Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Drama
  • Komedie
  • Akční
  • Dokumentární
  • Krátkometrážní

Recenze (969)

plakát

Louis C.K.: Back to the Garden (2023) (pořad) 

Další special kdysi oblíbeného kdysi zrzka. Tentokrát jako live stream. Samozřejmě, oblíbený je pořád, jen ne v Hollywoodu. Jaký tedy je? Opakují se některá témata? Ano. Jsou tu témata, která už zvládl dříve lépe? Ano. Přesto tu najdete hafo vtipů, které vás rozesmějì. Je tu i moje oblíbená věc: Louis vtipně převypravuje bibli. Myslím, že v této oblasti už překonal i svého britského rivala Gervaise.  Je jasné, že woke média zase prohlásí, že CK už míří jen na alt right boomers fanoušky a že za své hříchy dost netrpěl. Já ale nehajím to, co dělal ve svých vztazích. Nemyslím si, že člověk musí konzumovat obsah jen umělců bez hříchů. Ale who cares, co zase budou blekotat?  Je to dobrý stand up. Bavil mě víc než jeho poslední film. Přesto je třeba přiznat, že ty nejkultovnější stand-upy Louise CK jsou ještě o hvězdičku lepší. Myslím, že se na tom podepisuje fakt, že v nedávné době natočil film a udělal dva stand-upy (Sorry a tento) a k tomu samozřejmě jezdí po klubech. Sám CK v rozhovorech přiznává, že byl pod tlakem a měl málo času.

plakát

Dobré ráno, Brno! - Epizoda 5 (2023) (epizoda) 

Tak tohle byla naprostá bomba.  Suverénně nejlepší díl. Hláška za hláškou. Došlo i na Ivana Blatného a nefašizoidní děcka :-) (Je samozřejmě fakt, že spousta vtipů vyžaduje kontext, kterej asi každej divák nemá: vědět, co se stalo Rychlíkovi na hlaváku, znát Surůvku, znát Blatného, znát Strachovy názory atd.)

plakát

Iveta - Episode 6 (2021) (epizoda) 

Je to jako na houpačce. Část dobrá, část slabá. Žárlivost modelek v Řecku a příběh malého chlapce mě bavil. Taková ta klasická falešná žárlivost a beznadějně zamilovaný bordelsynek, ten už mě bavil trochu méně.  Nejlepší scéna fotografa, který si užívá nasrané ženské, se kterýma si hraje, je přímo vykradená ze Samotářů, ale i tak fungovala pěkně. Celkově 3 hvězdy. Mám prostě rád tu hlavní hrdinku, tak mě to pořád baví, ač kvalita je střídavá.

plakát

Iveta - Episode 5 (2021) (epizoda) 

Neříkám, že je to nějaká bomba, ale vždycky když to naštve pár lidí jako tedy Elissona, kteří jsou hned morálně zděšení (přitom z čeho, když seriál je zjevně antirasistický a gay je tu jedna z hlavních kladných postav?), tak si říkám, že to mělo smysl točit. Je to příjemná jízda ve stylu Mostu či České sody. Pasáž z Miss Slovenska byla fakt drsná, ale pobavila.

plakát

Dobré ráno, Brno! - Epizoda 4 (2023) (epizoda) 

Ten konec s Hartlem, plstěním a Cardi B to fakt zachránil. Trošku mě zklamala ta příběhová linka s úchylákem. Přijde mi, že by šel vymyslet daleko vtipnější a originálnější závěr než "tady máš sprej a použij ho". Celkově to ale bylo OK.

plakát

Dobré ráno, Brno! - Epizoda 3 (2023) (epizoda) 

Humor tohoto díl byl trochu jednoduchý a sprostý. Ale v podstatě pravdivý. Milostné vztahy na pracovišti jsou leckdy minové pole.

plakát

Fleishman v průšvihu (2022) (seriál) 

Já myslím, že je to dobrý seriál. Zajímavá příběhová linka, i oba přátelé, kteří Tobyho doprovází jsou fajn.  Každopádně Lizzy Caplan je tak sympatická, že jsem rád, že se zase někde objevila.

plakát

Dobré ráno, Brno! - Epizoda 2 (2023) (epizoda) 

Dělat humor je fakt nevděčná role. Jen se to tady plní hejtama, jak je to nevtipný. No, jak pro koho. Já jsem se bavil. Mělo to šmrnc.

plakát

Iveta - Episode 3 (2021) (epizoda) 

Svět tréninku modelek mě bavil. Ale Trebišov mi pořád chybí. Vtipy na Čechy s kombíkama a řízkama u nás padly na úrodnou půdu. Ano, mám kombík, ano, beru si vždy řízky na cestu. :-)

plakát

Hranice lásky (2022) 

Já mám tyhle vztahové filmy rád, ale jak psal POMO: "od prvního momentu tušíte, kam bude směrovat a přesně tam směruje i skončí." To je jediný problém těchto filmů. Jinak je to autentické, uvěřitelné a vlastně i ten konec je logický. Jenomže bych si přál, aby režisér trochu zariskoval a řekl si, co kdybych je překvapil? //Spoiler: Protože ano, spousta vztahů se rozpadne, ale existují i lidé, kterým swingers life a sdílení partnera vyhovuje. Dost by mě bavilo, kdyby konec filmu byl, že je to oba baví a budou v tom pokračovat. Představte si ty nasrané měšťáky, kteří zuří, že to propaguje šoustání všech se všema. Chápu ale, že takový film asi tvůrci nechtěli natočit.