Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Komedie
  • Akční
  • Drama
  • Krimi
  • Thriller

Recenze (69)

plakát

Hranice zoufalství (1998) 

Díky Keatonovi nakonec za tři, ale jinak dvouhvězdičkový mírně nasládlý film s předvídatelným koncem, kterým dost ztrácí na napínavosti již od začátku.

plakát

Next (2007) 

Poměrně nudný film na kterém i s přihmouřeným okem prostě nemůžu najít nic co by se mi vrylo do paměti. Cage nezklamal, ale s tímhle asi nic moc dělat ani nemohl a Julianne Moore se na tyhle role vyšetřovatelek prostě nehodí (to se ukázalo už v Hannibalovi). Cageova schopnost vidění do budoucnosti taky mohla být rozpracována (nebo alespoň objasněna) trochu detailněji. Prostě sci-fi co mi nesedlo a vyšumělo z hlavy pomalu dřív než naběhly závěrečné titulky.

plakát

Dvojitý zásah (1991) 

Slušně zvládnuté béčko s dobrými akčními scénami, které mi v porovnání s jinými "kopačkovými" filmy nepřišly tupé. A tu dvojroli jsem Van Dammovi taky celkem sežral.

plakát

Jdi a dívej se (1985) 

Vynikající protiválečný film jehož duševní hodnotu nebudu nijak rozebírat a jen doporučím. Všichni herci svoje role zvládli brilantně a bylo vidět, že se do nich vžili. Film není plný bojových scén, ale je velice realistický a neidealizovaný. Přesto myslím, že jedna větší bojová scéna tam přece jen být měla a to před zajmutím několika nacistů na konci filmu. Ten skok v ději mi přišel dost rychlý a krátký boj partyzánů s německou kolonou v lese by filmu snad neuškodil (minuta boje by bohatě stačila), ale rozhodně to nepovažuji za chybu, protože klasický válečný film zjevně nebyl režisérův záměr.

plakát

2010: Druhá vesmírná odysea (1984) 

Skvělé sci-fi, které jsem viděl už před pěknou dobou, ale děj jsem si pamatoval a proto mě dost překvapilo, že mi i při druhém dívání chvílema běhal mráz po zádech. Jenom trochu škoda, že nevyužili víc Jana Třísku. Pro mnoho lidí je to určitě dějově (a vůbec stylem ztvárnění) stravitelnější než Kubrickova 2001, která se mi ovšem taky dost líbila.

plakát

Bitva na Sinaji (1968) 

Konečně aspoň nějaký film o tomto významném konfliktu. Jinak je v tom sice vidět nemalá míra proizraelské propagandy, ale to se dalo celkem čekat. Jako film nic zvláštního, ale za jedno podívání to přece jen stojí.

plakát

Jak jsem uspořádal Ameriku (1974) 

Fantozziho rozhodně nečekejte. Tohle je rozhodně tragikomedie a to víc tragická než komická. Možná kdybych to hodnotil jako film o rasových problémech či Černých panterech přidal bych i jednu hvězdu, ale já čekal něco trochu jiného.

plakát

Resident Evil: Zánik (2007) 

Nejzdařilejší z trilogie, ale na čtyři hvězdy to pořád není. Od začátku patrná inspirace Šíleným Maxem, která rozhodně nebyla na škodu.

plakát

Bezstarostná jízda (1969) 

Mírně přeceňovaný film. Vypovídá něco o své době i lidské mentalitě a doprovází to dobře zvolená hudba, ale dějově přece jen chudší.

plakát

Highlander 2 - Síla kouzla (1991) 

Spíš tak dvě a půl hvězdy. Není to ani velká zábava, ani velká nuda. Zasmál jsem se u "bezpečnostního" videa v letadle a taky u pořadu vařících zombie nebo co to bylo. Jinak dějem to navazuje na první díl bohužel jen hodně volně. A hlavní slabinu vidím v dost nepřesvědčivých a nevýrazných záporných postavách.