Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Komedie
  • Drama
  • Akční
  • Krimi
  • Dokumentární

Recenze (540)

plakát

Vlk z Wall Street (2013) 

Příběh obchodníka insider tradingu má odrážet americkou posedlost zbohatnout za každou cenu, ale mám obavy, že i spousta středoevropanů má doma cenné papíry v hodnotě, při které by mohly být prakticky vytištěny na velmi jemném papíře svinutém v roli._____Producenti filmu Scorsese a DiCaprio poukazují na to, že Vlka chytili při něčem, při čem se spousta jiných chytit nedala. To jeho podíl na budování kapitalismu na Wall Street dosti relativizuje, nicméně jeho zásluhy nijak neomlouvá._____Belfort byl průkopníkem v zavádění toho, čemu se dnes říká team-building. Pravda, vzal to po svém - nebylo mnoho společností, které by měly lehké holky v přízemí, drogové dealery na parkovišti, exotická zvířata v šatnách a každý pátek soutěže ve vrhání trpaslíků._____Celé je to zfilmováno parádně, umělecký dojem trochu kazí fakt, že se v závěru filmu objeví i skutečný Belfort (ten skřet v poslední sekvenci) a jeho vyobrazení jako borce co se snažil svého partˇáka varovat – ve skutečnosti ho prachsprostě naprášil a vysloužil si tak mnohem kratší oplocenou státní dovolenou než jeho kolega. V Česku tomu říkáme kontroverzní podnikatel. Vlk z Wall Street aneb vše co jste chtěli vědět o kapitalismu ale báli jste se zeptat.

plakát

Z cizího krev neteče (2013) 

No ale co když ten čas strávený před obrazovkou je můj? Pak je to dvouhodinový sebemrskačský pohled na burgry, hranolkami a cheesecaky vytuněnou medvědici, která na konzumaci v KFC dostává roční prémii bratru 25 mil. USD. Melissu prý pro Hollywood objevil Zdeněk Troška. 50% Produkce: Aggregate Films

plakát

Ahoj, Blondýnko (2012) 

Asi nějaká blondýna tahle Virginie Despentes. Umorousaný těžce se plazící scénář, lesbická dvojka kde je jedna herečka herecky o několik levelů výš. Tohle nemohlo dobře dopadnout.

plakát

Definice lásky (2012) (TV film) 

Viewegh nikdy nezklame. Napsat reálné postavy po něm už delší dobu nechci, ty idiotské by mohly mít oporu v literární invenci, kdyby se tu vůbec o nějakém scénáři dalo mluvit. Další hodinka a něco tvůrčího psaní, která se nepovedla. Zaplatím si raději kurz čínštiny, to se bude hodit víc.

plakát

Expendables: Postradatelní 2 (2012) 

Infantilní střílečka s puncem nostalgie. Obstarožní parta vypadá jak ZAPOMENUTÝ VÝSADEK LATINSKOAMERICKÉ QUERILLY. Sly jde svou cestou a láme americké teenagerky na pokus o knír i bekovkou co by partyzán nikaragujských Contras. Zábava PRO NOSTALGIKY AKČNÍCH OSUMDESÁTEK. Vypnout mozek a čumět. Vše. Jakmile to ale podrobíte analýze a okecáte to na několikastránkovém elaborátu, je čas vstoupit do politiky. A kandidovat do voleb nejlépe za nějakou Odpornou Dekadentní Stranu.

plakát

Láska je láska (2012) 

Jsou filmy, které člověka uchvátí tak, že na to nemá slov. Toto je ten případ. Vypůjčím si tedy slova Františka Fuky z FF filmu: - Po sledování takovéhoto filmu si musím říct "Zlatý Vejdělek, zlatý Hřebejk". A to je vskutku neveselé pomyšlení...- Já dám jednu hvězda z milosti a mé útlocitnosti k tvůrcům. Škoda, že tam hana zaňáková neřvala „láska je láska“ celý film, což by mne jistě vyprovokovalo k objektivnějšímu oznámkování než je těch nadhodnocených 5%. Produkce: Happy Celluloid

plakát

Láska všemi deseti (2012) 

Jste-li ochotni rezignovat na vše francouzské a máte-li rádi americkou produkci poloviny minulého století, tento retro snímek simuluje Hollywood velmi pěkně. Kdyby si do zahrádky postavili sádrového trpaslíka Američané měl by červený klobouček, modrou košilku a zelené kalhoty. Když to udělají Francouzi ponechají sádru bez nátěru. Nebo jako v tomto případě vyrobí trpaslíka z bílého mramoru. Kýč ale zůstane kýčem i bez pouťových barviček. A tak ti co mají rádi americkou romantiku mohou najednou objevit jak krásné filmy vlastně ti frantíci točej. A já budu doufat, že tento test nevkusu a nudy byl pro Francii pouze úlet, aby si mohli říct umíme to i po americku a takového F. Gumpa bysme zmákli taky. Ale zkoušet dál to snad už nebudou. (A nebo jsou staré dobré časy už definitivně pryč?)

plakát

Looper: Nájemný zabiják (2012) odpad!

Nevím co toto sci-fi vystihuje lépe – jestli to že rozstřílené auto havaruje udělá několik salt dopadne na střechu a malé dítě řekne omlouvám se, nic se jim nestane a s matkou utíkají do polí nebo to že v kině po skončení večerního promítání výjimečně střízlivý kalda vstane a křičí top, top opakovat, opakovat!

plakát

Můj vysvlečenej deník (2012) 

Vysvlékat deník asi nebyl dobrej nápad nebo se mělo vysvlékat něco zcela jiného. Takto je to naprosto o ničem - k zfilmování nevhodné. Produkce: Bontonfilm