Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Animovaný
  • Komedie
  • Drama
  • Krátkometrážní
  • Horor

Recenze (975)

plakát

Něvesta (2017) 

Originální a provedení horší.

plakát

Jaga. Košmar ťomnogo lesa (2020) 

Na to, jak jsou ruské filmy pozadu, je toto výjimka, která by se už skoro dala měřit s kvalitou amerického hororu.

plakát

Špindl 2 (2019) odpad!

Člověk by čekal nějaký zimní odvaz a ono prd. První bezmála čtvrt hodina plná zbytečného popisování postav. Na dvacáté minutě potom zazní symfonie jak ze Sám doma a pak opět následuje nepřirozené ticho. Jako kdyby někdo zapomněl zapnout zvukovou a hudební složku. O čtyři minuty opět Sám doma a pak zase mrtvo. Dlouho nic až pak ke konci zazní tóny, jako když přilétli mimozemšťané. Přestože herci hrají slušně, tak to nestačí. Zvláštně prázdný a zpomalený film.

plakát

Jumanji: Další level (2019) 

Opět stejné jako při prvním díle. Možná ještě nudnější. Zbytečné, o ničem, k ničemu.

plakát

Párty Hárd (2019) odpad!

Nevím, kde to posbíralo tak vysoká hodnocení, ale tohle má do filmařiny ještě daleko. Takový Disco příběh nebo Decibely lásky, akorát bez písní. Myslím, že lidé nad dvě hvězdy se museli ve filmu najít.

plakát

Zakleté pírko (2019) 

Takové horší dvě hvězdičky. Bohužel asi nejhorší pohádka Zdeňka Trošky. Peněz bylo asi sakra málo. Nedotažený scénář, se kterým si asi moc nevěděl rady ani Lukáš Pavlásek. Tentokrát to neukočíroval ani David Ployhar a nezachránil ani střihač Lipský. Krkoškovy melodie jsou chytlavé a fajn, ale své sehrálo umělé softwarové. Chvílemi jsem měl pocit, že sleduji nějaké školní cvičení. Filmové efekty, především ohně, to byl propadák sám za sebe. Jestli někdo říká, že ve filmech pana Trošky se přehrává, tak nevím, co řekne tady. Bohužel. Tentokrát to nevyšlo.

plakát

Jiří Trnka: Nalezený přítel (2019) 

Film je skoro víc o Réginaldovi Hugueninovi (po přečtení obsahu nevím, zda tento herec v dokumentu někoho představuje, nebo je sám sebou), který v dětství objevil film Bajaja od Jiřího Trnky. A teď v pokročilejším věku kouká na jeho filmy jako na trilobity, které by si rád odsekal z nějaké skalky. O Trnkovi se nedozvíme víc, než kolik je nutno, a kolik toho vlastně už víme - ilustrátor, tvůrce animovaného filmu. A když už už by se něco nakouslo, o čem by se dalo vyprávět, následuje hraná scéna s již zmíněným francouzským hercem, který prožívá halucinace svého dětství. Název filmu by tak měl být spíš Réginald Huguenin a nalezený přítel Jiří Trnka.

plakát

Karel, já a ty (2019) odpad!

Tohle bylo strašný. Jak od Magnuska, nebo od Toulové.

plakát

Neviditelný (2020) 

Nakonec se z toho vyklubal takový film na jedno použití. Hororové sekvence dokonalé, ty sci-fi také, ale v průběhu filmu jsem se pořád přepínal mezi těmito dvěma žánry. Chvíli jsem sledoval Insidious a chvíli nějakého X-mena, či Spider-mena. Ohled možná lze brát na originalitu, byť novinový článek v prvních deseti minutách o "smrti vynálezce" ve mně spíš vyvolal úšklebek.