Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Drama
  • Komedie
  • Krimi
  • Akční
  • Dobrodružný

Recenze (329)

plakát

Ten, koho se bojíš (2008) 

Ulrich opět výtečně ztvárnil rozpolceného muže v psychologickém dramatu o krizi středního věku, vyhoření a o snahu vystoupit z řady. Mikael se rozhodne vyzkoušet nové antidepresiva a odhalí tak, že psychika je pěknej prevít a není radno ji pokoušet. Původně z nevinné dovolené s pravidelným zobáním pilulek na dobrou náladu se nakonec vyklube slušný psycho. Až ták, že milý Mikael by nejraději zlikvidoval rodinu. Po té co se dozví, že vlastně papal placebo se v něm zlo probudí na plné obrátky. Jako vždy Dánsko válí a Anders opět vyprodukoval velmi zdařilý scénář.

plakát

Aquaman (2018) 

Jednou za čas si tyhle Hollyúdský kýče dám, abych nevyšla úplně z formy. Steroidní obojživelná obluda  Momoa v pohádkovém vizuálu. Jeho matka Kidmanka vypadá, jako vypreparovaná vosková figurína, přitom bývala docela pěkná ženská, než se zprasila ohavnýma plastikama. A ožralá a sfetovaná Amberka, která se s Deppem řezala navzájem a odnesl to samozřejmě on, tak ta tomu dala korunu. Potěšil mě aspoň Patrick s Willemem a samozřejmě úchvatná vizuální pastva pro oči.

plakát

Český slavík 21 (2021) (pořad) 

Neměla jsem odvahu se na to dívat, takže odpad si nechám na později, třeba se někdy osmělím. Odpadovými pořady se to v TV jen hemží. Utrpěla jsem hned dvě traumata po pár minutách sledování Love Island a SuperStar, takže nebudu riskovat další. A pak se nemůžeme divit, že společnost je v totálním kulturním rozkladu, když vysílají takové žumpoidní zvratky. Člověk pak ztratí vkus i smysl pro krásno a stane se z něj tupá stádoidní ovce. Omlouvám se za urážku těmto krásným a užitečným tvorům😪🤕🙄. Nabubřelej Janeček by měl místo naparování se na obrazovce, jít na brigádu do nemocnice, aby byl jednou užitečnej.

plakát

SuperStar 2021 (2021) (pořad) odpad!

Úpadek TV tvorby pokračuje a bohužel bude pokračovat dál. Když náhodou zahlídnu porotu, začne mě pálit žáha. Chce to hodně Rennie! Jé to je jako René 🙈😤🤔

plakát

Krakonošův poklad (2017) (TV film) 

Krásná romantická pohádka s naší nádhernou přírodou a okouzlujicím Krakonošem Sabinem Tambreou👌🤩.

plakát

Nečekaný vrah (2021) (seriál) 

Teď zas pro změnu bodují Vikingové  s konverzační, politickou, krimi mini sérií. Echt osmdesátkovej vizuál na vás přímo dýchá. Bezkrevnejma, ujetejma brejlovcama, co nevytáhnou špinky z čuní, se to jen hemží. Hlavní postava Stig s tím svým deviantním ksichtem může směle kandidovat na ultra úchylného, masového pedála. Konkurz zřejmě probíhal někde v ústavu pro psychouše. Skvěle vystavěný příběh, super scénář a neskutečné výkony herců. Ukázka toho, jak se dá odklonit vyšetřování nesprávným směrem, když manipulujeme správnými lidmi. Pachatel se jim směle proháněl před frňákama, až to bilo do očí. Odhalil to jeden zkušený vyšetřující, který byl urychleně odklizen do důchodu, aby nevyšlo najevo, že ten samozvaný trotl co to začal vyšetřovat byl úplně tupej. Zpackal na co přišel a případ se táhne léta samozřejmě. I když je to téměř bez akce, je to napínavý, jak krátký gatě a dlouhý kšandy. Takže je nejlepší sjet to naráz.

plakát

Není čas zemřít (2021) 

