Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Komedie
  • Animovaný
  • Drama
  • Rodinný
  • Krimi

Zajímavosti k filmům (118)

100 000 $ na slunci

100 000 $ na slunci (1964)

Závěrečná rvačka si vyžádala celý natáčení den. Po celou tu dobu se skutečně Belmondo (Rocco) s Venturou (Hervé) jenom mlátili. Konec bitky, ve kterém spadnou do bazénu, se opakoval sedmkrát.

100 000 $ na slunci

100 000 $ na slunci (1964)

Ve Francii film vidělo 3 436 161 diváků. Stal se druhým nejnavštěvovanějším filmem roku 1964, hned po Muži z Ria, který měl premiéru o tři měsíce dříve.

100 000 $ na slunci

100 000 $ na slunci (1964)

Záměrem Henriho Verneuila bylo vytvořit ojedinělý western, kde místo koní budou jezdit obrovské nákladní vozy a který se nebude odehrávat v Západní Americe, ale v Severní Africe.

100 000 $ na slunci

100 000 $ na slunci (1964)

Většina sekvencí se natáčela ve městě Ouarzazate v Maroku. V samotném městě a hlavně okolo něho panovalo obrovské vedro (kolem 50°C) a nikde nebyl ani kousek stínu, což poněkud znepříjemňovalo natáčení.

100 000 $ na slunci

100 000 $ na slunci (1964)

V 80% záběrů řídí nákladní vozy sami Belmondo (Rocco) s Venturou (Hervé). A to i například v riskantní scéně, kdy oba vozy sjíždějí džebelem a po straně zeje propast. Na okraji srázu byla postavena plošinka pro kamery.

Akt

Akt (1997) (divadelní záznam)

Jedná se o nejoblíbenější hru Jana Hraběty.

Angelika, markýza andělů

Angelika, markýza andělů (1964)

Autorce knižní předlohy Anne Golon se filmy o Angelice vůbec nelíbily. Chtěla zasahovat do scénáře a výběrů herců, tvůrci jí to ale nedovolili. Sama pak řekla, že film vůbec není jako kniha. Ve knize je Angelika chytrá, vzdělaná žena. Ve filmu tomu tak vždy není, často je tam Angelika (Michele Mercier) vykreslena spíš jako podvodnice.

Anna proletářka

Anna proletářka (1980) (TV film)

Film vznikl na samotnou objednávku KSČ, za účelem propagandy.

Emoji ve filmu

Emoji ve filmu (2017)

V českém dabingu účinkuje také youtuber Martin Rota, který nadaboval malou roli Trojského koně.

Emoji ve filmu

Emoji ve filmu (2017)

V českém dabingu se objevil i překladatel a recenzent František Fuka, který nadaboval Nerd emoji. Na svém serveru FFILM však film ve své recenzi zkritizoval a dal mu jenom 30 %.

Emoji ve filmu

Emoji ve filmu (2017)

Film se setkal s poměrně velkou kritikou. Na agregátoru recenzí Rotten Tomatoes měl dokonce chvilku 0%.

Ho!

Ho! (1968)

Robert Enrico vnímal hlavní postavu Holiho trochu jinak a nedržel se tolik Giovanniho předlohy, což vadilo jak Belmondovi, tak i samotnému Giovannimu. Když Belmondo viděl film celý sestříhaný, byl trochu zklamaný. Giovanni sám film zcela zavrhl a jen se utvrdil v tom, že je nejlepší převadět si své knihy do filmové podoby sám.

Ho!

Ho! (1968)

Jean Paul Belmondo (Holin) nabídku na film přijal, protože měl rád atmostféru Giovanniho děl a vážil si Roberta Enrica, jehož filmy dobře znal. Navíc se chtěl vrátit ke kriminálnímu žánru.

Hurvínek na scéně

Hurvínek na scéně (2010)

Záznam představení vznikl původně jen pracovně, při testování 3D techniky a možností loutek pro trojrozměrný snímek Hurvínek ve filmu, který se tehdy chystal. Výsledek testů herce a producenty divadla příjemně překvapil a řekli si, že by mohl jít do škol. Jenže kina chtěla záznam normálně uvádět, a tak se do nich skutečně dostal.

Jak se krotí krokodýli

Jak se krotí krokodýli (2006)

Tomáš Peč (Vítek Koudelka) po tomto filmu ve své herecké kariéře nepokračoval a dnes se věnuje extrémnímu lyžařskému sportu, který se nazývá freeskiing.

Jen počkej, zajíci! - Dvenadcatyj vypusk

Jen počkej, zajíci! - Dvenadcatyj vypusk (1978) (epizoda)

Sovětská cenzura se obávala epizody kvůli možném protestu Egypské vlády. Vlk je v něm totiž zamotaný v koberci na místě mumie faraóna Ramesse.

Reklama