Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Komedie
  • Akční
  • Animovaný
  • Drama
  • Dokumentární

Recenze (719)

plakát

Dobrou noc a hodně štěstí (2005) 

Výborný film vůbec o televizi celkově. -"This instrument can teach, it can illuminate; yes, and it can even inspire. But it can do so only to the extent that humans are determined to use it to those ends. Otherwise it is merely wires and lights in a box. Good night, and good luck.

plakát

Machete (2010) 

You just fucked with the wrong Mexican.

plakát

Les Maîtres du temps (1982) 

Já osobně mám od Lalouxe nejradši Gandahar. Masters jsou na tom stejně s Planetou, která mě jako ostatní tolik neuchvátila. Masters možná o trošičku lepší. Tempo je pomalé, ale takové mystické. Je to opět nádherná prezentace cizích světů a různých bytostí. Líbila se hudba a vůbec celkové zvuky. Laloux svými třemi filmy vytvořil animovaný podžánr, který asi nesedne každému, ale oplývá kouzelnou představivostí.

plakát

Dobrodruzi z velkoměsta (1991) 

U týhle pohody jsem se fakt bavil. Suchý ironický humor propaguju, takže prupovídky Crystala mě rozesmávaly vlastně pořád. Hlášek je nepočítaně. K tomu přidejme nádhernou krajinu, sympatický zbytek postav a vkusně zapracovaný vážný prvek. Relaxační komedie bez hnusů, pinďourů a paniců mám nejradši. Pustim si určitě brzo znova. -"I have a roping disability."

plakát

Nebezpečné dny: Jak se točil Blade Runner (2007) 

Pravděpodobně nejlepší Making of, co jsem zatím viděl. Krásně rozdělené do kategorií, věcné, detailní. Opravdu jsem nečekal, že natočit Blade Runnera dalo tolik práce. Celých těch 210 minut je nesmírně poutavých a zajímavých až mi bylo líto dokoukání. Doporučuju hlavně část 'Beyond the Window: Visual effects', která pomalu vyrazí dech. Netušil jsem, že tolik věcí bylo ve filmu doděláno miniaturama. Neskutečná práce lidí bez jakékoliv počítačové výpomoci. Nebo mě zaujalo, že s větou "slzy v dešti" přišel sám Rutger Hauer. Mimochodem povídka od Dicka mi taky nepřijde nikterak výborná, respektive má spoustu daleko lepších, takže se nedivím ostychu v prvopočátcích. O to větší údiv si konečný film zaslouží. Tenhle dokument jenom potvrdí, jaký je Blade Runner jedinečný a úžasný pojem.

plakát

Batman a fantom (1993) 

Tohle by klidně mohl být třetí Batman od Burtona. Opravdu povedený příběh totiž s přehledem má na hrané díly. Zároveň i zacházení s charaktery. Akce a drama jsou vyváženy akorát narozdíl od novějších animáků a nutno podotknout, že Batman tady ještě má charisma. Se Superman: Doomsday asi nejpovedenější nehraný komikosový filmek. Navíc Joker válí... -"Don't touch me, old man! I don't know where you've been."

plakát

Paprika (2006) 

Už při geniální titulkové scéně jsem věděl, že Paprika se mi bude líbit (mimochodem, ty Prázdniny mi bleskly hlavou hned :)). Snová jízda, která celkem povedeně popisuje opravdové snění či noční můry. Všechno na sebe navazuje, všechno má myšlenku. A ta hudba... parádní. Tempo ke konci mě přikovalo festově. Netušil jsem, že mě někdy nějaké animované Japonsko takhle vtáhne. Cesta do fantazie k tomu měla blízko, ale Paprika jí převálcovala.

plakát

Appleseed (2004) 

Akčně poutavý příběh s podctivými science fiction základy. Modernější hudba mi seděla. Vizuál je hlavně v exteriérech udělaný úžasně, ale animace pohybů hlav je celkem špatná a oči na ženských přímo hnus, který jsem z hlavy při koukání nevyhnal. I tak se líbilo.

plakát

Hulk na neznámé planetě (2010) 

Hulk mi přišel až moc myslící, ale zase se díky tomu rozjel zajímavější scifi děj v mimozemském prostředí. Chtělo to víc Hulk smash hlášek. Ostatní postavy nejsou nudné, liší se od sebe. Potěšilo objevení Asgardských. Je to vlastně jen rubačka, ale vcelku zábavná. -"Finally! Now I know who to smash!"

plakát

Superman/Batman: Apokalypsa (2010) 

Na hoďku a čtvrt celkem nahuštěný děj. Montgomery doručila pro mě další zábavný animák. Líbily se mi trošku víc rozepsané rozdílné charaktery hlavní dvojky. Superman kope za absolutní dobro a životy, zatímco nedůvěřujícímu Batmanovi nevadí si ruce zašpinit. Tak to má být. Konečně tedy nejsou dva stejní dobráci od kosti. Batman baví hláškama a ten jeho lítající skůtřík mě pobavil. -"Well, did you come here to sightsee of fight?"