Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Horor
  • Komedie
  • Drama
  • Akční
  • Sci-Fi

Zajímavosti k filmům (21)

Figurky ze šmantů

Figurky ze šmantů (1987)

Před natáčením scény, při které trhá MUDr. Dundr (Jiří Schmitzer) pacientovi stoličku, byla se štábem i oběma herci přítomna také místní kladenská zubařka. Znala se osobně např. s kameramanem filmu Josefem Pávkem a také s Helenou Růžičkovou, představitelkou zubní sestry. Její přítomnost zde fungovala jako „odborný poradce“ – radila štábu a Jiřímu Schmitzerovi postup a pohyby, kterými má napodobovat trhání zubu, aby byl proces co nejrealističtější. Pronesla: „Pane Schmitzer, trhejte ten zub vpravo dole, to na kameře nebude stejně vůbec vidět...“

To

To (2017)

Stříbrný televizor, který můžeme vidět na začátku v domě Billovy (Jaeden Martell) rodiny, byl pro tento záběr špatně vybrán. Začátek filmu se odehrává v roce 1988, ale televizor, který se v domě nachází, se začal vyrábět až ke konci první poloviny 90. let.

Kouř

Kouř (1990)

Píseň „Je to fajn“ vznikla pod záměrem vytvořit nejohavnější a nejotravnější píseň, která by perfektně odrážela typickou totalitní pop-star. I když se ji vytvořit povedlo, místo odpudivého příkladu socialistické popové hvězdy se stala takřka virálním YouTube hitem.

Paranormal Activity: The Ghost Dimension

Paranormal Activity: The Ghost Dimension (2015)

Kamera, kterou Ryan (Chris J. Murray) s Mikem (Dan Gill) najdou, má podle filmu záznam na videokazety. Ve skutečnosti jde o přenosnou televizní kameru Ikegami ITC 730, určenou pro přímý přenos bez možnosti záznamu na videokazety.

Mazací hlava

Mazací hlava (1977)

I když to David Lynch nikdy neprozradil, dokonce ani jeho dcera ne a je to stále záhadou, po dlouhém pátrání pár chytrých osob na fóru Reddit se přišlo na to, jak bylo ono dítě vyrobeno a opatřeno pohybem. Ve skutečnosti to byl králičí fetus, který byl vyjmut z těla jeho matky a držen při životě po dobu natáčení. I zvuky, které vydává, jsou autentické.

Teror kanibalů

Teror kanibalů (1980)

Manželka jednoho člena natáčení rozstříhala kusy materiálů, které zrovna byly po ruce, aby vytvořila sukně kanibalů, aby byly specifické.

Teror kanibalů

Teror kanibalů (1980)

Asistent filmu Michel Malaussena vybral do natáčení studenty jako „speciálně navíc“. Zeptal se jich přímo na to, jestli je může vzít do režisérova předměstského domu, na filmovou zkoušku. Michel vzpomíná: „Přijel jsem se studenty a muž, který je sehnal, se zmínil o něčem, co chtěl vytáhnout z auta. Bylo to prase. Dali jsme na něj tričko, přidali k němu kalhoty a zrovna u toho jsme vařili párky. Talíř s nimi jsme umístili do žaludku toho zvířete, který byl roztáhlý. Takže herci ve filmu jedli párky z rozevřeného prasečího žaludku, polité kečupem, po čemž následovalo zvracení všech herců.

Teror kanibalů

Teror kanibalů (1980)

Jelikož se určité brutální scény tohoto filmu nemohly ve Španělsku natáčet, musel štáb speciálně tyto momenty točit ve Francii.

Teror kanibalů

Teror kanibalů (1980)

Casting herců byl prý divoký a s „vlasatým výsledkem“.

Teror kanibalů

Teror kanibalů (1980)

Ve společnosti Eurociné nebyl takřka nikdo. Otec, jeho syn, sekretářka a asistent Michel Malaussena. Ten vypráví, že při točení filmu Teror kanibalů, zde byli 2 lidé speciálně navíc: režisér, který mohl také být kameramanem a ovládat osvětlení, a zvukař.

Dětská hra

Dětská hra (1988)

Pár rekvizit bylo prodáno v r. 2009 do zastavárny v Las Vegas v pořadu Mistři Zastavárny (od r. 2009), a to samotným asistentem produkce filmu, Victorem Bazazem.

