Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Drama
  • Komedie
  • Akční
  • Dokumentární
  • Animovaný

Recenze (366)

plakát

Light & Magic (2022) (seriál) 

“If you become a filmmaker, you never have to grow up.”

plakát

Cruella (2021) 

Stejně jako u Aladina je tu mega výhoda, že jde o disneyovku. Očekávání jsou hodně dole, a hlavně - může to být mnohem víc ulítlejší, protože je to přece pořád jenom rodinný film o disney záporačce. Cením kostýmy (doufám, že bude oscar), obě Emmy, a taky přímočarý motivace všech postav, který dávají smysl a jsou emočně opodstatněný. Jen škoda těch digipsů a hlavně toho pretentious soundtracku, písníčky samozřejmě super, ale ta doslovnost je fakt otravná (sympathy for the devil, seriously?). Nicholas Britell ale top, je strašně fajn zase slyšet nějaký zapamatovatelný motiv.

plakát

Rozhněvaný muž (2021) 

po tomhle mdlým filmovým netflix roku je tohle přesně ta tolik potřebná adrenalinová injekce říznutá pořádnou dávkou naštvanosti. Opening scene je přesně taková, jak má být. Negenerická, nastavuje styl a atmosféru přesně toho, co bude další dvě hoďky následovat. Je to dark, je to stoickej Statham, je to naprosto fenomenální soundtrack, je to až nolanovsky emočně agresivní, no a je to fakt dobrej film.

plakát

Americká elegie (2020) 

Kdyby se takovýhle sociální dramata točily na FAMU, tak bych i s tímhle mým jinak neoblíbeným žánrem byla dost v pohodě. Ale jsem přeSlámovaná:( Herci mají co hrát, o něco tam jde, a hlavně, je tam taková ta naděje, která je prostě klasicky po americku fajn. Za mě dobrý.

plakát

Cesta zpátky (2020) 

Affleckovo nateklý herectví ještě nikdy nebylo víc sympatický.

plakát

Ďábel (2020) 

Nejsem moc fanoušek voiceoverů, protože lazy storytelling, ale vždycky jednou za čas je to použitý někde, kde to fakt funguje, kam se to hodí. Povedlo se to v Assassination of Jesse James, povedlo se to tady. Nicméně mám radost, a myslím, že to je daný tím scénářem, ale převážně těma hercema, že i když má každá postava poměrně málo prostoru, tak jedna scéna, jedna replika, jeden jejich akt.. je dokáže tak dobře vystihnout, definovat, že to stačí. A pak vás stejně dokážou ještě překvapit. Díky za tenhle film, i když by mu slušelo kino, a to nejen to v Thermalu. A díky za ten netflix, že dává ještě peníze na takovýhle filmy.

plakát

Dark - Season 3 (2020) (série) 

You just wrinkled my brain! a teď lehké spoilery. Jo, everything is connected, ale tohle incestní městečko je už fakt crazy! Preferuju sice model jedna epizoda týdně, ale tohle je pro netflix jako dělaný, protože nebýt toho jednodenního binge watchingu, tak budu ještě víc ztracená než teď. Jinak teda klobouk dolu tvůrcům, že i přes těch několik (desítek - pokud počítáme i verze z různých dekád) postav se divák dokáže pořád ještě orientovat. Nicméně na mě už bylo těch časových skoků v týhle řadě moc, a často tady chyběla ta vizuálně/emoční odměna ve formě splitscreenů, jako tomu bylo v předchozích řadách (ale konec E6 s Block Party se k tomu božsky vrátil, dokonce to poslal úplně na jinej level!). Co mě ale vlastně nejvíc štvalo, tak to, že Jonas a Martha (a ostatní) jsou ve většině případů strašně pasivní postavy, kterým většinou říká jejich starší já, co mají udělat nebo do jakýho času a světa jít. Což je pak přesně případ Claudie, jako takový finalový deus ex machiny. Není to masterpiece jako byla první řada, ale pořád je to těžkej netflixovskej nadprůměr. Soundtrack top.

plakát

Halušky: Dobrodružství s psychedeliky (2020) 

Já to řikám furt: takovej trip ještě nikdy nikoho nezabil, ale zaleží s kym to děláte a kde to děláte. A pak je to lifechanging. Takže jestli ste sami se sebou v pohodě, go for it. A jsem ráda za tenhle dokument, protože spousta lidí si myslí, že je to něco strašně špatnýho a odpornýho. Ale není!

plakát

Hollywood (2020) (seriál) 

Murphyho přenádherná fantazie o tom, jak by to asi bylo, kdyby se už ve zlatý éře Hollywoodu přestala řešit rasa a sexualita a Akademie by třeba taky hodnotila filmy a herce podle jejich opravdové kvality a výkonu. O to víc bolí, že to tak není ani teď, ale brzo se tam dostaneme, já tomu věřím! Poslední epizoda parádní - zasloužený happy end pro všechny, kteří si ho zasloužili, ale nikdy se do nedočkali, casting je hodně povedený (Parsons!) a vemte mě prosím taky do Dreamlandu! Binge watch snů.

plakát

Modelář (2020) 

Unpopular opinion: Zelenku žeru, ale vypadá to strašně cheapácky a nedodělaně, a je to vlastně fakt vizuálně ošklivej film, kterej by se hodil víc do televize. Message je dobrá, ale vyzní doztracena, jak v nějakým bakalářským famáckym filmu. Zklamání:(