Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Komedie
  • Akční
  • Animovaný
  • Drama
  • Dobrodružný

Recenze (307)

plakát

Love, Death & Robots (2019) (seriál) 

Naprostá pecka, wow! Tak mnoho v tak malém balení. Brilantní a nápadité povídky a nádherný visuál. Mnoho povídek by se dalo rozvinout na celo-večerní filmy. Každý z kraťasů této série strčí do kapsy poslední megalomanské velkofilmy.

plakát

Transformers: Poslední rytíř (2017) 

Nejlepší díl z celé série. Po předchozích dílech se sestupnou tendencí kvality a zajímavosti perfektní svěží jízda, která nabízí více než jen napodobedinu Stmívání s roboty.

plakát

Jack a obři (2013) 

Tak já nevím, asi jsem blázen, ale tohle mělo hlavu, patu, mozek, dost možná i zadek. To už jsme fakticky tak daleko, že odsuzujeme každý film, který nemá...ehm jak to jen říci slušně....říkejme tomu filosofické jádro, něco na způsob "jsem intelektuál a hledám jsoucno, pozoruji hodinu film o vznášejícím se lejnu a hle, dávám pět hvězd, jelikož jsem prozřel a spatřil podstatu onoho ztvárnění lejna - ve skutečnosti je to totiž metafora na blablabla a blabla blibla blublu blabla bli, to tím chtěl autor říci (autor však sedí na židli a jen se směje: "tole jsem tím chtěl říci? Asi ano, no, tak dobrá, hahaha.".).... Kdepak lidi, důležité je bavit se a dát jen na vlastní pocit z filmu! Herci katastrofa? Žádný vtip ani děj? Za mě rozhodně pravý opak. Chemie mezi princeznou a Jackem fungovala, záporáci brilantní, král jak se patří. Triky v normálu....nevím co někteří čekají. A klidně mě ukamenujte.

plakát

Total Recall (2012) 

Původně jsem váhal jestli 4 nebo 5 hvězd, ale vzhledem k tomu, jak má film nízké hodnocení, dávám 5. V dnešní době je dobrých sci-fi filmů jako máku (nepočítám ty na motivy Marvelu atd - pro mne jiná skupina), proto jsem z výsledku úplně nadšen, kdyby mě takhle nadchl Prometheus, to by bylo.....Jednoduše jsem hltal každou část filmu a i přes pár chyb si to užíval!

plakát

Temné stíny (2012) 

Pro mne okouzlující film....a to jsem se podle hodnocení tak bál, že jsem skoro ztratil zájem. Komu se líbí Burtonův styl, ten bude myslím nadšen. Pokud tento styl nemusíte, jednoduše se poohlédněte jinde a nechte Burtona Burtonem, jelikož až přijde den, kdy přestane natáčet, nebude tu již nikdo jiný, kdo by vyplodil něco podobného.

plakát

Ocelová pěst (2011) 

Jednoduše atmosféra! Přiznám se s klidem, že jsem brečel jako malá holka, nikdy bych neřekl, že za to bude moci film o robotech.

plakát

Piráti z Karibiku: Na vlnách podivna (2011) 

Dle reakcí ostatních spolubydlících na ubytovně csfd jsem očekával opravdový průšvih a vlastně tomu už napovídala samotná 4 za názvem....teď nevím jestli náhodou nespím nebo vidím špatně, ale 65% a nejhorší díl ze série? Je to pár okamžiků co jsem film dokoukal a už teď vím, že se podívám minimálně ještě jednou a to se mi zatím nestalo u žádného z dílů této série. Pro mě (pokud pominu určitá klišé a nepřesnosti ve scénáři a dějové zvraty) jednoznačně nejvtipnější, nejzábavnější a nejlépe hudebně doprovázený díl celé ságy, kam se hrabe jednička - něco podobného se vidí z řídka, pamatuji snad jen na Terminatora 2. Asi záleží na vkusu každého, na náladě při sledování....nevím.

plakát

Rychle a zběsile 5 (2011) 

Naprosto úžasná akční jízda od začátku do konce. Je velice zajímavé kam tato série směřuje a musm říct, že novodobá akční koncepce je daleko zábavnější než sledovat partu japonců driftujících v tuningových autech. Kombinace Diesel x Johnson je vražedná, daleko lepší než směska akčních hrdinů ve filmu Expendables. Jen tak dál!

plakát

Hlavně nezávazně (2011) 

Jako ze života, chvilkami mi přišlo, že se dívám na svojí biografii :). Dokonalý scénář, excelentní herecké výkony, ketré nevypadají uměle. Nečekal jsem nic, dostal mnoho.

plakát

Sucker Punch (2011) 

THIS IS FU*KING AWESOME! Asi takhle bych vyjádřil pocity z tohoto mistrovského snímku. Snyder má evidentně stejné dětské sny jako já a za tento film bych mu nejraději osobně poděkoval. Chápu, že se snímek nejspíše nebude líbit lidem jenž jsou svojí povahou tak nějak realističteji založení a lidem, kteří hledají ve filmech filosofická jsoucna. Tito lidé by zvedly svá hodnocení v případě, pokud by byly odstraněny veškéré efekty, režisérem nebyl Snyder, ale nějaký český režisér, děj by se odehrával v socialistické éře našeho národa a hlavní hrdinka by bojovala místo s nestvůrami znázorňujícími zlo a své pocity proti bolševikům nebo například komunistickým mocnostem. Pak by byl snímek i při zachování dějové linie oceňován a označován jako revoluční. Takže nejlépe nějaký mix filmů jako Requiem pro panenku, Pelíšků a možná i Václava, prolog by pak mohl vyplodit například Václav Havel a celé by to režíroval Renč. Sucker Punch vyčnívá hned v několika aspektech. Za 1. příbeh - ten je velice originální a nápadítý, nebo jste snad někdy viděli něco podobného? Óóó ano, někteří vidí podobnost s filmem Inception....ale prosím vás, to myslíte vážně? Za 2. kamera - to je asi nejsilnější stránka. Kamera je naprosto fantastická, zpomalené záběry, ve kterých dominují detaily a zase detaily, ještě jsem nikdy nic podobně propracovaného neviděl! Za 3. hudba - hudba je k jednotlivým pasážím šitá na míru a dodává jednotlivým scénám opravdu solidní drive. Tak například Úplný začátek filmu, mix hudby s kamerou, zpomalenými záběry, použitými kamerovými filtry a hereckými výrazy (nemusejí nic říkat a člověk přesně ví co se děje) je naprosto brilantní a tak emotivní, že jsem v kině skoro nedýchal. Za4. akční scény - Nevím zda jsem někdy viděl lépe zvládnuté a propracované souboje s naprosto dokonalou choreografií, stříhem a hutnou atmosférou - Matrix by mohl závidět. Takže pokud si to přeberu, musím říci, že jsem nadšen. Samozřejmě je tu pár věcí, které tak úplně nehrají, občas to v příběhové linii zaskřípe a film opravdu připomíná po nějaké chvíli počítačovou hru kde hrdina postupuje po levelech směrem k cíly, ale myslím, že o to právě šlo. Nechci se tímto komentářem nikoho dotknout, ale opravdu to hodnocení nechápu - pokud chcete filosofické drama, jděte na jiný film, to se samo sebou dalo čekat...Pak mám ještě teorii, že mnozí tento film neviděly v kině, nýbrž v podobě nějakého kino ripu, pak ono hodnocení chápu, jelikož vše co jsem tu psal pak postrádá smysl.