Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Komedie
  • Akční
  • Drama
  • Horor
  • Krimi

Recenze (436)

plakát

Rudá volavka (2018) 

V podstatě je to taková variace Brutální Nikity, ale dobře živená americko-ruskou rivalitou. Hlavní herečka to dost dobře táhne.

plakát

Stranger Things (2016) (seriál) 

Stranger Things si mě získávalo velmi plíživým a nenápadným způsobem. V podstatě až druhá a především TŘETÍ série mě donutila si tento unikátní projekt umístit do mé TOP. Jedná se o velmi povedený slepenec odkazující na absolutně všechny kultovní pecky, které tak strašně moc miluji. To neustálé pomrkávání a hromada easter eggů mě neskutečně bavila. Zejména již zmiňovaná třetí řada je parádní. 100%

plakát

Uprchlík (1993) 

Patrně slovy (textem) nelze docenit přínos tohoto snímku pro světovou kinematografii. Tento počin skutečně definoval žánr akčního-thrilleru. Tommy Lee Jones v roli zarputilého šerifa byl Harrisonovi více než zdatným sekundantem. Škoda, že sošku zlatého plešouna nedostal i Ford v kategorii hlavní herec. Dobré herecké výkony se zde setkávají s vynikajícím scénářem, kvalitním hudebním doprovodem a precizní kamerou. Jedná se opravdu o snímek, který postupem zraje a neklesá v čase na své kvalitě, ba naopak stoupá.

plakát

Otec (2020) 

Zlatý plešoun pro Anthonyho je naprosto zasloužený. K mému překvapení, nebyl snímek v kategorii režie nebo nejlepší film vůbec nominovaný, což je pro mě v celku nepochopitelné.

plakát

Jidáš a černý mesiáš (2021) 

Daniel Kaluuya je Forest Whitaker nové generace. Film stojí převážně na jeho hereckém výkonu. Mahershala Ali může jen tiše závidět, protože jeho dva Oscary se ani z bla nevyrovnají tomuto výkonu. Stejně tak Jesse Plemons je Phillip Seymour Hoffman nové generace. Shodou okolností oba jmenovaní předváděli své herecké nadání v různých dílech série Black Mirror. Tuším, že Kaluuya v díle 15 milionů meritů a Plemons v USS Calister.

plakát

Pistolníci (1993) 

Kde ty starý zlatý časy jsou! 90% Krásné, laciné a místy nesmírně blbé, přesto pohladilo na duši. Béčko jak má být!!!

plakát

Střípky (2021) 

Je až vtipné, že to celé táhla na svých ramenou postava, kterou hrál Jared Leto. 60%

plakát

Resident Evil (2002) 

Kde jsou ty časy, kdy ještě Paul točil dobré kousky. Velká pochvala za odvahu při adaptaci vlastní vize příběhu. Racoon City a jeho lokace nehrají prim, což zamrzí ale v úlu taky dobrý. Zvláštní, že nejlepší díl série nezahrnuje postavy Leona, Chrise nebo Claire a především Jill Valentine. Samozřejmě jsem fanoušek zombie filmů a především milovník herní série, kterou jsem na konzolích PlayStation zběsile otáčel, včetně remaku RE2 a RE3. Snad bude nově chystaný film (2021) také povedenou lahůdkou.