Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Drama
  • Komedie
  • Akční
  • Animovaný
  • Krimi

Recenze (833)

plakát

Brexit (2019) (TV film) 

Tohle politické téma by si jistě zasloužilo daleko rozsáhlejší a obsáhlejší zpracování, ale myslím, že o to tvůrcům TV filmu Brexit nešlo. Pro mě jde o skvělé zpracování velmi palčivého problému, s kterým se budeme potýkat častěji a je dobré o něm přinejmenším vědět. Místy mi Brexit přišel skutečně děsivý, hlavně tehdy, kdy se ukázalo, jak "jednoduché" může být někoho ovlivnit. Není to sice nic nového, ale není na škodu si to jednou za čas připomenout. Trochu mě mrzí absence motivací jednotlivých postav, protože jsem úplně nepochopila, o co všem těm z projektu Leave šlo. Řešilo se pouze "jak", ale ne "proč" a to je jedna z věcí, která by mě velmi zajímala. Chápu, že se tenhle film nezabýval ani tak tím, zda je Brexit dobrý, nebo špatný, přesto bych byla raději, kdyby zde tyto argumenty zazněly v jiné než v té zkreslené a "oficiální" verzi.

plakát

Captain Marvel (2019) 

Mě tyhle novodobé superhrdinské filmy prostě baví. A vzhledem k tomu, že komiksové předlohy znám jen z doslechu, jsem ráda za každé představení nového hrdiny a další dílky do skládačky toho nebo onoho universa. Nic nového (kromě příběhu a postav) pro mě sice tyhle filmy nepřináší, ale moc dobře se mi na ně kouká, štve mě jen minimum věcí a místy mě naopak vyloženě nadchnou. Tak tomu bylo i u Captain Marvel.

plakát

Černobyl (2019) (seriál) 

Kritizovat není z mého pohledu co. Za prvé jsem nesmírně ráda, že se podobné seriály točí, protože jsou lidé a události, které by se měly připomínat. Nemluvě o tom, když se to udělá takhle dobře. Seriál si podle mě na nic nehraje, určité odchylky od skutečnosti jsou pochopitelné a smysl všeho toho dění nijak nemění. Tvůrci zde vyloženě neukazují prstem a nehodnotí a přesto si z nabídnutých informací dokáže každý udělat vlastní obrázek.

plakát

Dobrá znamení (2019) (seriál) 

Bavila jsem se od prvního do posledního dílu a nesmírně jsem si celé tohle dílo užívala!

plakát

Godzilla II Král monster (2019) 

Při sledování tohohle snímku jsem si pořád říkala, že mi to nepřipadá zas tak pitomé a spoustu věcí jsem docela brala. Pak se ty malé hloupůstky začaly skládat jedna na druhou a na konci jsem zírala s otevřenou pusou (ne v dobrém slova smyslu). Celkově mi ten příběh nepřijde tak tupý, jak to pro mě nakonec vyznělo. O to víc mě tenhle film mrzí.

plakát

Hellboy: Královna krve (2019) 

Úplně pitomé to podle mě sice nebylo, místy mi to přišlo i docela vtipné a příběh nebyl úplně nezajímavý, ale je to spíš taková oddychovka, z které nejsem nijak vyloženě unesená.

plakát

Klec (2019) (TV film) 

Zajímavé téma a podle mě dobře uchopené režisérem a dobře zahrané herci. Civilní, napínavé a místy silně nepříjemné.

plakát

MOST! (2019) (seriál) 

Jsem ráda, že se u nás řeší citlivá témata, a to naprosto necitlivým způsobem, což na ně může mít pozitivní vliv. Tvorba pánů Kolečka a Prušinovského je mi dost blízká a sedí mi, u Mostu! jsem se bavila skoro pořád. Já si v tomhle seriálu nějaký přesah sice našla, ale i za tu zábavu samotnou bych mu dala 4*.

plakát

Mrazivá pomsta (2019) 

Je to drsné, je to vtipné a hraje v tom Liam Neeson - tohle se mi ani nelíbit nemohlo.

plakát

Muži v černém: Globální hrozba (2019) 

Pro Muže v černém mám slabost, díky které jsem schopná odpustit mnoho. Čtvrtý díl mi ukázal, v čem má slabost spočívá, a bohužel to pro mě bez Tommy Lee Jonese a Willa Smithe není ani trochu ono. Nebylo to úplně pitomé, ale za mě žádná sláva.