Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Drama
  • Komedie
  • Krimi
  • Akční
  • Horor

Recenze (8 116)

plakát

Jak jsem poznal vaši matku - Poslední chvíle v New Yorku (2013) (epizoda) 

A už přišel návrat do standardní beznaděje. Kromě celkem vtipných odkazů na zombie filmy (a to jsou proti mě nemrtví ještě hbiťouši), jsem si ve třetí epizodě mnoho humorných momentů neužil. Dějovou linii dua Marshall / Daphne považuji za naprosto zbytečnou (kvóty?) a Tedův výraz tragického romantika ve mně probouzí touhu ubližovat. Všechno definitivně pohřbil proslov malého monstra. / Poučení: Zombíci se drží pravidla: "Spěchej pomalu", a často se jim to vyplácí.

plakát

Jak jsem poznal vaši matku - Prokletí rodu Stinsonů (2013) (epizoda) 

Tento díl na mě zapůsobil téměř identicky jako jeho předchůdce. Ani ve druhé epizodě deváté sezóny mi tvůrci nepřipravili požadovanou dávku humoru, zato začali hrát na vážnou strunu, aniž bych chápal, co je k tomu vedlo. Vždyť to přece měl být sitcom, ne? Já si tedy pamatuju, že to tak na začátku opravdu bylo. Teď se mi ale zdá, že se do romantické roviny stále více tlačí drama. / Poučení: Každému by se někdy hodil vlastní Linus.

plakát

Jak jsem poznal vaši matku - Medailonek (2013) (epizoda) 

Úvod do deváté sezóny nebyl nejhorší, ale v předchozí řadě byl ještě lepší, a jak to dopadlo. No, ale abych to příliš nepřechválil; nešlo ani o nějaký velký divácký zážitek, protože použité humory mohly být odvážnější a protože mě některé záležitosti už velmi výrazně se....otravují. Myslím tím hlavně postavu Teda, který už mě tou svou osobní tragédií vytáčí několik sezón. / Poučení: Sladké je dobré na nervy.

plakát

Jak jsem poznal vaši matku - Série 8 (2012) (série) 

Docela se děsím deváté sezóny, protože osmá řada byla zatím tou nejslabší z těch, které mi tvůrci seriálu představili. Jasné, osmá série měla i své světlé momenty, ale bylo jich zoufale málo, zatímco počet mých odpadových hodnocení enormně narostl. Předpokládám, že ta bezmoc scénáristů vycházela z nedostatku invence, protože už byli po sedmi předchozích sezónách vyhořelí. Ale čert ví, třeba byl ten zakopaný pes někde jinde. / Poučení: Nerecykluj staré nápady, vždycky se na to přijde.

plakát

Jak jsem poznal vaši matku - Něco nového (2013) (epizoda) 

Proti předchozímu dílu došlo k výraznému zlepšení, nebylo to ale zlepšení tak výrazné, abych šel do vyššího hodnocení. Čtyřiadvacáté epizodě totiž ještě stále chyběl dostatek humoru, což byla škoda, protože tentokrát dali tvůrci dohromady záležitost, která měla vztah k hlavní dějové linii, a to zde není běžným jevem. Barney s Robin mě každopádně pobavili, škoda, že k tomu nedochází častěji. / Poučení: Nenastavuj druhou tvář.

plakát

Bláznivá střela 2 a 1/2: Vůně strachu (1991) 

