Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Drama
  • Komedie
  • Animovaný
  • Dokumentární
  • Akční

Recenze (130)

plakát

Beats (2019) 

The Freedom and Ecstasy. The Origins. Kdo nezažil, nepochopí.

plakát

Co tomu řeknou lidi (2017) 

Co k tomu říct? Abych byla slušná, tak snad jen to, že toto smýšlení nemá ve světě 21. století co dělat. Hnus.

plakát

Jack staví dům (2018) 

A cenu za nejvíce disturbing film roku 2018 získává... Kdo jiný než Trier! Je mi úplně jasné, že záměrem nebylo nic jiného, než šokovat. A bezpochyby se mu to podařilo. Abych to uvedla na pravou míru - já mám smysl pro filmy z kategorie "what the fuck" (aka WTF movies) a to si myslím, že docela velký. A proto se mi první třetina velice líbila! Creepy gorefest, u kterého nevíte, jestli se spíše znechutit a nebo se smát, je poměrně osvěžující dilema a já si ho v této podobě dost užila. Když se nad brutální vraždou směje celé kino - pak klobouk dolů, ale v něčem to vyšlo. Zůstat tato vlna taková až do konce, pak bych nelenila a napálila tomu klidně 4*. Ale bohužel. Nastupuje nám druhá třetina, která na rozdíl od místy poměrně humorných scén servíruje drasťák, u kterého jsem tajila dech, ale ve které je to tak nějak víc a zbytečně filozoficky ukecané (má to pár dobrých myšlenek, musím uznat). Stále ne špatné, ale už to nějak nebylo ono. No a poslední třetina byl výkal, který tento film zařadil do kategorie dvouhvězdových záležitostí, které si již nikdy nepustím. Věc se má tak. Mě ani tak nešokuje nemilosrdná poprava nevinných obětí. Ani fetišistické manýry nad jejich vraždami. Ani hromada krve nebo ksicht zbroušený o chodník. Mě spíš dokáže znechutit, když si nad vlastním dílem někdo agresivně tahá předkožku, hraje si na filozofa a scénu od scény jde vidět, jak šla drogová tolerance zase o kus výše. Uff. Doteď jsem měla za to, že mě tímhle dokáže nasrat snad jen Lynch. Pravda, s panem Larsem jsem doteď měla zkušeností jen pomálu. A nejsem si úplně jistá jestli ještě chci. Vidím v nich totiž dost velkou podobnost a příliš mnoho bodů, které mě serou na obou. A přitom to začlo fakt docela hezky...

plakát

Maniak (2018) (seriál) 

Jestli vás někdy zajímalo, jak fungují psychedelika - tady je máte v plné parádě. Rozloží vás na malé kousky tak, aby váš opětovně střízlivý pohled na věc přetavily v něco jiného, nového... a pak už nebude cesty zpátky. Bravurně příběhově navrstvená záležitost, u které jsem hýkala blahem.

plakát

Sběratel polibků (1997) 

Jsem fandou mrazivých thrillerů a kriminálek, ať už na Jehňátka nebo Sedm bych mohla koukat pořád a pořád mi u toho pojede po chrbátu husina. Není divu, že v devadesátkách se o podobný úspěch snažila hromada filmů - navodit atmosféru u které tuhne krev v žilách a otázka, kdo je vrah, vám nedá do konce vůbec spát. Tento film byl vždycky do tohohle pytle řazen, ale byla jsem vždy trochu skeptická - a věděla jsem proč. Je to totiž poměrně dost křečovitý pokus o navázání na úspěchy už zmíněných filmů. Film plný pitomostí a nepochopitelného uvažování postav. Film, kde v klíčových momentech hl. postavy osvítí nejspíše duch svatý a oni mají případ vyřešen. Film ve kterém je zhruba taková atmosféra, kterou byste rozehnali plastovým čúrem. Nudila jsem se, nemrazilo mne, vlastně mě ani moc nezajímalo kdo je vlastně vrah. Což bych řekla, že je u tohohle žánru poměrně zásadní záležitost. Kdo se chce bát, kdo se chce zažrat, kdo chce vidět něco pořádného... ať mrkne na něco jiného.

plakát

The End of the F***ing World (2017) (seriál) 

Naprosto dokonale rozkošné! Už od první minutky je to audiovizuálně vymazlené a ujeté tak akorát. Dobře, někdo by úplně nemusel skousnout, že je tam jednou z prvních nabalovacích hlášek správně britsky procítěné "fok off" a že je to celé vlastně jen o tom, jak někoho zabít. Že je to pubertální a pitomé? Jasně, že je. Vy jste snad byli jiní, než pitomí? Nicméně - když se někde tlačí na pilu, je to děs. Když se tady tlačí na pilu, je to jako když si ty třísky ve vašich očích vlastně užíváte. Je to přehnanost, ale přesně takovouhle odrůdu mám moc ráda. Kraťoučká lahůdka pro toho malého psychopata žijícího v každém z nás. A že je to moc krátké? Ne, je to úplně ideální. V nejlepším se má totiž přestat. A tento seriál to pochopil dokonale. Musím taky vypíchnout soundtrack... pohlazení na duši. <3

plakát

Černé zrcadlo - Železná vůle (2017) (epizoda) 

