Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Komedie
  • Drama
  • Akční
  • Krimi
  • Dokumentární

Recenze (539)

plakát

Dobrodruzi (1967) 

Tento film je především jedna velká nuda. Nic na tom nezmění přítomnost Ventury a Delona (zcela jistě jeden z jejich nejslabších filmů). Nanicovatý odnikud nikam líně se sunoucí neděj s Roubaixovou hudbou, kterou původně zamýšlel jako podkres k dokumentu ze slavné cyklistické klasiky Paříž-Roubaix, ale nakonec to díky nostalgickému nádechu skončilo zde. Několik pěkných exteriérů , záběrů na moře a potápění dobrodružný film ještě nedělá, pokud vyloženě neteskníte po loňské dovolené v Chorvatsku nebo tu příští neplánujete v jižním Atlantiku poblíž delty Konga. A tak když se v závěru objevila pevnost Boyard, tak jsem se zájmem čekal aspoň soupeření Delona s Venturou ve šplhu na laně, chytání humrů, či sbírání červů. Ale ani ječícího Delona prchajícího z telefonní budky plné hmyzu jsem se nedočkal, bouchlo jen pár granátů. 45%. Produkce: CGIC

plakát

Dokonalý svět (1993) 

Road movie mám rád. A když road movie, tak americká. A když americká, tak s Kevinem Costnerem. A když s Kevinem Costnerem, tak i s malým klukem a v režii Clinta Eastwooda. Vymyslet jiný ne tak předvídatelný, ale naopak neočekávaný konec, bylo by to skvěle zrežírováno. Vymyslet ne tak kýčovitý konec, ale naopak neortodoxní závěr, bylo by to dokonalé road movie o jedné kontroverzní adopci. Produkce: Warner Bros

plakát

Doktor Popaul (1972) 

Doktor Popaul je sympatický dareba tak jak ho máme rádi. Ale film je celkově jen průměrný. Laura Antonelli vedle Belmonda není žádným překvapením, ale Mia Farrow je zde pro mne trochu nečekaná. Každopádně obě jsou příjemným bonusem filmu. 50%.

plakát

Dolarová manželství (1964) 

Ani na Shirleyně vlně eskapismu mi tato fraška nepřišla ultimativně zábavná, tedy alespoň ne tak aby mě to bavilo po celou stopáž filmu. Film nabízí hlavně exhibici Shirley MacLaine co by ikony glamour a sexuálního symbolu. No ale na druhé straně to zase není tak málo. Tato show se ovšem rozjede až před polovinou filmu, takže to chce trochu trpělivosti, potom ale budete odměněni tanečním kouskem MacLaine s Gene Kellym, což je scéna kde je Shirley nejméně oděná a je to scéna nejvíce pohybově náročná. Asi vrchol tohoto filmu. Škoda cenzurovaného záběru s Newmanem = vrchol filmu mohl být tam... Z dnešního pohledu je tato prvoplánovost až trochu úsměvná.

plakát

Doživotní renta (1972) 

Pro mne průměrná veselohra, klasického střihu, která možná má své kvality ale mně moc nebavila. Nejvíce prostoru dostali Michel Serrault a Michel Galabru, v epizodní roli se mihne mladý Depardieu se svou typickou vyzáží drzého fracka z počátku 70. let.

plakát

Drama žárlivosti (1970) 

Možná je to dobrá sociální tragikomedie ovlivněná neorealismem a všudypřítomnými odpadky, odrážející společenskou a politickou situaci v Itálii koncem 60. let, ale mě tato žárlivost po Italsku nesedla. Nemůžu se ubránit přesvědčení, že Scola, Mastroianni i Vitti mají natočeny lepší filmy. Produkce: Dean Film

plakát

Dravec (1968) 

Tak si hned zkraje zhrňme nešvary tohoto díla: nerovnoměrné tedy značně rozkolísané tempo, některé sekvence jsou poněkud prkenné, v jiných je kamera zas zbytečně ambiciozní, míra nevkusu hudební složky filmu by se mohla vyučovat na hodinách estetiky jako odstrašující příklad. Tato se naštěstí neozývá příliš často a z filmu nestihne vzniknout karikatura laciného špagety westernu. Každopádně vložení soundtracku do sekvencí působí dost amatérsky._____A klady: úvaha filmu o přípustných prostředcích a smyslu revoluce a jejího možného zneužití je realistická a vždy aktuální, v závěru se Giovannimu povedlo vystupńovat napětí a některé scény jsou výborně zrežírovány, tady je inspirace westernem cítit v pozitivním smyslu a poslední čtvrthodina je zajímavým mixem westernu a neopolaru. Největším kladem filmu ale zůstává Lino Ventura, který je v roli jak ryba ve vodě. Produkce: Cinétel

plakát

Drôles d'oiseaux (2016) 

Kombinace romantiky a politiky v melancholické Paříži, autentické zkoumání vztahu mezi nepravděpodobnými partnery. Élise Girard evidentně ovlivněn novou vlnou, fatalistickým pojetím připomínající dílo Truffauta. Docela ambiciózní projekt.

plakát

Drsný Harry (1971) 

Film udělal z Eastwooda pravicového reakcionáře, proslavil ho, ale nic z toho nestačí na vysoké hodnocení. Sardonický policajt beroucí spravedlnost do vlastních rukou se dnes jeví jako klišé, v liberálním světě však mohl být vítaným vigilantním ochráncem, nehledě na to, že Dirty Harry tento kriminální subžánr prakticky vynalezl.

plakát

Drsný chlapík (1983) 

Film natočený podle ne zcela originálního scénáře stojí za zhlédnutí už kvůli pěkně sejmutým kanadským exteriérům. Pro někoho může tento film fungovat jako studie přátelství a kamarádství, jinak je hlavní tahák Ventura a Cardinale. Poměrně slabý děj tentokrát nepodpoří Morriconeho hudba a celkově je to průměr.