Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Drama
  • Komedie
  • Animovaný
  • Krimi
  • Akční

Recenze (630)

plakát

Láska je Láska (2004) (seriál) 

Přečtěte si především komentáře ja.rebel, Sexena a raven než moje vysvětlení proč hodnotím jak hodnotím. Po necelých dvou (musím si od Los Angeles už odpočinout) viděných sezónách, mám zásadní problém s tím, že mi hrdinky nejsou moc sympatické. Krajně nepříjemná je mi zmatená, falešná a místy naprosto nesnesitelná Jenny. Z Betty a Tiny a jejich snahy pořídit si dítě s kýmkoliv jsem poněkud v rozpacích a úplně mimo jsem byla z chlapa, přesvědčeného, že je lesba !!!! ( to bych byla ráda, kdyby mi někdo dokázal vysvětlit). Vlastně z celé party, má mé sympatie jen promiskuitní Shane, středobod lesbické komunity a přátelská Alice i se svým úžasným grafem a líbil se mi i zvláštní přízvuk Mariny. Jenže… Já jsem spíš na „Sex ve městě“ :- ) , i když tohle přirovnání tady moc nesedí, protože L Word je hlavně drama o velmi komplikovaných vztazích a společného mají jen …. holky na lovu. Nicméně vy ostatní se nenechte odradit, určitě je to seriál, který se jen tak nevidí.

plakát

Zelig (1983) 

….. „ Člověk, který se umí proměnit v jiného“. Hm. Jenže já vidím stále toho samého Woodyho Allena a s většinou jeho filmů si opravdu nerozumím a především s těmi ve kterých sám hraje. Nu což, do skupinky intelektuálů nadšených z každého JEHO díla nikdy patřit nebudu ( to vím už dávno) a navíc zjišťuji, že s každým dalším viděným „Allenem“ …. mně to vadí míň a míň. Čest výjimkám.

plakát

Red Rock West (1993) 

Michael Williams ujel přes 1200 mil, má už jedinou čistou košili a mizivou naději, že najde práci. Za posledních 5 dolarů koupil benzín a najednou mu majitel baru v Red Rock položí na stůl 5 táců jako zálohu … za maličkost, za likvidaci jeho ženy Suzanne. Jenže barman oslovil špatného muže a Michael je prostě smolař. Takové filmy mám ráda, jediná jistota v nich je, že ať se stane co se stane, nastalou situaci to může jenom zkomplikovat a každá další komplikace vše už jenom zhoršit a přitom balík peněz je pořád na dosah ruky. Líbil se mi tady i Nicolas Cage a navíc měl na sobě ty dokonale bleděmodré rifle, které jsou k vidění jenom ve filmu a které se nedají koupit. U mě 4* spokojenost.

plakát

Half Nelson (2006) 

Dan Dunne je bílý učitel na černošské škole, který se snaží své žáky motivovat a rozvíjet jejich osobnost…. „Pokud pomůžu jedinému studentovi….. pokud ovlivním jediného člověka… „. Ve třídě přesvědčivý kantor, mimo školu samotář se závislostí na drogách. A právě jeho tajemství stálo na počátku zvláštního vztahu mezi ním a jeho žákyní. A přestože Ryan Gosling byl výborný a i film se vymyká běžné šabloně, ode mě víc jak 3* nedostanou, vláčné tempo bez výraznějších zvratů mně prostě tentokrát nesedělo.

plakát

Sedmnáct zastavení jara (1973) (seriál) 

…. „ Budeme vám vyprávět o některých událostech posledního válečného jara. Posledního jara války. Za tři měsíce bude fašismus poražen, ale teď probíhají nelítostné boje na Odře, pod Budapeští, v Pomořansku. Budeme vám vyprávět jen o 17 dnech tohoto jara.“ Tak začíná seriál, který jsem jako dítě sledovala s očima navrch hlavy. Otto von Stirlitz, obratný řečník a stratég ve službách sovětské tajné služby, byl můj milovaný hrdina a v německé uniformě mi připadal neodolatelný. Rusky zpívanou píseň jsem měla (přes velké protesty mámy) nahranou na kotoučáku a to hned za úvodní klavírní skladbou. Teď s odstupem času, mohu jen potvrdit své 4* hodnocení, které si seriál u mě udrží i nadále. A přiznávám, že všech 12 dílů vysoké špionážní hry jsem si s velkou chutí zopakovala. Před lety na mě nejvíc zapůsobila emotivní scéna výslechu ženy za přítomnosti jejího nedávno narozeného dítěte a jako další, beznadějná situace ženy na útěku před gestapem, která je schovaná v kanálu se dvěma kojenci v náručí. A dnes k nim přibylo i rozloučení Stirlitze s vlastní ženou, kdy se na sebe mohli pouze dívat, a to každý od svého stolu vzdáleni od sebe přes celou kavárnu, přitom to bych si bez připomenutí už nepamatovala. Abych to nějak uzavřela, ne vše co mělo nálepku CCCP bylo nutně špatné a „Sedmnáct zastavení jara“ určitě stojí za vidění i přes stáří 33 let.

