Reklama

Reklama

Drsný chlapík

  • Francie Le Ruffian (více)

Obsahy(1)

Ve filmu Drsný chlapík představuje Ventura dobrodruha, automobilového závodníka, zlatokopa, ale především muže, který nikdy nezapomněl na svého přítele. Především pro něj chce vyzdvihnout zlatý poklad zpod kanadských vodopádů, který tam musel utopit, aby si zachránil holý život. Gérard je totiž po nehodě na invalidním vozíku a na nákladnou operaci, která by mu mohla pomoci, nemá dostatek peněz. Aldo navštíví Gérarda a svou dávnou lásku Eleonoru a začíná připravovat výpravu do Skalistých hor. Neví, že celou přípravu sledují indiáni, kterým Aldo i s pokladem tehdy utekl. (Česká televize)

(více)

Recenze (65)

Rosalinda 

všechny recenze uživatele

Jeden z nejslabších Venturových filmů, co jsem kdy viděla. V těch letech už začínala filmařina zvolna upadat. Mistr Ventura má ale tu schopnost, že udrží u filmu, který by člověk po deseti minutách smetl ze stolu a ani by ho nechtěl sbírat. "Dokud má člověk nohy, tak má utíkat," říká se ve filmu. Pozorujíc ty laciné záběry a triky, které vyloženě nesnáším (bojovka u nás v lese?), uvažovala jsem o tom...., že vezmu nohy na ramena. Ale Morricone to zase jel geniálně a pan Ventura nezklamal a dotáhl mě do zdárného konce, tedy spíš zdárně do konce. ()

majo25 

všechny recenze uživatele

Lino Ventura napriek svojmu už pokročilejšiemu veku ušiel a rovnako nebol zlý ani námet, ktorý spolu so zaujímavými kanadskými prírodnými lokáciami ťahal hlavnú linku príbehu. Vata okolo vzťahoch hlavného hrdinu s ostatnými účastníkmi expedície, lacné flashbacky a nepodarený pokus o dvojici záporáckych indiánov to naopak ťahali trocha dole. Za spomenutie stojí aj to, ako sa z väčšinou fešnej Claudii Cardinale dá v jednej z vedľajších rolí urobiť škaredá herečka. ()

Reklama

topi 

všechny recenze uživatele

Znovu do stejné řeky nevstoupíš. Scénárista José Giovanni zavzpomínal na rok 1967, kdy se podílel na scénáři Dobrodruhů. Zde se ujal i režie a do hlavní role obsadil Lina Venturu, který si jednu z postav zahrál již ve zmíněných Dobrodruzích. I tady se jedná o přátelství na život a na smrt, i zde se bojuje o zlato. Jenže to nefunguje tak, jak by mělo. Nemá to vůbec gradaci, nedrží to pořádně pohromadě, chvíli se film tváří jako tvrdej western, chvíli jako komedie, chvíli jako drama a celé je to zabalené do jakéhosi pseudodobrodružného hávu. Je to natahované až hrůza a těch nesmyslných a hloupých scén včetně flashbacků se tady najde habaděj. Moje milovaná Claudia Cardinale je tady odpudivá až "oči přechází" a připomíná spíš nějakou vyžilou barovou šlapku. Morriconeho hudba je občas dobrá, jindy zase příšerná. Nejlepší byla úvodní střílečka, která dávala tušit, že by mohla nastat solidní odplata. Bohužel vše sklouzlo někam, kde se kvalitní zpracování minulo s účinkem. ()

pakobylka 

všechny recenze uživatele

Drsný chlapík, od něhož si možná budete udržovat určitý odstup ... čistě pro jistotu, abyste se náhodou nespálili - než se s ním blíž seznámíte ... než mu nahlédnete do duše. Jeho dobrodružství možná maličko nahlodal zub času, ale on sám je ze staré školy - pro něj je důležitý tlukot srdce, tikot hodin kdesi vně jeho příběhu pro něj vůbec nic neznamená. ()

Pink.Panther 

všechny recenze uživatele

Film natočený podle ne zcela originálního scénáře stojí za zhlédnutí už kvůli pěkně sejmutým kanadským exteriérům. Pro někoho může tento film fungovat jako studie přátelství a kamarádství, jinak je hlavní tahák Ventura a Cardinale. Poměrně slabý děj tentokrát nepodpoří Morriconeho hudba a celkově je to průměr. ()

Galerie (34)

Zajímavosti (1)

  • Natáčení probíhalo v Goldenu, Invermere, Yoho národním parku - Wapta Falls (vše Britská Kolumbie, Kanada) a v Montrealu (Quebec, Kanada). (Snorlax)

Reklama

Reklama