Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Komedie
  • Animovaný
  • Akční
  • Drama
  • Krátkometrážní

Oblíbené filmy (10)

Pán prstenů: Společenstvo Prstenu

Pán prstenů: Společenstvo Prstenu (2001)

Trilogie Pána Prstenů je pro mě celkově nejlepším filmem všech dob. Na trilogii Pána Prstenů jsem vyrůstal a minimálně jednou za rok si celou sérii pustím znova. Není dle mě lepšího filmu (beru to jako celek celou trilogii). Knihy od Tolkiena jsem četl, jak Hobita, tak Pána Prstenů, tak Sillmarillion i různé dodatky. Jackson pak všechno to, co zachytil Tolkien v knize, přenesl na plátno. Možná jinak žánrově, ale dokonale. Vždy se mi o trochu více líbily filmy, než kniha, kniha má charakter poetický a buší z něho srdce historika, Tolkiena. Film je pak jakýmsi epickým fantasy, který ve světě nemá obdoby. Masterpiece všech masterpieců. Mohl bych zde napsat sáhodlouhý román, co je na tomto filmu dokonalé, ale všechno je to zkrátka ve mně a vždy bude.

5 centimetrů za sekundu

5 centimetrů za sekundu (2007)

Je až neuvěřitelné, co všechno dokázal Makoto Šinkai "vecpat" do hodinového snímku. Tolik něhy, lásky, silných pocitů, lidské existence, a nenaplněných snů. A přitom převládá vnitřní monolog, kdy se divák maximálně vcítí a vnoří do mysli hlavní postavy a vycítí tu sílu, kterou může láska nabízet. Láska totiž není jenom jednoznačný, konkrétní pojem, je to široké spektrum vnitřních pocitů, které mají magickou sílu. Všechno toto dokázal Šinkai aplikovat na plátno a naservírovat tak divákům nevšední podívanou. Na všechny tyto entity nazírá někde z vrchu tok, proud času, který je zde zachycen, a který tu hraje také velkou roli. 1000%

Cesta do fantazie

Cesta do fantazie (2001)

Vrchol Mijazakiho tvorby spatřuji v tomto dojemném nádherném snímku <3 Cesta do Fantazie je pro mě doteď stále tou nejkrásnější pohádkou kinematografie.

Matrix Revolutions

Matrix Revolutions (2003)

Ono je to strašně jednoduché udělit tomuto dílu menší hodnocení. M2 i M3 se staly pod palbou ostré kritiky, v drtivé většině případů kvůli nepochopení kritiků. Přitom stačí si o tomto fenoménu přečíst, ne jen vidět trilogii. A nejedná se jen o knihy rozšiřující obzory těchto snímků, ale mnohem více literatury a odkazů, kterých je zde spousta. Pak teprve můžete tuto sérii pochopit. A já pochopil. Jedná se o velké dílo Wachowských, které se v mém životě nesmazatelně vrylo jako vynikající trilogie sci-fi filmů. Hodnotím celou sérii nejkladněji :))

Once

Once (2007)

I don't know you, but i want you, all the more for that... Words fall through me, always fool me, and i can't react... Emotivní a překrásné indie písně, civilní, byť neskutečně lidský a silný příběh ústřední dvojice mě prostě zasáhnul a pohltil. Víc netřeba dodávat.