Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Bouřlivá šedesátá léta, sexuální revoluce, studentský život, lékařské prostředí, anglický humor - z těchto ingrediencí se snad ani nedá vyrobit špatný seriál. Zvlášť když na scénáři pracují i ''Monty-Pythoni'' Graham Chapman a John Cleese. A tenhle britský sitcom je doopravdy skvělý. Dobrodružství studentů medicíny natočená na motivy populární románové série Richarda Gordona. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (24)

Arccos

všechny recenze uživatele

Rad bych tento serial zase videl. Naposled jej u nas davali, kdyz jsem byl jeste kluk. Pamatuji si ho jen velice matne (proto nehodnotim), ale dost jsem se u nej bavil. Serial ma byt inpirovan znamou stejnojmennou knihou Richarda Gordona. Po nekolikerem precteni knihy ovsem musim konstatovat, ze prevzaty je skutecne snad jen namet. ()

LeoH 

všechny recenze uživatele

Jako kluka za totáče mě to bavilo nezřízeně, zvlášť když se dívala celá rodina i s tetou Emou, doktorkou, která se směje ráda a děsivě nahlas. Teď po letech jsem zakoupil a zkoukl první DVD a nejsem sice vysloveně zklamaný, ale opravdu velký suchý anglický nářez je jenom začátek z pera Cleese a Chapmana, pak už je úroveň notně rozkolísaná; některé epizody silné, jiné rozpačité a třeba taková pátá část se skupinkou rádoby směšných hipíků bloudících po nemocnici a okolí je valnou většinu času trapná jak dobová karikatura z Dikobrazu. Vychází mi silnější ***. ()

Reklama

cheyene 

všechny recenze uživatele

Michael Upton, Duncan Waring, Dick Stuart-Clark, Paul Collier, Dave Briddock, Huw Evans, Danny Hooley, prof. Loftus a děkan. Nezapomenutelná sestava v úžasném prostředí anglické lékařské fakulty St. Swithins, kde studenti zažívají veselé příhody nejen se svými kantory. Všechny postavy jsou něčím komické a sympatické, hlavní hrdina Michael je snad nejsvědomitější ze svých spolužáků a občas na to také v duchu skvělého anglického humoru doplatí. :) Huw Evans (Martin Shaw alias Ray Doyle z CI5) je ze všech největší svéráz a drsňák, zkrátka kapitán ragbyového týmu, jak má být. Mým největším oblíbencem je však elegán za každé situace Stuart-Clark, který mě svými hláškami dostal hned při svých prvních minutách na scéně. Profesor Loftus nemá chybu a svými trefnými sarkastickými poznámkami umí dokonale pobavit. Nikdy jsem na sitcomy nebyl, ale Doktor v domě mě velmi mile překvapil a musím říct, že jde o jeden z nejlepších komediálních seriálů, co jsem viděl. První díl byl pravděpodobně nejlepší, ale ostatní nejsou o moc slabší. Celkově nepůjdu s hodnocením pod 5*. P.S. Není nad originální zvuk a české titulky. ()

Carlossss 

všechny recenze uživatele

Je pro mě docela těžko uvěřitelný, že Doctor in the house je čtyřicet let stará záležitost. Ty situace tam jsou zoufale aktuální.. to jenom potvrzuje to, že pánové Chapman a Cleese dokázali napsat nadčasový humor. Další věc, co mě docela zarazila je ta, že oba hlavní představitelé jsou již po smrti.. oba prý zemřeli za poněkud podivných okolností v době, kdy jim nebylo ani šedesát. Jako třetí věc bych chtěl poznamenat jedinou větší chybu, která mě trochu otrávila.. a to je absence Martina Shawa ve druhé řadě. Chyběl mi tam.. jeho Huw Evans byl největší masák z celý party. Každopádně závěrem bych tento britcom doporučil každému, kdo má seriály z britských ostrovů rád... nenechte se odradit datem vzniku... a mrkněte na Youtube, kde jsou obě řady i s českými titulky;) ()

flanker.27 

všechny recenze uživatele

Britský humor až do morku kostí suchý, vyzrálý a v pravou chvíli podávaný. Další z hodnotících a komentářních restů, na který jsem drahně let nevzpomněl, dokud přede mnou nevyvstanul sám o sobě. Přitom je to "pouhých" asi 15 let, co naše česká tévé tento skvost uvedla naposledy a slovní spojení "PÉS-HAF" bylo v rodině přijato za vlastní. ()

Zajímavosti (2)

  • Jednomu z autorů scénáře Grahamu Chapmanovi je prostředí lékařského studia velice blízké, neboť sám vystudoval medicínu na universitě v Cambridgi. (Finarfin)

Reklama

Reklama