Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Drama
  • Komedie
  • Krimi
  • Akční
  • Dokumentární

Recenze (843)

plakát

Černá voda (2023) (seriál) 

Dost se mi to líbilo - bylo to úžasně seversky syrové. Vraha druhé vraždy jsem sice uhodla dřív než bylo z hlediska napětí zdrávo, ale naštěstí tam těch zamotaností bylo víc. Ale nemohu nezmínit tu až srandovní práci s věkem -  mezi dějem uběhlo 18 let, ale tady všichni aktéři vzhledově zestárli tak o třicet, čtyřicet a nebyli skoro vůbec k poznání.

plakát

Lesní vrah (2024) 

Touží-li někdo, aby se o něm natočil film, stačí se stát vrahem a je to jistotka.  Akorát na tom zaráží to mediální pokrytectví - nebudeme o nich vůbec mluvit, co kdyby to někoho inspirovalo. A pak rovnou film. Tento byl však naprosto zbytečný. O Kalivodovi jsem věděla zhruba 3 věci - a na nich také celý ten vratký, bezkrevný a bezemoční příběh stál. Nevyšpiónili  navíc ani ň. A samozřejmě si nemohli odpustit ani toho Milionáře, ale i ten byl zinscenován chladně jak ze severního pólu. Skoro se ani nechce věřit, že je pod tím jako režisér podepsaný Radim Špaček.

plakát

Vlny (2024) 

Superhrdinský film tentokrat ne od Marvelu, ale od Jiřího Mádla jsme už moc potřebovali. Díky za něj, povedl se mu až neuvěřitelně. Mladý Vodochodský mi byl sice od dob ztvárnění Sepéšiho krajně nesympatický, ale tady se plně herecky rehabilitoval - hrál úžasně minimalisticky přesně a velice mu to sedlo.

plakát

Po čem muži touží 2 (2022) 

Trapný humor mi někdy nevadí a pobaví mě, tohle ale bylo až příliš trapný. A ani se mi nezdálo, že by to Langoš nějak extra dobře uměl zahrát.

plakát

Tělo, které funguje (2023) (seriál) 

Excelentní perokresba vztahů. Je to výborně napsaný i zahraný seriál. A Lior Raz jako třešnička na dortu.

plakát

Příručka k vraždě pro hodné holky (2024) (seriál) 

Nebudu to hodnotit, protože ani maličko nejsem cílovka. Je to čistokrevný detektivní seriál pro 13-15leté holky. Pro nikoho jiného. Těm se to ale bude líbit. Navíc Emma Myers je moc milá.

plakát

Až na konec světa (2023) 

Jako největší Viggova fanynka na zeměkouli mám samozřejmě své povinnosti - jako třeba dát nejvyšší možné hodnocení, které vůbec lze; ale pokud bych k tomu měla přistoupit maličko seriózně, musím říct, že si chlapec prostě ukrojil příliš velké sousto - ono být vynikající v tolika odlišných disciplínách najednou prostě nejde. Může být dobrý, což se také zcela jistě stalo, ale "dobrý " je prostě jen za tři. A je asi dost jasné, že si tenhle biják udělal hlavně pro sebe, aby potěšil a zvěčnil svou duši. A ty marketingové okecávačky, že mu šlo o ztvárnění silné hrdinky, sice chápu, nějak to prezentovat musel, ale spíš ho podezírám, že mu daleko více šlo o ztvárnění mužské pošetilosti; teď se bavím hlavně o tom "debilním" (ještě o to víc, že dobrovolném) rozhodnutí "jít válčit", které přisoudil, mimochodem - úplně mimo logiku děje, právě své postavě. Vivienne nebyla silná sama o sobě, nebo že by si to přála, ale protože musela; jí nic jiného nezbývalo. Vždy se jen přizpůsobila situaci, kterou pro ni přichystali chlápci - táta, milenec, padouch. A také to tedy mohlo být o půlhodinku kratší, když už jsem se i já dívala nejmíň třikrát na mobil, kolik minut ještě zbývá do konce, nevím jak moc se museli kroutit ostatní diváci. Ale na druhou stranu nepochybuji o tom, že Viggo je natolik chytrý, že se do toho filmu pokusil ukrýt i hlubší rezonanci, která se u mě už tedy asi projevuje. Minimálně v tom, že jak ubíhají dny, připadá mi ten film lepší a lepší.

plakát

Trpaslík (2017) (seriál) 

Trpaslíčka jsem si našla v Archivu ČT až teď - a potěšil.

plakát

Smršť (2024) 

Hodně lidí mě od tohoto filmu odrazovalo, že se to "nedá", ale mně se to líbilo - průměr dávat nechci. Linka s Větrnicí výborná, na té se to mělo celé postavit a ne z toho pak utéct. Atmosféra celkově  tíživá, přesně taková jaká má u mysteriózních kousků být. Závěr jsem tedy nepochopila (nebo odmítám chápat, protože k ničemu tak trapně "alenkovskému" by se tvůrci přece nesnížili! :), ale nijak zvlášť mi to žíly netrhá. Knihu jsem nečetla, takže nesrovnávám.

plakát

Anatomie pádu (2023) 

Není to pro každého, je to místy dost rozvleklé, ale bylo to chytré, což tu rozvleklost ospravedlňuje - některé nuance si prostě zaslouží prostor. Nevěrohodné bylo jen to, proč by hned dva tak pěkní chlápci, chtěli tak nehezkou ženu (a je jedno, že dobře hraje; pro tento příběh se nehodila).