Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Drama
  • Komedie
  • Akční
  • Krimi
  • Horor

Recenze (2 065)

plakát

Ma compagne de nuit (2010) 

Není mi příjemné se dívat na tento typ filmů, nevěděl jsem do čeho jdu. Zapomněl jsem na něj a na obsah, jediné, co mi bylo známo, že tam hraje Emmanuelle Béart, která mě nikdy v ničem nezklamala. A platí to i o tomto snímku. Je to komplexní herečka a navždy zůstane mojí francouzskou jedničkou. Velké překvapení pro mě představuje Hafsia Herzi, měl jsem o ní povědomí, ale netušil, jaký talent se v ní skrývá. Doplňuje Emmanuelle a svoji nelehkou roli zvládá naprosto přesvědčivě. Je hodně znát, že film natočila žena - řada scén je pojata nesmírně citlivě.

plakát

Králíček Jojo (2019) 

Tady jsme se s tvůrci hodně nepotkali... Myslím si, že by Američané, Australané, Novozelanďané a další měli přestat s točením rádoby satir na druhou světovou válku. Nemáme v roce 2019, resp. 2020 jiné náměty na satiru? Celý film považuji od začátku do konce za otřesný a jedinou hvězdičku dávám za vynikajícího Sama Rockwella a neméně přesnou Scarlett Johansson. Česká stopa je fajn, ale tím to pro mě končí.

plakát

Podfukářky (2019) 

Mám štěstí v posledních pár dnech na celkem povedené komedie. V tomto případě jsem velmi spokojen - Anne Hathaway a Rebel Wilson přesně splňují výklad pojmu protiklad - nemohou být dvě odlišnější ženy než tyhle dvě a jejich postavy a obě to naplňují do posledního puntíku. Zábavné, chytré, vtipné a příjemné

plakát

Láska je slepá (2020) (pořad) 

Měl jsem jisté pochybnosti, po posledním dílu se ještě navýšily, že jde o hru, kterou s námi tvůrci a produkce sehráli. Těžko říct. A pokud nastalo to, co píše OG Swifty, že dva páry byly zcela odstřiženy, tak to je velký podraz - že by ty nejméně atraktivní pro kameru?! Mně asi nejvíc vadilo, že chlapi byli vesměs submisivní ufňukánci anebo maminčini mazánci. Nebudu lhát, jako u řady zdejších uživatelů, i v mém případě tenhle počin vybírala moje milovaná partnerka, takže jsem se s ní díval a stejně jako ostatní jsem byl nesmírně zvědavý, jak to dopadne, i když mě spousta věcí neskutečně srala - především všechno typicky americké a Jessica, která se asi přihlásila do špatné soutěže anebo jí bylo dobře zaplaceno, aby sehrála takovou nesympatickou mrchu.

plakát

Špión, který mi dal kopačky (2018) 

Zábavná akčně komediální oddechovka, bavil jsem se dobře i přes poměrně dlouhou stopáž. Ačkoli mám moc rád Milu Kunis a je to pořádně sexy herečka, tak je třeba uznat, že tento film si pro sebe ukradla Kate McKinnon. Září od začátku do konce. Líbilo se mi klasické pendlování po evropských metropolích, mezi nimiž nechyběla Praha. A dost jsem se pobavil nad vlaky směřujícími z Vídně do Prahy a nad českými SPZ. Je to na tři a půl hvězdičky, mám dobrou náladu, zvedám směrem nahoru.

plakát

Manžel na zkoušku (2018) 

Příjemná komedie možná dokonce bajka, v níž vynikají oba hlavní představitelé. Anna Faris je na takový typ komedie jako dělaná a Eugenia Derbeze sice neznám, ale myslím si, že mu role zhýralého boháče, na nějž čeká krutý trest, také náramně sedla. Závěr byl neklišovitý a netrapný, místy dojemný a bláznivý. Je to na tři a půl hvězdičky, ale ve složité době zvedám nahoru.

plakát

Bloodshot (2020) 

Hloupé, nezáživné, zoufale nudné, s minimem (zajímavých/nápaditých) akčních scén. Vin Diesel by se měl věnovat osvědčeným projektům a rozjetým sériím a neztrácet čas u takových slátanin a v podstatě zbytečných filmů. Nezachrání to ani obligátní kočička v upnutém oblečku tentokrát v podání E. González.

plakát

Vražda na jachtě (2019) 

Další, velmi odlehčená a lehce ztřeštěná, variace na detektivky Agathy Christie. Když jsem si projížděl filmografii mého oblíbeného komika Adama Sandlera, zjistil jsem a uvědomil jsem si, že jsem několik let neviděl žádnou pořádnou "sandlerovku". Vražda na jachtě do této kategorie sice nespadá, ale jde o nenáročnou oddechovku, která vám v karanténě dá alespoň na chvíli přičichnout k Malaze a Monte Carlu...A Gemma Arterton je zase proklatě sexy...

plakát

Zůstane to mezi námi (2004) 

Jedna hvězdička za Danicu Jurčovou a její červené hadříky. Skoro by se mi chtělo napsat, že jinak není co dodat. A vlastně to odpovídá pravdě. Nechápu, jak se mohli tři výborní herci upsat něčemu takovému. Zmatený a nesmyslný děj, praštěné postavy, příšerná hudební složka, tady je zkrátka všechno špatně. Už jsem dlouho neviděl film s tak slabým hodnocením.

plakát

Na dřeň (2012) 

Jacques Audiard točí filmy s několikaletými odstupy a to se pak zásadně projevuje na výsledku. Vždy to stojí za to, jde vidět, že si dává pořádně záležet. Na dřeň jsem dlouho odkládal, věděl jsem, že na ten film potřebuji tu správnou náladu. A ta konečně přišla a jsem nadšený. Skvěle napsáno, skvěle zrežírováno, skvěle natočeno. A samozřejmě naprosto úžasně zahráno - u hereckých výkonů Marion Cotillard zažívám filmový orgasmus celkem často a tahle role musí být obsazena tou správnou komplexní herečkou jako je ona. A nepřekvapil mě ani suverénní výkon Matthiase Schoenaertse, jeho postavě je poskytnut možná největší prostor a on se toho zhostil parádně. Jemu doslova ta role sedí jako prdel na hrnec. Jeden z nejrealističtějších filmů, které jsem v poslední době viděl.