Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Komedie
  • Western
  • Animovaný
  • Krimi
  • Akční

Recenze (542)

plakát

Chi l'ha vista morire? (1972) 

George Lazenby je fajn, ale když mu zabijí dceru (což by se Connerymu nestalo), ztratí film naprosto šťávu. Anita Strindberg bohužel prakticky jen statuje, Morriconeho hudba je tu nadužívaná a identitu vraha, jehož maskování je dost směšné, lze uhodnout velice rychle.

plakát

Le foto di Gioia (1987) 

Policisté objeví už několikátou mrtvolu, vrah jako vždy poslal fotografie s mrtvým tělem před velikou fotkou hlavní hrdinky, a komisař pronese: "Vypadá to, že je to ten samý vrah." Úvaha hodná Sherlocka Holmese. On a dvě další výrazné postavy jsou stejný typ ála Filip Renč zamlada, vrah si oběti bůhvíproč představuje jako příšery, vraždí agresivními vosami a do toho všeho hraje rocková hudba ála Guns'n'Roses. Nic nemůže zakrýt fakt, že se celý film točil jen pro veliké kozy Sereny Grandi. Zaujme snad jen to (vedle koz Sereny i Sabriny Salerno), že George Eastman tentokrát hraje naprosto nenásilnickou postavu.

plakát

Quantez (1957) 

Ne zrovna akční western založený na dialozích mezi pár postavami v malém městě, kde to od začátku smrdí olovem, ale divák musí být trpělivý. Naštěstí to není taková nuda, jak to zní. Bohužel konec je jako z úplně jiného filmu. Fred MacMurray je coby stoický hrdina celkem ok , John Larch jako zparchantělý padouch hodně fajn a Dorothy Malone krásná.

plakát

El más fabuloso golpe del Far-West (1971) 

Sedm banditů se rozhodne vykrást banku v malém městě, a vymyslí plán, jak sejf ukrást, aniž by si toho vlastně někdo všiml, a aniž by přitom někdo zemřel. Většina z banditů má zajímavou charakteristiku, a především všichni, včetně uhlazeného rychle tasícího šéfa, mají prakticky stejný prostor. Neexistuje tu tedy ústřední hrdina. Že se něco zvrtne, že někdo je zrádce, to je jasné od začátku, díky absenci výrazněji kladných či záporných lupičů však nelze předvídat, kdy se kdo jak zachová a kdy kdo odejde ze scény. I přes poněkud nadbytečnou milostnou podzápletku v první polovině tak jde o celkem zábavný a napínavý western, jehož konec nelze opředu odhadnout.

plakát

Surová kůže (1951) 

Výborný psychologický western, v němž si nejvíc pozornosti pro sebe urve Jack Elam coby psychopatický bandita, kterému nemůže věřit vůbec nikdo. Bandité jsou vůbec špička, s hrdiny je to horší, Power je moc starý a Haywardová nesympatická, ale proti Elamovi, Marlowovi a spol. jim člověk musí držet palce. A konec je výborný.

plakát

Tre pistole contro Cesare (1966) 

Dost zábavný napůl komický špageťák, kde máme tři hrdiny, z nichž každý je vyzbrojen různou zvláštní schopností, zdali jim ovšem budou platné na Enrica Maria Salerna v roli padoucha Julia Caesara Fullera, který má vilu s římskými sloupy, celé dny se koupe se svými milenkami v parní lázni a nechá si předčítat Caesarovy Zápisky? A hlavně má obrovskou bandu, která ovládá celé město. Film navíc zdobí krásné herečky, z nichž vyniká zvláště mladičká Delia Boccardo, ale Femi Benussi se se svým tancem rozhodně nenechá zahanbit. K tomu pěkná Giombiniho hudba s několika dobrými písněmi. Já se dost bavil.

plakát

Al di là dell'odio (1972) odpad!

Naprostý a otřesný odpad, který je z půlky sestříhán ze záběrů z Vinnetoua (a ani se nenamáhali sestříhat to tak, aby Brice a Barker nebyli poznat) a ta druhá radši darmo mluvit. Neztrácejte s tím vůbec čas.

plakát

Get Mean (1975) 

Další Anthonyho bláznivina, kde se cynický a chamtivý cizinec pro svoje peníze, které má dostat za doprovod španělské princezny do její domoviny, musí poprat s Vikingy, projít komnatami smrti, dostat nakládačku od duchů, utíkat před rozzuřenými býky, přechytračit hrbáče, který se vidí v Richardovi III. a vyrovnat se s tím, že ho natřou na černo, opečou na roštu s citronem v puse nebo pověsí uprostřed pouště za nohy. Jak je může sám nepříliš hrdinský cizinec přemoci? Naštvat se (Get Mean)! A tak vyráží do finálního velice výbušného boje vyzbrojen čtyřhlavňovou brokovnicí, dynamitem, lukem a štíry. Na spoustu lidí je asi taková míra absurdity až příliš, ale já se docela dobře bavil. Na Blindmana ani Cizince v Japonsku to nemá, ale zábava je to slušná.

plakát

Cuatro dólares de venganza (1966) 

Hrabě Monte Cristo ve westernovém podávní. Zápletka je převzata do puntíku včetně jména hrdinovy snoubenky. Celý román se ale samozřejmě do filmu nevešel, ovšem chvíle, kdy se scenáristé vydávají na vlastní půdu, jsou tvořeny spíše přestřelkami, honičkami a bitkami. Na závěr však dostaneme netradiční souboj na meče. Nic extra, ale na jedno podívání poměrně slušné.