Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Komedie
  • Drama
  • Akční
  • Animovaný
  • Dobrodružný

Oblíbené filmy (10)

Pearl Harbor

Pearl Harbor (2001)

Předem říkám: "Nemám ráda válečné filmy!" Jenže tohle je podívaná strhující! Samozřejmě láska hraje hlavní roli, jenže nálet na Pearl Harbor Michael Bay vytvořil fantasticky (ovšem jako všechny tomuhle podobné scény)! Nejlepší kombinace, jak nalákat do kina a k televizi partnery společně! :)... Opět tleskám umění Michaela Baye :)

Moulin Rouge

Moulin Rouge (2001)

Nejen fantastická hudba, fantastické herecké výkony, ale dokonce i perfektně promyšlený děj, což u muzikálů nebývá zas tak časté... Nevím, jak jinak tenhle film ohodnotit, než pěti hvězdami a to s radostí, protože je úžasný!!

Sweeney Todd: Ďábelský holič z Fleet Street

Sweeney Todd: Ďábelský holič z Fleet Street (2007)

Škoda, že mám „absolutní hluch“ nebo je to štěstí? Mě se to líbilo… Zpívající Johny Depp mě moc překvapil a teď už je nedílnou součástí mých oblíbených CD soundtracků spolu s malým Edem Sandersem a Helenou Bonham Carterovou. Film, trošku nahánějící hrůzu, ale skvěle zpracovaný! Tady člověku aspoň trošku dojde, jak moc krutá může být někdy pomsta, tohle je extrém, ale aspoň víme, že mstít se nemá. Fatastická hudba, mrazivé zábery a skvělé herecké výkony, to pro mě znamená Sweeney Todd.

Mamma Mia!

Mamma Mia! (2008)

Opravdu miluji muzikály, opravdu miluji Abbu, opravdu miluji Meryl Streep! Co z této kombinace může jedině vzejít? Samozřejmě 5 hvězdiček bez komentáře. Prostě to má šmrnc a člověk se u tohohle filmu opravdu nenudí!

Notting Hill

Notting Hill (1999)

Pokud si sednu k televizi a chci vidět nějakou romantiku, tak tohle je ideální film. Mladý, nevýznamný a hlavně neznámý prodavač cestopisů a mladá, významná a hlavně slavná ne-li nejslavnější herečka, to je výborný nápad, který člověka donutí u televize sedět a snít a aspoň trošku vám dá na srozumněnou, že i herečky a herci jsou obyčejné holky a chlapci. Krásný film s fantastickým hereckým obsazením. 124min skvělé zábavy.

Bathory

Bathory (2008)

Poněkud mě tenhle film překvapil, jako bych se přenesla do 16. Století do role nezávislého pozorovatele a najednou se mi naskytla ta možnost sledovat, co vlastně ta Alžběta Bathoryová byla zač. Ať už to bylo jakkoli, či byla nebo nebyla vina, to už je jen na člověku, nakolik uvěří tomuhle filmu. Ale nechci probírat tuhle otázku, jelikož si myslím, že pokud ji máme soudit, tak bychom si o ní nejprve měli něco nastudovat z literatury faktu. Pan Jakubisko nám naskytl obraz úžasné podívané a Bolek Polívka s Jirkou Mádlem byli pouze tou pomyslnou odlehčující třešničkou na dortu. Jelikož Leonardo Da Vinci žil několik let před Alžbětou Bathoryovou, tak proč by filmové provedení nemohlo připomenout jeho experimenty z jeho doby!? Tenhle film je pro mě největším překvapením české a slovenské kinematografie a moc tleskám!

Austrálie

Austrálie (2008)

Příběh, který člověka prostě za to srdce chytnout musí... Kouzelný Nullah, drsný Honák a fantastická lady Ashly... 165min opravdu famózní podívané!