Teror kanibalů

Teror kanibalů (1980)

Scéna, kde hlavní „leader“ kanibalského kmenu rozřezává lidské břicho a vyjídá z něj vnitřnosti s pomocí ostatních, se udělala následovně: ono břicho bylo ve skutečnosti břicho prasete, ke kterému byly dány kalhoty, aby připomínalo lidské tělo s nohami. Vnitřnosti, které poté tahali ven, byly skutečné vnitřnosti zvířete kombinované s různými hadry a kusy látky polité směsí připomínající krev.

Teror kanibalů

Teror kanibalů (1980)

Kanibalů je v tomto filmu kvantum. Výběr jejich představitelů byl velmi zajímavý. Jeden muž ze „štábu“ šel do blízkého města, kde oslovoval náhodné lidi, kteří odpovídali jejich kritériím. Ta byla: dlouhé, tmavé vlasy, lehce opálená pleť.

Teror kanibalů

Teror kanibalů (1980)

Ve štábu nebylo mnoho lidí. Nebyl to svým způsobem ani žádný pořádný „štáb“. Skupina, která na filmu pracovala, byla žena a pár mužů, a všichni navíc byli příbuzní.

Smrtící přítelkyně

Smrtící přítelkyně (1986)

Herečka Kristy Swanson měla dokonce na učení robotických pohybů do filmu speciálního učitele, který se živil jako mim. Učení Kristy bylo podle režiséra Wese Cravena zdlouhavé, ale stálo za to.

Smrtící přítelkyně

Smrtící přítelkyně (1986)

Na internetu byla vytvořena také veřejná petice pro vydání speciální režisérské prodloužené verze tohoto filmu na DVD či Blu-Ray, která bude obsahovat původní vymazané, nikdy nezveřejněné scény. Stále nemá dostatek hlasů pro zaslání přímo do studia Warner Bros.

Smrtící přítelkyně

Smrtící přítelkyně (1986)

Během prvního (původního) natáčení filmu, byly některé scény navíc a způsob, jak zabila Samantha (Kristy Swanson) v tomto filmu Elviru (Anne Ramsey), byl vymazán a nahrazen. Když tento film prošel kritikou, režisér Wes Craven musel tuto scénu přetočit a některé scény vymazat. I konečná scéna byla nahrazena. V původní verzi zabití Elviry jí Samantha uškrtila zezadu, když stála s brokovnicí u okna a následně ji prostrčila mrtvou dveři jejího domu. V přetočené scéně po ní Samantha hodí basketbalový míč, který jí rozdrtí hlavu na kousky a její tělo se skácí k zemi. Vymazaná scéna byla např. ta, kde seděl Paul (Matthew Labyorteaux) se Samanthou na lavičce, dal jí jako dárek plyšového medvídka a políbil ji. Další vymazané scény byly např. ty, kde sedí Samantha s Paulem před jeho domem na pikniku a robot BB jim suší oblečení. Následně i scéna, kde promlouvá motorkář k Samanthě u silnice.

Smrtící přítelkyně

Smrtící přítelkyně (1986)

Herečce Kristy Swanson bylo během natáčení pouhých 15 let. Za svůj herecký výkon se vůbec po letech nestydí. Naopak je na sebe velmi pyšná.

Smrtelné zlo 2

Smrtelné zlo 2 (1987)

Film se měl původně jmenovat Book Of The Dead, neboli Kniha Smrti.

Smrtelné zlo 2

Smrtelné zlo 2 (1987)

V tomto filmu je vidět několik chyb. Například ve scéně, kde Henrieta (Lou Hancock) drží Ashe (Bruce Campbell) a létá s ním za ruce nad zemí u zdi, je v jednu malou chvíli vidět na jejím těle malý kus sešité části kostýmu, ve kterém byl herec namaskován. Dále ve scéně, kde letí oko do pusy dívky, je na letícím oku vidět ze spoda tyč, na které bylo oko vedeno pro efekt a v záběru, kde jí oko vlétne do úst, je na jeho konci vidět téměř neviditelná nit, která byla bohužel kvůli osvětlení na krátký okamžik jasně vidět.

Reklama