Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Akční
  • Horor
  • Komedie
  • Drama
  • Animovaný

Recenze (1 551)

plakát

Smrtonosná zbraň 4 (1998) 

U téhle dvojky, ač už nejsou žádní mladíci, elán a tempo neustává. Moc se mi líbilo, jak si tvůrci poradili s tím, že Murtaugh/Riggs už nejsou žádní mladíci a vše včetně akčních scén jim bylo šito na míru. Závěrečný souboj byl díky tomu úžasný. Jet Li byl v roli záporáka fakt skvělý a akční scény s ním braly dech. Závěrečné zvolání: "My jsme rodina", doslova sedí a já měl při sledování pocit, že se Smrtonosná zbraň 4 v tomto duchu i točila a jsem rád, že jsem v rámci těchto čtyř skvělých filmů, mohl pozorovat, jak se tvořila.

plakát

Zrození šampióna (2009) 

Zrození šampiona je za mě nejlepší film se sportovní tematikou a zároveň nejlepší životopisný film, co jsem dosud viděl. Přičemž jsem ho viděl už asi 10x. Sandra Bullock si rozhodně Oscara za svůj výkon zasloužila, protože v roli Leigh Anne Tuohy byla úžasná. Tento film chytá za srdce a plný emocí, přičemž divák nemá pocit, že je mu tento pocit podáván násilím. Není nic, co bych vlastně tomuto filmu vytknul a budu se moc rád k němu vracet, abych si zlepšil náladu a nechal zvlhnout své oči dojetím.

plakát

Smrtonosná zbraň 3 (1992) 

Stále vtipné, napínavé, skvěle akční, prostě dokonalé. Tahle dvojka prostě neztrácí šmrnc a klidně bych jí přál dalších 10 pokračování. A nefunguje tu jen Glover/Gibson, ale již součást týmu Joe Pesci a nováček Rene Russo jsou dokonalý v každé pozici. Jak už jsem psal jednou prostě nejlepší buddy dvojka ever.

plakát

První očista (2018) 

Začátek je velká nuda, ale postupem se První očista začne rozjíždět až do akčního nářezu. Bohužel jsem však nezaznamenal ducha předchozí filmů a tento film spíš připomínal novodobou verzi Rambo filmu. Přes tyto nedostatky však té dobré akce bylo tolik, že tenhle thriller dobře ubíhá a když divák přetrpí ten začátek, tak se i baví. Uvidíme s čím tvůrci přijdou dál.

plakát

Saw 2 (2005) 

Pointa hry je stále dobře promyšlená, ale chyběla mi tu ta minimalizace omezený na jednu místnost s vodítky. Hra rozšířená na celý dům neměla prostě to kouzlo. Osobně však musím ocenit, že byla užita jedna má vlastní fobie a u té mě doslova mrazilo. Tobin Bell byl opět v roli Jigsawa skvělý a potěšilo mě, že měl více prostoru a závěr za zvuků mé oblíbené skladby byl opět dokonalý. Na jedničku to rozhodně nemá, ale Saw II se rozhodně povedl a má stále co v dalších pokračováních nabídnout.

plakát

Fantomas se zlobí (1965) 

Prakticky se dá o Fantomas se zlobí napsat to samé, jako o jedničce. Přihlouplý scénář, ale jako celek se jedná o kvalitní zábavu s legendárními herci. Já osobně mám i dvojku raději. Zejména postava Louise de Funese ja v tomto díle zábavnější a akčnější.

plakát

Bestie (2022) 

Slušně odvedený horůrek, který zaujme dlouhými záběry. Z velké části ho však drží hlavní mužští protagonisté Elba/Copley. Prostředí Afriky je krásné a pár napínavých chvil se tu taky najde, ale že bych měl někdy chuť se k Bestii vracet, to říct nemohu.

plakát

Sebevražedný oddíl (2021) 

Tak tohle bylo krutopřísný. Už dlouho jsem se nepobavil tak, jako u tohohle akčního nářezu. Vůbec nechápu, jak po průšvihu předchozí verze mohlo vzniknout něco tak božího a dokonalého. Sebevražedný oddíl má prostě všechno - drsný a brutální zabíječky, temně černej humor, že jsem až za břicho popadal, směs tak bizardních a úchvatných postav, že nelze mít rád ani jedinou, spousty překvapivých point a zároveň i v dojemné chvíle. Až teď jsem tento film viděl poprvé, ale rozhodně to nebylo naposledy.

plakát

Fantomas (1964) 

V současné době se dá spíše říct, že je to pohádka, protože místy je scénář až přihlouplý, ale to, že je Fantomas klasika se nedá upřít a s přispěním nostalgie nelze dát jinak než full.

plakát

Strážci Galaxie: Sváteční speciál (2022) (TV film) 

Veledílo tento speciál sice není, ale přece jen se jedná o trochu delší kraťas a tudíž je třeba přimhouřit oko. Za mě ze Strážců stále srší ta energie a já se při sledování bavil.