Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Komedie
  • Akční
  • Dokumentární
  • Drama
  • Animovaný

Zajímavosti k filmům (6)

Vykoupení z věznice Shawshank

Vykoupení z věznice Shawshank (1994)

Mezi původní knihou a filmovým zpracováním lze najít několik rozdílů. V původní novele Stephena Kinga se například během Andyho (Tim Robbins) pobytu ve vězení vystřídají celkem tři ředitelé Shawshankské věznice. Ve filmu se však jednalo pouze o jedinou osobu. Odlišná je i závěrečná scéna, ve které se Red (Morgan Freeman) setkává s Andym na mexickém pobřeží, která v předloze Stephena Kinga není. Novela končí předcházející scénou, tedy tou, kdy Red odjíždí autobusem na jih a vede monolog o tom, že doufá, že svého přítele znovu spatří.

Doktor v domě

Doktor v domě (1969) (seriál)

Jednomu z autorů scénáře Grahamu Chapmanovi je prostředí lékařského studia velice blízké, neboť sám vystudoval medicínu na universitě v Cambridgi.

Opeth - Lamentations - Live At Shepherd's Bush Empire

Opeth - Lamentations - Live At Shepherd's Bush Empire (2003) (koncert)

Koncert byl rozdělen na dvě části. Ta první - až po píseň „Weakness“ - je složena ze skladeb alba Damnation a dalších "nemetalových" písní. Zbytek koncertu je pak tvořen tvrdším repertoárem.

Blind Guardian: Imaginations Through the Looking Glass

Blind Guardian: Imaginations Through the Looking Glass (2004) (koncert)

Přestože na DVD působí záznam spojitě, je sestříhán ze dvou koncertů, které se odehrály v pátek 13. a v sobotu 14. června 2003 v Coburgu v Německu. Playlist DVD byl vybírán ze záznamu obou večerů na základě výběru kapely a internetového hlasování fanoušků.

Reklama