Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Drama
  • Komedie
  • Krimi
  • Akční
  • Horor

Recenze (8 087)

plakát

Advokát - Kouzelná kulka (2022) (epizoda) 

Tak jo, minule jsem se pozastavoval nad naprosto nesmyslnými odchylkami od knižní předlohy, ke kterým došlo jen proto, že se tak tvůrci rozhodli, aniž by je k tomu něco nutilo. U tohoto dílu se na to už vykašlu, protože mě druhá epizoda velmi bavila. Stále víc mi sedí obsazení jednotlivých postav, jsem spokojen s tím, jak tvůrci celou záležitost pojali, a přestože jsem už od počátku prvního dílu věděl, jak tahle záležitost dopadne, musím uznat, že mě děj pěkně vtáhl, takže se hodně dobře bavím. Ani se mi nechce věřit, že za seriálem stojí Netflix. / Poučení: S bývalými manželkami je lepší vycházet.

plakát

Advokát - Zpátky v sedle (2022) (epizoda) 

Hned z úvodu pilotního dílu mi bylo jasné, že tvůrci vycházejí z knihy "Rozsudek ráže 9", a protože mám od Michaela Connellyho načteno, měl jsem okamžitě jasno, kdo zabíjel, kdo je vinen a kdo je bez viny, takže moment překvapení zmizel v nenávratnu. Naštěstí je mi to úplně jedno, protože mám Connellyho příběhy rád, takže se budu určitě dobře bavit... Budu se se dobře bavit, pokud to tvůrci nepokazí. Já chápu, že byly nutné určité úpravy, takže mi například nevadí, že si Mickey najal řidičku, ale štve mě, že dochází ke změnám, které jsou úplně zbytečné. Nehoda při surfování? WTF?! Pokud někdo nečetl knihu "Advokát" a neviděl ani film The Lincoln Lawyer (2011), pak to asi sezobne, ale proč vymýšlejí takovou blbost? To nemá logiku. A druhá věc; kde je Harry Bosch? Som z toho voľajaký zmätený. / Poučení: Ten surf by Renée Ballard určitě naštval.

plakát

Zpátky do školy - Taneční zábava pro feministky (2013) (epizoda) 

I tento díl byl součástí té samé bídy, přesto jsem přihodil jednu pěticípou nad můj obvyklý průměr ve čtvrté sezóně, protože mě v osmé epizodě přece jen trochu pobavila Abedova barevná hudba. Musím přiznat, že jsem Abeda trochu využil, abych narušil sérii svých stereotypních hodnocení. Už tam těch sólových hvězdiček bylo nějak moc:-) / Poučení: Tolik morálních poučení; aby nakonec Dan Harmon nebyl v příbuzenském poměru s Adamem Sandlerem.

plakát

Zpátky do školy - Tělesná výchovýchova (2013) (epizoda) 

Teď už nejsem schopen určit, jestli jsou jednotlivé díly čtvrté sezóny opravdu tak špatné, nebo jsem už řadou tak otrávený, že se u ní už nedokážu bavit. Sedmá epizoda mě každopádně neoslovila; ten nápad s lovem na kytovce přitom nebyl špatný, ale jeho provedení bylo zoufalé. Ono by zřejmě i došlo na nějaké ty fungující humory, ale tvůrci opět všechno pohřbili pod hromadou moralizování. To už je fakt pruda. / Lovíš velrybu? Staň se Ahabem.

plakát

Zpátky do školy - Pokroková dokumentární filmová tvorba (2013) (epizoda) 

Jééé, další dokument, paráda! Ach jo, už je to fakt pruda; tvůrci už zřejmě opravdu nejsou schopni přijít s originálním nápadem, takže průběžně vykrádají sami sebe, a já tak místo zábavy a humoru dostávám dávky nudy a frustrace. No, a aby toho nebylo málo, celá šestá epizoda byla vlastně o Čengovi, což je postavička, která mě hrubě nebavila už v první sezóně. / Poučení: Pokud jsi ještě nezažil déja vu, zkus Community.

plakát

Zpátky do školy - Kooperační úniky v rodinných vztazích (2013) (epizoda) 

