšela známou cover verzi v podání After The Fire a ocenila jsem, jak Falcova němčina k hudbě náramně pasuje, mnohem lépe, než angličtina. Ale z pohledu videoklipu... po muzikální stránce za pět hvězd, fádní vizuální zpracování maximálně za dvě. Celkově lepší tři hvězdy.

plakát

Daughter (2002) 

Řemeslně dobře zvládnutý snímek, který si nese depresivní, tísnivou atmosféru. Samotné lekačky mi nepřipadají příliš funkční a některé motivy jsou opravdu ohrané. Na druhou stranu se mi nesmírně líbila pointa a (možný spoiler!) samotná, správná představa pekla. V tomhle si filmík získal moje velké sympatie. Mezi třemi a čtyřmi hvězdami, za pointu zvyšuji hodnocení.

plakát

Vicious (2015) 

Nejprve te třeba se prokousat prvními minutami únavné nudy. Poté začne přituhovat, vzrůstá napětí a zajímavě houstne atmosféra až do závěrečné lekačky. A ta je docela efektivní. Efektivní je i to, jak tvůrci vybudují napětí z hromádky ledabyle pohozených svršků. 60% a tři hvězdy.

plakát

The Birch (2016) 

Snímek má velmi zkratkovitý, prostý děj, trochu odbytý, body však nahání na vizuálu. Naštvaný strom se opravdu povedl. Ale i na mě tento kraťas působí spíš jako vychytaný, lákavý trailer k nějakému filmu, než jako samostatné dílko. Za povedenou břízku však přihazuji na tři hvězdy.

plakát

Za zády (2016) 

Snímek nezačíná nijak zajímavě, ale potom se rozjede v dráze postupného budování napětí. A nepolevuje, naopak přídává na obrátkách až do poslední vteřinky a film vrcholí pěkně strašidelným okamžikem. Na konci jsem se pěkně lekla. Také se přidávám se ke komentujícím, kteří chválí hlavní představitelku. Snímek stojí na jejím výkonu. Zasloužené čtyři hvězdy.

plakát

Red Balloon (2010) 

Velmi dobře zpracované, zejména potěšil důraz na detaily i zajímavé záběry, a atmosféra by se místy dala krájet. Tvůrcům se také podařila i jedna parádní lekačka. Až na ten samotný závěr se jedná o výtečný kraťas. 75%