Ano, když jsem se podíval na film dnešní optikou (když jsem ho viděl před lety, ještě jsem brýle nepotřeboval), musel jsem uznat, že celá řada fórků už poněkud vyčpěla, nebo vyznívá poněkud trapně. Naprostá většina humorů na mě ale v pohodě fungovala i dnes, takže jsem se do smíchu nemusel v žádném případě nutit. Byl jsem rád, že se členové policejního oddělení vrátili v plné síle, aby to opět natřeli nejen běžným kriminálníkům, ale i zástupcům takových spolků jako KOUŘ, SKVRNA a ŘACHA. Ale buďme k sobě upřímní; vždyť v tomto snímku vůbec nešlo o boj proti zločinu, o záchranu planety nebo o spravedlnost. To všechno byly jen podružnosti, které se připletly do cesty největšímu romantikovi na severoamerickém kontinentu při jeho cestě za láskou. Stejně jako předchozí snímek, ani druhá část trilogie nekladla přehnané nároky na divákovo myšlení, takže mohla značná část mozkových buněk dostat mimořádné volno, zatímco jsem si užíval nenáročný ale zábavný relax. Pokud to bylo hlavním záměrem tvůrců této komedie, pak to s přehledem zvládli. / Poučení: Stav se v podniku "The Blue Note", ta atmosféra je jedinečná. 4*+

plakát

Jak jsem poznal vaši matku - Něco starého (2013) (epizoda) odpad!

Tak, teď už si fakt připadám jako na houpačce. Předchozímu dílu u mě nechybělo mnoho do čtvrté hvězdičky a třiadvacátá epizoda stála za psí exkrement z Central Parku. Z tohoto už tvůrce nevysekal ani Ray Wise, protože Laser Tag mě už po sto šesté prostě nebere. No, a nebavilo mě ani krtkování v parku ani fakt divná interakce mezi Tedem a Italy. / Poučení: Když něco zakopeš, už se k tomu nevracej. Doporučuje deset z deseti hrobníků.

plakát

Jak jsem poznal vaši matku - Rozlučka se svobodou (2013) (epizoda) 

Tak tohle byl rozhodně netypický díl. Dvaadvacátá epizoda byla z mého pohledu tou nejvtipnější z osmé sezóny. Vůbec mi hlava nebere, jak tvůrci zvládli dostat do tří po sobě jdoucích dílů to nejhorší i to nejlepší z této řady. Každopádně jsem se po dlouhé době naplno zasmál, a kdyby se tolik nerecyklovalo, šel bych s hodnocením klidně i výš, protože Karate Kid byli oba skvělí. / Poučení: Předsvatební rituály mohou vážně ohrozit zdraví i vztah. 3*+

plakát

Jak jsem poznal vaši matku - Neuvěřitelná cesta do Říma (2013) (epizoda) 

V tomto případě došlo k výrazné změně proti předchozímu dílu. Jedenadvacátá epizoda mě přece jen dokázala alespoň částečně pobavit, protože odkazy na Raiders of the Lost Ark (1981) na mě fungovaly a stejně jsem to měl i s Donem Marshallinem. Jen mi přišlo líto, že toho humoru nebylo ještě víc; když už mě tvůrci takhle načali, mohli ze mě zkusit dostat i nějakou tu hvězdičku navíc. No, ale v osmé sezóně už musím být rád i za drobnosti, protože jsem se už nejednou přesvědčil, že by to mohlo být i mnohem horší. / Poučení: Hurá do Itálie na cibulové kroužky.

plakát

Jak jsem poznal vaši matku - Návštěva z budoucnosti (2013) (epizoda) odpad!

Fíha! Tvůrci se v osmé sezóně překonávali ve snaze vyprodukovat co možná nejzbytečnější díl. A za sebe mohu prohlásit, že dvacátá epizoda v tomto ohledu s přehledem vede. Takhle vypadá záležitost, která je naprosto k ničemu. Vztah k hlavnímu příběhu veškerý žádný, vrcholem zde použitého humoru byl Marshall na dámských záchodech... Ach jo... Tohle se opravdu hrubě nepovedlo. Až dokončím komentáře/recenze ke zbytku osmé a k celé deváté řadě, mé budoucí já už bude vědět, že už nikdy. / Poučení: Až tě navštíví tvé budoucí já, neřešte kraviny a soustřeďte se na burzu.