Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Drama
  • Komedie
  • Akční
  • Horor
  • Krátkometrážní

Recenze (395)

plakát

Králičí žena (2013) 

Za a) o ničem a za b) vůbec ne cool, jak by se vzhledem k obsahu mohlo zdát.

plakát

Fair Play (2014) 

Obyčejné a skromné, ke konci už moc patetické, ale i z malého objemu dobře zakoncentrované v poutavý a dobře natočený počin, kterému ani nemusím odpouštět moc věcí. Roman Luknár je ve svý roli nejpřirozenější jako už dlouho nikdo.

plakát

Simon Killer (2012) 

Utopený potenciál a spíše sebestředná režie než předmětná. Nic moc.

plakát

Team America: Světovej policajt (2004) 

Nádherně 100% čistá šablonovitost, což bylo nicméně záměr a což by šlo ruku v ruce s kritickým vyzněním snímku, avšak veškeré toto bohužel zapadá v záplavě filmů psaných přes kopírák, ale které se bohužel tváří naprosto vážně. Ve skutečnosti se tedy Team America svou neinovací stává tím, proti čemu zbrojí. Navíc bych od tvůrců South Parku čekal větší hloubku než jen příběh o vyrovnání vah se zeměmi třetího světa, a také větší vtip, potažmo jeho významnější zvýraznění - ani z loutkové formy nebylo vytěženo max.

plakát

Vlk z Wall Street (2013) 

Vlk z Wall Street je dlouhý film, slepenec lesku intoxikačních epizodek, více či méně vtipných a přeplněných nahotou, mrdačkami a horami drog, na zoufalé střídmém ději (+ mi třičtvrtěhodinová odmlka mezi FBI scénami přijde trestuhodně dlouhá). Napoprvé bych neřekl, že za tím neumělým skloubením cool srandy a vážného dramatu je něco víc, než jen odpovídající narativní forma pro charakterizaci DiCapriovy postavy (viz. neustálé reminiscenční flashbacky atd.), neboť se mi tři hodiny délky nejeví jinak účelně. A přitom universum, kterým hýbou "dobré" peníze, tu pro mě představuje mnohem větší potenciál než v nedávných filmech o penězích (Money Never Sleeps, Cosmopolis, Great Gatsby), ale Scorsese to moc drtí jako komedii za každou cenu (zejména mozková obrna a Pepek námořník už je na hranici snesitelnosti). Tématicky a strukturně (závěr se skutečným Belfortem) si nemohu odpustit ani porovnání s Fincherovým Social Network. Vlk z Wall Street je pro mě určitým zklamáním, ale ještě jedné šance se mu ode mne dostane. Zatím je to plus pro McConaugheyho a Chandlera. 70%

plakát

Silvestr hravý a dravý (1978) (pořad) 

Nadrogovanej Láďa Pešek se hystericky gebí a vehementně plácá do rytmu Gottovy umělecké cover-verze Rivers of Babylon od Boney M. a Vláďa Menšík děkuje dělníkům co mu pod nohama budujou metro a je mu líto, že s nimi na Silvestra nemohou být soudruzi z chemického a energetického průmyslu. Pecka.

plakát

Sherlock Holmes: Hra stínů (2011) 

Mnohem lepší než "jednička" - vybalancovanější tempo a narativ, předmětnější režie zvýrazňující prvky a posouvající děj, opravení všeho nefunkčního na efekt a tedy mnohem koukatelnější. Stále ale převážně tuctová žánrovka a nic, za co bych Ritchiemu dával širší kredit. 50%

plakát

Sherlock Holmes (2009) 

Zploštění Sherlocka do akční jízdy se v mém hodnocení zas tak neodráží, nejsem proti posouvání adaptací na ose rozmanita (viz. seriál), spíše naopak, pokud za něco stojí. Ritchiův Holmes je ovšem pouhé parazitování na Doylově postavě, komerční úpadek, jenž je spíchnutej dětma ze základní školy a vybudovanej na efektech ve windowsovském Malování. Pro desetiletý je to asi bezva podívaná, ale neštovice na toho, kdo jim takovejhle paskvil sází.

plakát

Thor: Temný svět (2013) 

Konečně přišel neumětel Taylor, co nezvládl zamaskovat a zakoncentrovat chatrnej a veskrze trapnej scénář a coolchtivé prvky jako je laser vs. obouručák, laserová bazuka, stíhačky v Asgardu a smrtící kapalina přinášející demiorgasmus a poodhalil neustále se zvětšující žánrovou vyčerpanost, která si v tomto případu vypomáhá krádeží zejména Hvězdné brány a Promethea. Jediným solidním prvkem je hudba Briana Tylera (a zejména subtilní Loki's Theme), která může konkurovat té vynikající z Iron Man 3. Důvodem pro ** je jenom fakt, že jsem se dovedl v půlce filmu zlomit aspoň do takové podoby, že jsem zvládl pobrat tenhle přepálenej materiál a ještě v závěrečný wtf bitvě jsem se posměšně chechtal. P.S.: takhle hlubokou nevyužitost 3D jsem ještě neviděl ... naprosto zbytečné.

plakát

Don Jon (2013) 

Moc cool a pofel, i když obsahová plytkost a svižnej střih jde ruku v ruce a určitě to byl záměr. Don Jon je snadno aplikovatelná injekce svěžího závanu lehkého optimismu s navracejícími se motivy a typizovanými postavami (z nichž nejvíc hilarious je Scarface fotr) což je jednu chvíli fajn, jindy zase k nesnesení (plus nechápu, proč Levitt kráčí jako mamrd). Jako doplněk filmu i jako samostatný úvahový materiál pak doporučuji curedeathgrip.com