plakát

Renesance (2006) 

Sin City po francouzsku, tak tohle přirovnání mě patřičně vyděsilo. Naštěstí zbytečně. „Renaissance“ totiž vypráví napínavý příběh a obrázky se „hýbou“, mají tempo, které jsem tak zoufale postrádala právě u vlekoucího se a pro mě nekonečného Sin City. Místo brutality, tajemná atmosféra se skvělou hudbou a i vizuální zpracování se mi líbilo mnohem víc. Takže jak mi to tak vychází, není to ( naštěstí pro mě) Sin City po francouzsku, protože u něčeho takového bych tentokrát pravděpodobně už zhebla (což by jistě mnoho lidí s povděkem přivítalo), jen styl je podobný. Nicméně, tak či onak, tohle opravdu není žánr pro mě. 3,5*

plakát

Cena za rozkoš (1999) (TV film) 

Slušná detektivka z poněkud „neslušného“ a hlavně nezvyklého prostředí Callboys, kde si ženy kupují „všechny své zakázané sny“, ale kde také někdo uspokojené klientky vraždí. A to podle číselné řady a obětem vyřezává jazyk „symbol rozkoše“. Vyšetřování vede sympatická policejní komisařka Michelle, která rozhodně není svatá, což dokazuje i věta, jenž padne po fiasku v soudní síni a která mě tehdy natolik pobavila, že si ji pamatuji ( a díky ní i film) dodnes ..... „ Existuje v tomhle případu vůbec někdo, s kým jste se nevyspala?“ a vlastně i kvůli ní jsem se s chutí podívala znovu. „Jehňátko“ na straně zákona, „andílek“ na straně tisku, muž prodávající rozkoš a všichni zapleteni do případu sexuálních zločinů. Pro mě lepší 3 *.

plakát

Tančím, abych žil (2006) 

Kdo má rád hudbu a tanec bude asi spokojen a kdo se rád dívá na Banderase ( jako já) tak taky. Jinak je to další variace na téma, jak mladí a nezbední, a samozřejmě z problematických rodin, k rozumu a disciplíně přišli. A tentokrát první krok (kroky) k cestě za lepším „já“ udává galantní a elegantní tanečník a to v rytmu foxtrotu a tanga. A musím říct, že to tango, kterým probudil zájem u poškoláků a milovníků hip-hopu, bylo vážně parádní a vlastně většina tanečních čísel. Film už tak oslnivý není, je to prostě …. jako vždycky.

plakát

Da Vinci Code Decoded (2004) 

…… „Existuje jen velmi málo dokazatelných faktů. Vše ostatní jsou pouze informace z druhé ruky, domněnky a naše interpretace. Žádná z knih, které byly napsané, včetně mé vlastní, ve skutečnosti nic nedokazuje (Henry Lincoln).“ Fakta a mýty o životě Ježíše Krista, o kterých spekulují a které rozebírají autoři knih jako je například „Svatá krev a svatý grál“, ale i zástupci templářů a samozřejmě i Dan Brown autor knihy „Šifra mistra Leoparda“, která vlastně vše odstartovala. Dokument je doplněn o možné výklady obrazů Leoparda Da Vinci. A musím říct, že jsem ho s velkým zájmem sledovala, před tím než jsem se pustila do knihy Dana Browna, a s ještě větším zaujetím po jejím přečtení. Film se nesnaží nic dokazovat ani vyvracet, nikomu nevnucuje svoji neomylnou pravdu. …. „Pokud se rozhodnete věřit, že se Ježíš narodil panně, chodil po vodě a vstal z mrtvých, je to dar. Vaše víra je dar. A nic co my o Ježíšovi řekneme, by nemělo ohrozit to, čemu věříte. Měli byste si uvědomit, že náboženství je hlavně věc názoru. Je to otázka víry, čemu se rozhodnete věřit. My jsme pouze chtěli zvážit možnosti. Je pravděpodobnější, že se člověk narodil panně, chodil po vodě a vstal z mrtvých, anebo, že se narodil stejně, jako se rodí obyčejní lidé, oženil se a založil si rodinu? Všechno závisí na tom, co je pravděpodobnější.“

plakát

Loose Change 2nd Edition (2006) 

Dokument, který nevěří oficiální verzi týkající se tragických událostí 11. září. 2001 a předkládá svoji vlastní. A přestože já sama nejsem příznivcem konspiračních teorií, určitě stojí za pozornost. V každém případě je v lecčems velmi znepokojující a to je to jediné co k tomu mohu říct já. Názor si každý musí udělat vlastní. Takže si z něj půjčím jen pár vět …… „Netvrdím, že znám pravdu o tom co se ten den stalo. Pouze pátrám po někom, kdo měl motiv, příležitost, kdo měl vybavení, kdo měl tu vůli. Strávil jsem dost času uvnitř Bílého domu, během kampaní a poznal jsem dobře lidi, kteří se o tyhle věci starali, abych věděl, že zveřejněná verze událostí ve skutečnosti není nikdy taková, jak se doopravdy udála.“