Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Komedie
  • Drama
  • Akční
  • Animovaný
  • Dobrodružný

Recenze (452)

plakát

Den nezávislosti: Nový útok (2016) 

Seženu si scénář, emzáky přepíšu na křižáky, z lidí udělám musulmany... a mám brilantní předlohu pro verbovací agitku Islámského státu. Snad všichni kladní hrdinové bytostně touží co nejdříve zemřít hrdinskou smrtí. Téměř se rvou o to, kdo bude mít tu čest odpálit se s letadlem plným výbušnin. Některým se jejich přání samozřejmě splní a následně jsou slavováni jako mučedníci... Ale ať jen nepomlouvám - když všechny postavy drží hubu a neruší diváky stupidními dia/monology, docela hezky se na to kouká. Poznámka na závěr - škoda že jsem si neudělal výlet do ciziny, třeba do nějakého maďarského kina, nerozuměl bych ani slovu a viděl bych pěkný film.

plakát

Ulice Cloverfield 10 (2016) 

Osobně si myslím, že námět by se ZCELA obešel bez oné umělé pupeční šňůry, která ho jakýmsi prapodivným způsobem propojuje se sci-fi žánrem. Bohatě by stačila nějaká hnusná celosvětová pandemie virů Ebola, Marburg, či nějaké jiné podobné mňamky. Každopádně John Goodman svou roli zahrál parádně a mile překvapila i Mařka Alžběta. Čtyři hvězdičky dávám bez nejmenšího studu - cítím že jsou zasloužené.

plakát

Luxus na talíři (2016) (pořad) 

První díl je za jasných pět hvězdiček! Už jen kvůli tomu, jak tvůrci dokázali zvednout mandle stovkám a stovkám diváků, kteří nechápou termíny jako parodie, nadsázka, satira. Ostatně mrkněte sami do diskuze pod videem, to jsou žvásty, co? :-D

plakát

Teorie tygra (2016) 

Film, kterým jsem se prousmíval od začátku až do konce. Optimální cílovkou je pánské publikum 50+ , ale věřím že i dámy si v něm najdou to své (už pro své vlastní dobro!). Pane Bajgare - dobrá práce.

plakát

Star Wars: Síla se probouzí (2015) 

Výrazný nárůst kvality oproti sérii I-III, nicméně původní trilogii IV-VI hodnotím přece jen o chlup výš. Každopádně si ale pár věcí ujasněme: 1. návštěva kina je povinná, vizuál za to určitě stojí. A za 2., 3D je skvělé, ač bylo vytvořeno až dodatečně v postprodukci. Pozn. Kde proboha vyhrabali toho Adama Drivera? Příšernějšího záporáka jsem už dlouho neviděl!

plakát

Hodný dinosaurus (2015) 

Fascinující kombinace tuctového příběhu a dechberoucí technické stránky. Cílovka - tj. caparti prvního stupně žákladní školy - bude nadšená, leč dospělý doprovod se bude místy nudit. Přesněji řečeno, nezbude mu, než se bavit jinak než prostinkým příběhem. A tady bude hodně záležet, jak moc vás baví sledovat technické provedení. A pokud ano, budete hodinu a půl u vytržení z NEJKRÁSNĚJŠÍ POČÍTAČOVÉ ANIMACE KRAJINY, JAKÁ TU KDY BYLA!

plakát

Spectre (2015) 

Přes poněkud chladnější přijetí odbornou kritikou musím říct, že Spectre dle mého názoru perfektně zpadá mezi graigovské bondovky. Byť mám nejraději hned tu první - lehce rozpustilé Casino Royale - příklon k temnějším tématům mi osobně vůbec nevadí. Sam Mendes to znovu dokázal. PS: Až proběhne tradiční generační výměna titulního představitele, po Craigovi se mi bude opravdu hodně stýskat, to zcela bezpečně vím už nyní.

plakát

Marťan (2015) 

Platí obligátní - film dobrý, kniha lepší. Jsem rád, že scénáristé ořezali 90 % vtípků, jinak by byl Marťan víc prohláškovanější než Pulp Fiction a zcela by ztratil své filmové kouzlo. Přesto pár věcí vadilo, především IronMan.

plakát

Wilsonov (2015) odpad!

Jímka české kinematografie je zdá se bezedná. Tento nejnovější rektální produkt jsem zhlédnul jen čistě z pracovních důvodů a jsem tomu rád - nestálo mě to ani haléř. A možná ušetřím peníze i návštěvníkům našeho kina. PS: Milí tvůrci, chtěl bych vás poprosit... A nebo raději ne. Točte si co chcete, mně je to fuk.

plakát

Schmitke (2014) 

Pomalý příběh, vyprávěný spíš obrazem než dialogy, s bizarními figurkami domorodců na české straně hranice. Vrtulí víc než v Angel Heart, do toho hraje Dvořákův Vodník op. 107 a já nebudu ani naznačovat, jestli jsou tyto motivy ve filmu náhodou, nebo je hlavním záporákem ďábelský vodní skřet. To už si čtenář těchto řádků bude muset zjistit sám. Snad jen na jedno bych měl upozornit - kdo nechce přijít o vyřešení jedné příběhové linky, ať z kinosálu neodchází před koncem závěrečných titulků... Jó a abych nezapomněl, Kurth + Vršek + Dvořáková jsou zralí aspoň na nominaci na cenu akademie.