Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Komedie
  • Drama
  • Akční
  • Krimi
  • Animovaný

Oblíbení režiséři (10)

Quentin Tarantino

Když se řekne geniálně propracovaný scénář, brutalita, zajímavé postavy a vše do detailů vypiplané, tak se mi vybaví tento  génius. Řeknu to na rovinu, jsem Tarantinovec. Od doby co jsem viděl Pulp Fiction a v kině Tenkrát v Hollywoodu mě tento blázen do filmů z videopůjčovny zaujal. Během pár měsíců jsem viděl celou jeho filmografii a zamiloval jsem se do jeho stylu. Přečetl jsem knihu o jeho osobě a nakoukal hromadu rozhovorů. Čili číslo jedna v mém žebříčku.

Martin Scorsese

Tento 1,63 cm vysoký milovník filmů je jeden z nejlepších režisérů svého žánru. Dosahuje kvalit takových velikánů jako Francis Ford Coppola nebo Sergio Leone. Scorsese je jeden z těch režisérů u kterých přesně víte téma jejich filmů. V jeho případě to jsou Gangsterky. Mafiání, Casino nebo Skrytá identita je jen střípek jeho famózní tvorby. Pořád nemůžu uvěřit, že dostal jen jednoho Oscara a to za režii Skryté identity.

Christopher Nolan

Když jdete do kina na film Christophera Nolana je to prostě zážitek. Technická stránka je vždy dokonalá, jak už kamera, hudba nebo střih. Stálá spolupráce Hanse Zimemra je dechberoucí. Hlavní věcí ve které Nolan vyniká je, že tolik nepoužívá CGI, ale snaží se co nejvíce vyždímat z praktických efektů. Přesto všechno co natočil: trilogii Temného Rytíře, Incpetion nebo Interstellar, tak by všední režisér zaplatil za dobré vizuální efekty, ale Nolan do toho dává srdíčko a je vidět jak miluje autentičnost filmů.

David Fincher

Když máte chuť na psychologický film, thriller nebo krimi David Fincher je jasná volba. Jak jsem už psal v komentáři tak jeho druhý celovečerák Se7en ve mě zanechal, takové pocity jako ještě žádný film. Dále brilantní psychologický film Fight Club nebo Podivuhodný případ Benjamina Buttona, který je žánrem Fantasy, takže úplně vybočuje z tradiční plejády Fincherových žánrů.

Stanley Kubrick

Stanely Kubrick je kapitola sama osobě. Kubrick byl hodně zajímavým člověkem. Podle některých lidí s ním bylo natáčení životní traumou pro někoho zase životní zážitek. Každopádně byl legendou své doby. V mládí se hodně věnoval fotografování, což mu hodně pomohlo v samotné tvorbě. Při sledování jeho filmů si můžete všimnout, že měl velký smysl pro detail a symetričnost. Stále mi nejde do hlavy jak mohl před padesáti lety natočit něco jako 2001: Vesmírná Odysea a použít takové efekty. 

Sam Mendes

Sama Mendese jsem začal uznávat až časem. V seznamu mám jen Americký režiséry, tak jsi sem dám mého nejoblíbenějšího Anglického. Mendes si získal mojí pozornost hlavně díky Skyfallu (která je pro mě nejlepší Bondovkou). Jeho další pokračování agenta 007 Spectre bylo hodně na hraně stejně jako jeho hodnocení na ČSFD. Ale důvodem proč Mendese zbožňuju je 1917. Film, který je pro mě nejlepší ze žánru válečných filmů a který mě neskutečně v kině oslnil svojí dokonalostí.

Steven Spielberg

Když jsem byl malý děcko a někde v televizi jsem slyšel jméno Steven Spielberg hned jsem si vybavil Jurský Park a E.T.ho. Až časem jsem zjistil, že stál i za tetralogii Indiana Jonese nebo známým hororem Čelisti. Jeho filmy jsou osobité dobrými konci i když natočil takové filmy jako Schindlerův Seznam nebo Zachraňte vojína ryana. Dále jakou věcí mě překvapil, že natočil takový film jako Ready Player One a to mu bylo 71 let! Tento můž má prostě Sci-Fi v krvi.

Peter Jackson

U Petera jacksona platí podobné rčení jako u Coppoli. I kdyby nenatočil nic jiného než trilogii Pána prstenů, pořád by byl v seznamu nejoblíbenějších. To se naštěstí nestalo a nadělil nám nejlepší zpracování King Konga. Bohužel lehce pohořel, když se po jedenácti letech vrátil do Středozemí, kvůli trilogii Hobbita. Přesto všechno je to ikona Fantasy žánru.