Co k tomuhle dodat, pro mě asi nejslabší Bond vůbec. Na to, že to bylo závěrečné klání s anglickým Serjožkou a dost jsem se těšila, tak jsem šla zklamaná z kina. Po technické stránce se tomu nedá nic vytknout, je to vymazlené a lokace jsou nádherné. Ale jinak to ztratilo Bondovskej naturel. Slovo miluji tě, tam bylo slyšet víc než protřepat, nemíchat. Čokoládová náhradnice 007 mě hodně zneklidnila. Chápu, že se James musí vyvíjet aktuálně s dobou, ale kam? On musí být vtipný, sarkastický, sexy, šovinistický s nadhledem sobě vlastním. Takhle ho máme rádi a chceme ho takového mít. Takhle ho Fleming stvořil a je to legenda, která by neměla podléhat modním trendům. A právě tohle se úplně začalo vytrácet. Navíc záporák v podání vypouleného, zubatého mloka Maleka, kterej si libuje zřejmě v chemickým pílingu, mi nesedl vůbec. To už tam měl raděj dostat pořádný repete  rakouskej, psychotickej nácek Hans Landa. O ústředním songu, ani nemluvím. Mělo by to být úderné, živelné se spoustou dechů s odkazem na výtečnou hudbu Barryho. A ne unylá uspávačka hadů Ejliška, co si hraje na Adélu. Konec uzavřen a je jasné, že genderový a rasový tlak je neúprosný. Jak se k tomu Brokolice postaví je nejasné. Můžeme očekávat tříbarevnou bipolární transku s postižením, kdyby se náhodou chtěli ucházet o Oskary? Nebo důstojného pokračovatele typu Hiddleston, Norton? Nebo bude skok v čase a žezlo převezme jeho dcera? Budeme se muset nechat překvapit, doufám, že to bude mile. Ale mám obavy.

plakát

Kaštánek (2021) (seriál) 

Jela jsem to non-stop a jedním dechem. Opět pecka, výtečná kriminálka. I když je to pořád dokola. Dva parťáci co vyšetřují dost brutální případ. Ona matka samoživitelka, zažraná do práce, které dává stoprocentně přednost před roztomilou dcerkou. Tyhle ženský by fakt neměly zakládat rodinu, je to jedna velká katastrofa. S tímhle mě hlavní hrdinka sakra štvala, jednou se doplazila na besídku a stejně odešla, pak se nemůže divit, že holka chce být raděj u nevlastního dědy, který byl opravdu velkodušný. No a pak je tu parťák odklizený pro neshody se s svým šéfem. Měl být jen do počtu a ejhle chlapec se do případu zakousl, jak vlk do ovečky a už nepustil a nakonec to kaštánkový běsnění rozlouskl. Měla jsem svůj typ na vraha, ale nevyšlo to. Ten arijskej, bezkrevnej tajtrlík, co poskakoval kolem ministryně socky na to rozhodně vypadal. A potěšil mě David Dencik. který ty zakrslý podivíny hraje perfektně. Co dodat Dánsko valí na všech frontách. Je až k nevíře, jak ten sever opanoval filmový a TV průmysl. I slovutný Hollyúd kvůli tomu nespí a má noční můry a przní svými ohavnými rymejky geniální evrpská díla. Zrovna teď je to Viník. A copak bude dál?

plakát

Kobiety mafii (2018) 

Patryk se toho nebojí a servíruje tyto mafiánské pohádky na dobrou noc s grácií sobě vlastní. Má své oblíbené herce, kteří se objevují ve všech jeho filmech. Hrají výtečně a povětšinou se na ně i dobře kouká. Tady Kobiety opět zastiňují drsné pojebi a vůbec se toho nebojí. Jsou chytré, ambiciozní, kreativní, ale i naprosto tupé mimo realitu, zralé na pořádnou nakládačku a ty většinou napáchají nejvíc škod. Opět nabušené, atmosférické a správně drsné.

plakát

Steve Jobs (2015) 

Výborní herci, mí oblíbení, režisér i scénárista. Samá velká jména a kde to teda vázne? Užvaněná jablkoidní nudná onanie a to jsem milovnice konverzaček. Ale tohle je konverzační utrpení bez děje, navíc nejsem fanda nahlodaných jablek. Takže jedno s druhým. Lákali mě Káča s Mišákem, ale ani oni to nezachránili. Přesto jim dávám po hvězdičce za snahu. Ujo Verbal to vystihl geniálně. Předražený hovno zabalený v načinčaným celofánu pro stádo ovcí.