Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Animovaný
  • Sci-Fi
  • Akční
  • Komedie
  • Drama

Recenze (2 877)

plakát

Star Trek: Nová generace - Cena (1989) (epizoda) 

Tento díl jest pro mne zajímavý pouze ze 2 důvodů. Hraje v něm původní Predátor (s tou jeho výškou ho fakt nepřehlédnete) a má to slušné pokr. v STV. A ten maník, co defloroval (i když ona už těžko byla v téhle době panna, hahaha) Troi, byl v 1 díle Policejní Akademie.

plakát

Star Trek: Nová generace - Nepřítel (1989) (epizoda) 

Sice na tak působivé, jako Defector, ale pro mě jakožto Romulanofila, nebude dílů s nimi, nikdy dost. Rozhovory Geordiho s Bochrou za to stojí. Tomalak po1. v podání neskutečně charismatického G´kara, který ale jako Romulušna není zdaleka tak působivý. Což přičítám pochopitelně nedostatku prostoru jemu věnovaném. Tomu já říkám, promrhání quallitního herce. Dodnes se taky divím, že ho do TNG dali vícerokráte. ,,Vítejte na Galordon core, kde žádný dobrý skutek nezůstane nepotrestán´´.

plakát

Star Trek: Nová generace - Vlastnosti velitele (1989) (epizoda) 

Korporace Sheliak je velmi zajímavá a jak tak bývá v treku nepříjemným a trestuhodným zvykem, později už nevyužitá. Ve fan sekci v projektu ST renaissance, jest podrobně popsána jejich drsná válka s UFP, která bývá přirovnána (nikoli bez důvodu) k masivnímu konfliktu s Dominionem.

plakát

Star Trek: Nová generace - Evoluce (1989) (epizoda) 

Otřesná kráva zmizela a vrátila se šarmantní dr.Drtinová s novým účesem.;-) Ale bacha, je to hodně s Wesleym, takže zavřít oči.

plakát

Star Trek: Nová generace - Šedé přízraky (1989) (epizoda) 

Typ dílu, ze kterého mě vždy nabíhá žíla na spánku. Mají je satanžel i např. Přátelé či Simpsoňáci. A o čem to je? Já vlastně ani nevím. 25 let jsem to neviděl a pokud se někdy nebudu brutálně nuditi, tak dalších 25 let též ne.

plakát

Star Trek: Nová generace - Posel (1989) (epizoda) 

Worf se sice chová vůči své lásce jako idiot, ale ona mu to též zrovna neusnadňuje. Proto k sobě prostě patří. Suzie Plakson je v té roli squellá. Později nás ještě oblažila jako paní Q a zlovolná Andorianka.;-) Ovšem jejich vzájemná (doslova) chemie mě vždy velmi bavila a z její pozdější smrti jsem byl stejně rozzuřen, jako Worf. Bez legrace. Ostatně, scénáristé byly vždy k Worfovi co se týče partnerek dosti cyničtí a svině. Vemte si, jak dopadla Jadzia.

plakát

Star Trek: Nová generace - Nástrahy lékařské péče (1989) (epizoda) 

V podstatě hl. antagonisté v Lower Decks (kteří si pletou Janewayovou s Freemanovou. Zde po1. a co se týče mluvené role i nadlooouho naposled. I když nesmíme zapomenouti na jejich občasné křoví v DS9. ,,Hledáme věci. Věci na létání´´. Zde ještě relativně dementně neškodní, rok po ST X, však trestuhodně podcenění a silně nebezpeční, jak se ukázalo. DocBrown sice správně píše, nejstupidnější rasa ve vesmíru (u mě to byli např. dosti dlouho Klingoni, no) ale přátelé....nepodceňovat. A to myslím, vážně. Teoreticky by to býti mohlo i na 5, ale to by tam nesměla být ta zoufalá linka s operací. To ani ten Wesley zvaný nenáviděný, spolu s Pikrdem v raketošutlu, kdy ještě neblbnul se 7z9, není tak nezáživný. Tedy ne on, ta jejich linka.

plakát

Star Trek: Nová generace - Kdo je "Q" (1989) (epizoda) 

Tento díl běžel u nás v tv v době, kdy šel do kin ST VIII. Tomu říkám načasování ČT. To se nezapomíná. Po 1.  shlédnutí filmu, jsem ten díl viděl tolikráte, že jsem málem sedřel pásku ve vhsce.;-) Jinak jde samoz. o 1 z nejzásadnějších dílů ve ST obecně (bez kterého by nebyl geniální díl LD wej Duj:) a když pominu to, jak chudáci (ky)Borgové (ne, nejsou ze Šwédska) dopadli v STV či STP, tak se stále jedná o velmi slušný nářez i prvním se objevením, tzv. borgátek.;-) Quinan zde nevadí, řekl bych, že jde o jeden z mála zajímavých dílů s ní a special quest star je samoz. Q.

plakát

Star Trek: Nová generace - Hotel Royale (1989) (epizoda) 

1 z těch památných dílů typu the Thaw z STV, které jsem dlouho nesnášel a v době cz prem. okamžitě přemazal dalším dílem.;) Po velké pauze jsem si ho však čím dál více oblíbil až došlo na plný počet. A to už před mnoha lety. Co přesně mě na tom fascinuje nevím, ale zřejmě to bude samotné jádro a zpracování, které je alá TOS. Což bude asi ten hl. důvod.

plakát

Beginning of the End (1957) 

To byla ale docela bžunda u které bych skoro nepoznal (nebo mám vskutku vysokou toleranci ohledně spešl efektů u těchto příšerkovitých filmů z let 50tých, aby taky ne, když žeru ten kultovní bublifuk z Robot Monster:) lezení po fotkách.;-) Tento filmík sice v mých kukadlech nepatří do sorty tak blbý až je to krásný (což by spadalo do campu) ale jelikož jsem se nenudil, dávám automaticky za 3. Zvuk locustních kobylek/sarančat byl zajímavý, leč po mnohočetném opakování, začne lézti poněkud na nervy. Jo a nevím, jakou verzi viděli ostatní, ale ona zde často zmiňovaná scéna (squellá, to zase jo, prý sarančátko:) se slečnou či paní, jak si údajně fénuje vlasy, tak ta tam pánové vůbec není, páč dotyčná si naopak vlasy sčesává modním dámským kartáčem. A já tak jako ten blázen koukám, kde je hergot ten fén, který tu i mister Lima opěvuje, checht. Aspoň, že vše ostatní tam skutečně jest. P.s. jak by se dnes řeklo/napsalo, za supr kůůl, považuji vychytávku v podobě telefénu přímo v autě oné fotografky. Kam se hrabou mobily. No a největší napínák je ta část, kde se vskutku za vteřinu 12, odvolává shození atomovky na Chicago. A hl. chlápek mi silně připomíná hubenou verzi Jeana Maraise.;-)