Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Komedie
  • Drama
  • Krimi
  • Akční
  • Horor

Recenze (538)

plakát

August Underground's Penance (2007) 

Potom co jsem najednou shlédl amatérskou exploitation trilogii August Underground je mi tak špatně od žaludku, že do konce měsíce budu raději koukat už jen na pohádky a romantické komedie...

plakát

Allan Quatermain a Ztracené Město Zlata (1986) 

Série snímků o Allanu Quatermainovi s Richardem Chamberlainem a Sharon Stone by asi nevznikla nebýt úspěchu Indiana Jonese. Musím říct, že první snímek Doly krále Šalamouna se mi docela líbil... byla to celkem vtipná, svěží, dobrodružná komedie se dvěma sympatickými hlavními hrdiny... Na o rok mladším pokračování s názvem Allan Quatermain a Ztracené Město Zlata je znát, že scénář byl šit narychlo. Vysloveně idiotský děj, kde se střídá jedna pitomější zápletka za druhou. Chamberlain v roli geroje bez špetky sebeironie a postava Sharon je odsouzená k neustálému pištění, vřeštění a následnému obdivnému povzdechu Quatermain... Hípísácký zloduch Henry Silva už je pak jen zkažená třešnička na zkyslém dortu :o(

plakát

Neviditelné zlo (2006) 

Na to že Gregory Dark (či jak se doopravdy jmenuje) do té doby točil v podstatě samé porno jsem čekal něco jiného... méně vymazlenou atmosféru, velké množství nahoty... nebo alespoň nějakou nahotu. Místo toho mě však čekala překvapivě zajímavá vyvražďovačka. No, ale i tak Gregory... alespoň jedno malilinko odhalené ňadro by tě snad nezabilo :o)

plakát

Invaze obřích pavouků (1975) 

Musím říct, že jako recese je to celkem dobrý, ale překvapilo mě, že je to z roku 1975... podle triků bych sám hádal tak padesátá léta...

plakát

Honey (2003) 

Ano vím, jsem povrchní, sexistický, šovinistický nadrženec..., ale koukat na Jessicu Albu jak v rytmu hip hopu mává kozičkama nahoru, dolu, nahoru, dolu, nahoru... se mi prostě líbí... Ehm, sakra... o čemže ten film vlastně byl?

plakát

Scarlett (1994) (seriál) 

Tenhle seriál mám neodmyslitelně spojeny s počátkem vysílání TV NOVA (to bylo tenkrát v minulém tisíciletí, kdy ještě vysílala zajímavé pořady) a samozřejmě taky s písničkou Love hurts od skupiny Nazareth. A i když romantiku zrovna dvakrát nemusím, tohle se celkem povedlo. Nejlepší byl asi hlavní záporák Sean Bean.

plakát

Závislost (1995) 

Holku cestou ze školy zatáhne do uličky a pokouše jiná holka... a potom se už jen žvaní, žvaní, žvaní... pak se objeví Christopher Walken a zase se žvaní... a nakonec se všichni sežerou... :o(

plakát

Zabijáci lesbických upírek (2009) 

Nejgeniálnější film všech dob, jehož kulturní přesah nezná hranice. Toto umělecké dílo svou filozofickou hloubkou a všeobjímající moudrostí zastíní i vznik samotné knihy knih tj. Bible... no dobře kecám, ten film je blbost :o) Další z komedií pro puberťáky o dvou loserech co se snaží sbalit nějakou babu (jenom se do toho navíc přímíchaj ty lesbický upírky). Na druhou stranu sem se celkem zasmál a na polonahé, hezké holky se vždycky dobře kouká.

plakát

Habitaciones para turistas (2004) 

Poté co jsem zhlédl Boglianův ultradrsný snímek No morire sola (2008), byl jsem zvědaví na jeho předchozí filmy. A tak jsem si vybral Rooms for Tourists, který (je černobílí) vypráví a partě dívek, které ujede vlak a uvízne ve vesnici plné náboženských pošuků. Ubytuje se v domě dvou rovněž né příliš duševně vyzrálých bratrů a noc plná hrůzy může začít. I tento snímek, podobně jako pozdější No morire sola, se vyznačuje táhlým tempem vyprávění, kdy celou první půlku filmu čekáte, kdy se začne něco dít a druhou půlku filmu si přejete, aby se to dít přestalo.

plakát

No moriré sola (2008) 

Velice brutální film, jehož mírou sexuálního násilí lze přirovnat ke snímkům jako Force entry (1973), I spit on your grave (1978), Fuck me (2000), Irreversible (2002), Chaos (2005) a pod... legendární Last house in the left Wesa Cravena vypadá vedle těchto filmů jako večerníček pro děti. Film trochu kazí neskutečně pomalé tempo vyprávění, skoro až amatérská kamera porušující zvyklost běžné kompozice (je buď moc blízko, takže vidíte hlavu jedné hrdinky a čtvrt hlavy jiné hrdinky... anebo naopak moc daleko), a také skoro až absence dialogů... Pokud chcete vědět více doporučuji komentář Flipnice, anebo se na ten film podívejte :o)