Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Drama
  • Komedie
  • Akční
  • Horor
  • Krimi

Recenze (1 864)

plakát

Super Size Me (2004) 

Tento dokument bude mít své odpůrce i zastánce. Já se snažím být jaksi nezávislý a nechci zásadně kritizovat tu či onu stranu. Tvůrce a hlavní protagonista tohoto experimentu byl motivován zamítnutím žaloby, ve které se jednalo o určení, zda firma McDonald svými výrobky zásadně narušila zdraví dvou amerických dívek.Můj názor je ten, že každý člověk je zodpovědný sám za sebe. A je jeho chyba a blbost, když se stravuje v "mekáči" a myslí si, že vše je ok. Už jako dítě (v sedmdesátých letech) jsem věděl, (samozřejmě to věděli i mí vrstevníci), že zelenina a ovoce jsou zdravé a že ze sladkostí se tloustne a kazí se zuby. Takže pochybuji, že to stejné neví mládež v USA dnes. Pokud se tedy někdo chce soudit na základě toho, že viní druhého z toho, že mu ten druhý řekl "jez to, nic ti nehrozí", tak je u mě debil a měl by podstoupit test svéprávnosti. Myslím si, že podle výše uvedené logiky by mohl tento člověk v krajním případě žalovat stát, protože ten umožňuje tyto věci prodávat. Jenže to bychom se dostali do fáze, kdy by stát diktoval všem, co je a není dobré. Demokratická společnost s tržním hospodářstvím je založena na svobodě a možnosti volby. A já si myslím, že pokud je člověk svéprávný, tak by měl o svém životě rozhodovat sám. Má nezadatelné právo jíst, co chce, dělat, co chce, prostě žít, jak chce - samozřejmě při dodržování společenských norem a platných zákonů. Z těchto důvodu s experimentem nesouhlasím. Souhlasím s ním ale z důvodů osvětových a soukromých, kdy experimentátor má vlastní motivaci do toho jít. Zajímavá byla zdravotní čísla v průběhu celého experimentu. Alarmující je míra, v jaké se fast foody v USA užívají. Je to ale dáno životním stylem a zřejmě i obrovskou lobby nadnárodních firem, jakož i neoddiskutovatelnou rolí reklamy, která je schopna ovlivňovat generace licí již od nejútlejšího věku.

plakát

Goyovy přízraky (2006) 

Historický film a ještě od Formana - to musí být kvalitní zážitek. Ano, byl by, kdyby se děj omezil pouze na Goyův boj a snahu o vysvobození mladé dívky z inkvizičního žaláře. Alespoň tak jsem si myslel, že film bude směrován. Jenže v docela krátké stopáži jsme se dočkali dalších dvou dekád, revolucí a politických pádů, načež jsem zjistil, že příběh oné holky není až tak podstatný. Na to jsem nebyl připraven a upřímně jsem byl zklamán. Navíc se mi zdá, že autor přeskakoval různá dějinná období a tak nějak podle své libosti míchal dobovou posloupností. Velice mne to mrzí, proto u mne film může pomýšlet maximálně na tři hvězdy.

plakát

Mercury (1998) 

Kdysi se mi tento thriller líbil víc. Stále má však svou kvalitu. Jen jedna otázka k uvážení: Opravdu stojí život jednoho malého kluka za možné ohrožení národní bezpečnosti? Pokud se na to díváme pouze ze strany bezpečnostní služby, tak určitě ne. Jenže ve filmu nejde ani tak o národní bezpečnost jako spíš o velké peníze, které mohly díky genialitě autistického chlapce vyletět komínem.

plakát

Gangster Ka (2015) 

O jednu hvězdu níž než u "Příběhu Kmotra" a to především díky Hynkovi Čermákovi, jenž představoval Radovana Krejčíře. On je spíš takový trpaslík a proto jsem mu grandiózní mafiánskost moc nevěřil. Ondra Vetchý se mi v "Kmotrovi" líbil daleko víc. PS: Nevím, zda mám být hrdý na to, že ten zmrd pochází ze stejné prdele jako já. Tedy spíš ze stejného regionu. Každopádně odtud pochází hodně zmrdů, kšeftařů a vychcánků.

plakát

Nebezpečné pokušení (2015) 

Zaslouží si potrestání muž, jehož v jeho vlastním domě svedou dvě super sexy kočky? Podle tohoto filmu si člověk už fakt musí říct "seru na to, nepomůžu nikomu". To ráno a následující dny po něm bych fakt zažít nechtěl. Ono se to trochu podobá filmu "Funny Games USA", ovšem vyšší kvalita byla právě u těch "zábavných her". Rozdíl v obou filmech byl ve strategii dostání se nezvaných hostů do domu, druhá polovina byla podobnější až na rozdílné motivace "vykořisťovatelů".

plakát

Šestý smysl (1999) 

Pokud by vznikla encyklopedie filmového thrilleru, tento mysteriózní snímek by v ní nechyběl.

plakát

Mamon (2015) (seriál) 

Velmi kvalitní český krimi seriál, který jsem podezříval z kooperace z americkou stranou, protože jsem nedokázal uvěřit, že by něco takového mohli natočit Češi. Pravdou je, že se jedná o remake stejnojmenného dánského seriálu. Pravdou ale také je, že fakta v seriálu uvedená slušně korespondují s událostmi divokých devadesátých porevolučních let.

plakát

Evil Breed: The Legend of Samhain (2003) 

Ono, námět nebyl špatný. Zpracování již bylo diskutabilní. A účast těch trotlů, co vypadali jako toxičtí bojovníci z osmdesátých let, byla spíš k pláči než k úděsu. Film má málo procent, ale já jsem byl spíš zvědavý na Jennu Jamesson. No, nic moc, ani prsa. Tak jsem alespoň zjistil, že i Chasey Lane je pornoherečka... veteránka. A co jsem nezjistil, ale naopak již vím dlouho, že levné exploatační horrory a krásné holky jdou tak nějak ruku v ruce. Podobně jako fotbalisté a modelky.

plakát

Stážista (2015) 

Film mi svým záměrem připomínal komedii "Stážisti". Zde šlo také o to, jak se uplatnit na trhu práce ve věku vyšším než obligátních třicet pět let. Myslím si, že zde šlo o to ukázat, že i člověk pokročilého věku může být pro firmu přínosem. A to zejména pro své zkušenosti nejen v práci ale i v mezilidských vztazích.

plakát

Velký Gatsby (2013) 

Asi nejsem ten správný odborník, ale toto mne vůbec neoslovilo. Připomínalo mi to film Emira Kusturici "Arizona Dream": různé barevné výjevy a podivné obrazy - především v první půli. To opravdu není pro mě. Po hádce v hotelu se to trochu rozjede, ale je to pořád jakési roztahané, neucelené, i když celkový obraz samozřejmě chápu. Režisér nám chtěl nějakým záhadným uměleckým způsobem podat příběh nešťastné lásky, který bych bral, byl-li by podán jiným způsobem.