Další svátek a další promarněná příležitost pro to, přijít s vydařenými humory. V páté epizodě dokázali tvůrci pokazit i Díkůvzdání a s čtvrtou sezónou to jde zjevně z kopce. Odkazy na Shawshank mě bavily, to bylo ale taky to jediné, co mi přišlo zábavné. Jinak šlo o utahanou, otravnou záležitost plnou rodinných a morálních hodnot, jejichž omílání mě nudilo. / Poučení: Na rodinné oslavy mě nikdy neužilo.

plakát

Zpátky do školy - Válka o studovnu (2013) (epizoda) 

No jo, když tvůrcům dochází invence, tak holt zrecyklují vlastní nápad a na kvalitu s... pes. Čtvrtá epizoda byla kvůli tomuto postupu opravdu jen málo vtipná, co jí chybělo na humorech, to bylo nahrazeno trapnými frky a mocným moralizováním, takže se samozřejmě nedalo čekat, že bych se při hodnocení nějak zvlášť rozhvězdičkoval. / Poučení: Pozor na Němce, bývají organizovaní.

plakát

Nahoru, dolů (2000) 

Tato záležitost odstartovala tříhvězdičkově, ale místo toho, aby plynule nabírala výšku, postupně ji ztrácela, aby později vlastně jen kopírovala terén. Přes mé silné obavy nakonec nedošlo ke katastrofě, protože to kapitán letu/režisér dotáhl alespoň na nejbližší letiště, kde jakž takž přistál; přesto to pro cestující nebyl vůbec hezký zážitek a spotřeba nevolnostních sáčků byla jistě nadměrná. Film měl dvě naprosto zásadní vady; jednou byl předvídatelný a tím pádem i nudný scénář, tou druhou bylo obsazení hlavní role. Já mám totiž s Benem Affleckem takový drobný problém; myslím si, že je mizerný herec (jeho nejlepším výkonem byla mrtvola ve filmu Smokin' Aces (2006)), a jeho svědecké vystoupení u soudu mi to velmi bolestně připomnělo. Při sledování jeho snahy zahrát trpící lidskou bytost, jsem se v právě takovou trpící lidskou bytost změnil já a nebylo to věru páně Affleckovým přesvědčivým hereckým projevem. Scénárista/režisér se tady ostatně velice snažil hrát divákovi na city, jenže v mém případě těžce narazil. Jednak to dělal hodně špatně, a navíc ve mně narazil na bezcitnou svini, kterou jeho prvoplánové neumětelství nemohlo přesvědčit. Musel jsem se vážně zamyslet nad tím, proč se vracím ke snímkům, které jsem svého času ocejchoval nízkým hodnocením, a došlo mi, že je to taková má forma adrenalinových zážitků. Někdo se sebere a vyrazí zdolávat velehory, kde se v průběhu cesty k vrcholu za krutého mrazu kolikrát i přičůrá ke skále, já (nenacházeje v tom smysl a trvale neschopen podobně fyzicky náročných aktivit) vědomě riskuji svou duševní pohodu. Ano, musím to se vší skromností přiznat, jsem hrdina. / Poučení: Sebedokonalejší horor tě nepřipraví na setkání s Benem Affleckem, který se snaží do své tváře promítnout nějaké emoce.

plakát

Zpátky do školy - Festival inspektora Spacetimea (2013) (epizoda) 

Poprvé jsem měl ve čtvrté sezóně pocit, že se vcelku dobře bavím. Nechci tvrdit, že byla třetí epizoda výjimečně vtipná, ale ve srovnání s oběma předchozími díly šlo jednoznačně o velmi výrazné zlepšení. Navíc mě potěšil fakt, že tvůrci nezakomponovali do děje Čenga a raději pozvali na návštěvu Andyho Pip....,pardon, Matta Lucase. / Poučení: Pozor na Blorgony!

plakát

Zpátky do školy - Paranormální rodičovství (2013) (epizoda) 

Ojoj! Že tady stojí vánoční díly za komáří pšouk, to už jsem si zvykl, ve druhé epizodě čtvrté sezóny mi ale tvůrci pokazili i radost z Halloweenu, což byla zatím naprostá jistota, pokud šlo o dobré humory. Pravda, díl měl několik vydařených momentů (například Anniin kostým), ale ty mi nemohly vynahradit celkově chabý děj a opravdu těžké zklamání, které mi tu bylo způsobeno. / Poučení: Strašidelný dům o Halloweenu? No, jak myslíš:-)