Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Komedie
  • Drama
  • Akční
  • Horor
  • Krimi

Recenze (101)

plakát

Cobra Kai (2018) (seriál) 

S01 100%, S02 100%, S03 100%, S04 100%, S 05 100%. NO MERCY.

plakát

Rango (2011) 

Osvěžující jízda a pocta všem spaghetti westernům. V hlavní roli chameleon s havajskou košilí Rango, který nosí kolty proklatě nízko. Hrající sovy? Hotový majstrštyk! Tak má vypadat moderní a nápaditý animovaný film 21. století. Doporučuji všem nesucharům, kteří se chtějí na 100 minut ocitnout v místě, kde se může stát i outsider (a že nás je) hrdinou. Film viděn v kině s mojí krásnou přítelkyní (modelkou).

plakát

Pomáda 2 (1982) 

Jako člověk, který má režisérské nadání, zvedám své hodnocení na plný počet. Nelíbí se mi , že je snímek umístěn v TOP 200 nejhorších filmů v dějinách planety Země. Jako někdo, kdo má talent přes filmy jsem přesvědčený, že si film průměrné hodnocení zaslouží. Písničky Reproduction, Cool rider, Who's That Guy? nebo WE II BE TOGETHER jsou na vysoké úrovni. Nejsem součástí stáda a nebojím se ohodnotit proti proudu. 5*

plakát

Shaolin fotbal (2001) 

Zajímavý film s kung fu fotbalového prostředí. Skvělé provedení. Chválím styl humoru, vtípky a narážky. Takto si představuji relaxační film. Při jeho sledování vždy zapomenu na životní starosti a nechám se unášet příjemným pocitem. Líbila se mi romantická část. Hudba naprosto perfektní. Shaolin fotbal musí divák milovat nebo nenávidět. Já ho miluji, stejně jako kopanou. SLAVIA DO TOHO!!!

plakát

Zootropolis: Město zvířat (2016) 

Výborný animovaný film pro celou rodinu! S mojí krásnou přítelkyní (modelkou) jsme v kině obdivovali propracovanost města Zootropolis od krajiny, věcí až po úžasná zvířátka. Oceňuji práci s detailem a zajímavý vizuál filmu. Zde můžeme názorně vidět, jak to vypadá, když si dá někdo na své práci opravdu záležet. Hlavní postavy optimistická králičice Hopkavá a frajírek Nick sympatičtí. Příběhem jsme se nechali unášet, zapomněli na životní starosti a dost možná jsme se viděli v tom jejich super světě, kde každý může být tím, čím chce! Smáli jsme, byli jsme šťastní. A to jsou přesně ty emoce, za kterými se vyplatí do kina zajít. Pro mě určitě milé překvapení a jeden z nejlepších animovaných, zvířecích filmů. Přál bych si žít ve světě, kde každý může být tím, čím chce.

plakát

Simpsonovi (1989) (seriál) 

Simpsonovi není třeba představovat. Legendárnější seriál neexistuje. Pořádná porce zábavy. Mrzí mě obrovský pokles kvality u nových sériích. Raději si stále dokola pouštím ty, které se točily srdcem. Epizoda Pistolníkova rodina je fantastická. Například: (Homer si zkouší zbraň a míří s ní na prodavače) - Prodavač: Jen opatrně, pane Kovboji! Homer: Nemusím bejt opatrnej, mám zbraň!

plakát

Creed (2015) 

Vážení, série o Rockym je pro mě ta nejpůsobivější, nejdůležitější filmová záležitost. Pro mě přímo posvátná. Když jsem se dozvěděl, že má vzniknout Creed, zbystřil jsem. Míchaly se ve mě emoce jako radost, znepokojení, vztek, štěstí. Uteklo to rychle a my jsme s mojí krásnou přítelkyní vyrazili na premiéru. Bageta s grilovaným kuřetem a chlazená coca cola tradičně nechyběly. Bylo mi jasné, že hodnotit mohu ODPADEM nebo PLNÝM počtem hvězd. Nečekal jsem nic a dostal vše. Dopadlo to velice dobře. Výběr herce pro roli Creeda výborný. Sympaťák!!! To bylo pro film strašně důležité. Jeho přítelkyně? Znamenitá. Žádná modelka, ale obyčejná holka. Rocky Balboa? Nejlepší. A bez něj by to nešlo. Ten pán má obrovské charisma a nikdy nemůže vzniknout úspěšné pokračování Creeda bez Rockyho. Líbily se mi odkazy na Rockyho jako vzpomínky na Adrianu (je krásné, jak miluje jen jednu ženu za celý svůj život jako já), Paulie, Mickey a s tím spojené návštěvy hřbitova, box clubu. Hudba byla dobře zvolená a místem i dobře známá, což ve mě dokázalo vyvolat krásné vzpomínky. Mrzí mě, že už tam nemohl být Paulie, postavy z dílů o Rockym a hlavně žádná zmínka o Tony "Duke" Evers. To byl člověk, který trénoval Creeda, později i Rockyho. Tam mělo o něm něco zaznít. Mrzí mě, že Rocky jako křesťan nevzal Creeda před zápasem rituálně do kostela. Ale to již hledám černé tečky na bílém papíru. Hodnotím plným počtem hvězd, film doporučuji a jsem šťastný muž. Stallone je výjimečný člověk.

plakát

Apokalypsa: Vzestup Hitlera (2011) (seriál) 

Dokument hodnotím převážně pro jeho zajímavé filmové záběry. Neokoukané, správně na sebe navazující a zvolené přesně ke komentáři. Jako člověku, který se obecně zajímá o historii mi žádné nové informace nepřináší. Jedná se o základ toho, jak se Hitler dostal k moci. Celkově je dokument kvalitně natočený. Mohu doporučit. Chválím český dabing.

plakát

Blbec k večeři (1998) 

I já jako velký znalec a expert přes žánr horor se rád podívám na dobrou komedii. Tato patří mezi ty nejlepší, které jsem viděl. Již 10 let si ty geniální scénky pouštím a chlechtám se u toho. Perfektní scénář, výborná režie a excelentní herecké výkony. Jacques Villeret předvedl výjimečný výkon. Jako někdo, kdo má režisérský cit obdivuji práci pana režiséra. Takto má vypadat moderní komedie. Tohle je důvod, proč vznikla televize, kamera, filmový žánr komedie. Toto je důvod, proč vlastně vznikl film. Chválím též výborný český dabing a překlad. Jacques Villeret smekám!!!

plakát

Učitel tance (1994) 

Krásný film o naději. Život muže, který navzdory své chorobě bojuje do posledního dechu. Většina z nás si neuvědomuje, jaké to je být nemocný, sám, čekat na smrt. Tento film nám to přiblížil. Musíme mít naději, jako on. Musíme vytrvat a bojovat s osudem, který je krutý. Dokážeme to? Postavíme se tomu? Nevím. Pan Mayer to dokázal a cestou do nebe tancoval o lepší druhý život. Protože kdo věří neumře, ale bude mít život věčný.