Rozhodně dost jiný díl BM, ale určitě ne špatný. Vytřískat z každé epizody mermomocí nějaké ponaučení by už vážně byla trochu nuda, tak proč si to nerozředit něčím trochu zvláštním? Ač naprostý konec nás přece jen může donutit se trochu zamyslet. Co se tomu už vůbec ale nedalo upřít, je skutečně precizní filmařina. Vybudovat v epizodě seriálu atmosféru (černobílo s téměř úplnou absencí hudby), kterou by mohl závidět leckterý celovečerák? I enjoyed it.

plakát

Pozemšťan (2007) odpad!

Znáte ten pocit, kdy se vám chce nějaký film vypnout už po půlhodině, ale chcete vydržet protože jednak doufáte, že to bude lepší a jednak protože nechcete hodnotit něco, co jste neviděli celé? Tohle přesně je film, který ve mě tenhle pocit probudil hodně zuřivě. Už v prvních minutách vás trefí do obličeje naprosto příšerné herecké výkony a debilní dialogy, ale budiž, možná měl někdo jen špatný den. Vždyť má ten film přece 82% a každý na něj pěje ódy (hahá, pořád jsem tak neuvěřitelně naivní). Začíná to rozhodně zajímavě a doufáte, že tam je fakt nějaké skryté poselství, něco, co vás donutí uvažovat a co vás nechá ve "wowtranzu", že úplně zapomenete na to, jak špatně zahrané to bylo. Ale jak jsem už psala dříve... nestalo se. Daleko spíš se ve vás bijou touha to vypnout a zvědavost. Nicméně jsem opravdu pokračovala dál. Jen abych se přesvědčila, že ty postavy můžou být opravdu ještě debilnější, dialogy ještě trapnější, snaha o deep filozofání pro rádobyhipíky ještě zoufalejší. Vážně tohle někoho dojalo? Jak už tady někdo psal, jednoho Forresta Gumpa jsme tady už měli. Jak naprosto neuvěřitelné, že se tenhle jediný člověk setkal s tak významnými osobnostmi napříč historií a jednou z nich sám dokonce byl! To je tak skvěle napsané! /sarkasmus off/ Původně jsem tomu chtěla dát 2* za snahu, ale ten konec mě přesvědčil o tom, že je to obyčejná sračka. Už dlouho mi u filmu nebylo tak trapně. Ale když už nic, tak už si to po letech konečně můžu odškrtnout ze seznamu. Uf. Ale stejně se s tím spoleháním na dobré hodnocení filmu nepoučím, co?

plakát

Vetřelec: Covenant (2017) 

Bylo mi 11, když mě maminka varovala, že Vetřelec není pro malé děti a že se budu bát. A ještě ten rok jsem si pod stromeček přála sběratelskou edicii Alien Quadrilogy. O nějaká ta léta později jsem byla velmi skeptická k filmu Prometheus a vyhýbala se mu - až do doby, kdy do kin mířil právě navazující Covenant. Bylo potřeba dohnat to. A moje obavy se naplnily - Prometheus byl velmi špatný. Vkládala jsem trochu nadějí do toho, že tentokrát se Scott i scénáristi ponaučili a i recenze vypadaly nadějně - "je to lepší než Prometheus". Je? Ne, není, vůbec ne. Ani blbou náhodou. Jde přinejmenším o stejně stupidní kousek. Jasně, očekávat tolik let po Alien/s něco co se tomu přiblíží by byla zatraceně velká naivita a ani jsem něco takového neočekávala, ale stejně tak jsem neočekávala toto plivnutí do ksichtu. *POSSIBLE SPOILERS* Další film s hromadou zbytečných postav, u kterých ani netušíte, jak se jmenují, nemají žádnou osobnost a absolutně vám na nich nezáleží? Check. Postavy, které se v hlubokém vesmíru budou chovat jako naprostí retardi a ZASE A ZNOVU si na cizí a naprosto neprobádanou planetu nevezmou žádný skafandr/přilbu? Check. Objeví se starobylé město nějaké civilizace a hromady mrtvol původních obyvatel, ale ani jednou jedinkrát se nad tím nikdo nepozastaví!? (whooooah, objevili jsme mimozemskou civilizaci!!!) Check. Idea toho, že je xenomorph zvrácená stavebnice pološíleného androida... budiž, ale co mělo sakra znamenat to, že z nich má cvičené opičky? Co měl být sakra ten komický chestburster? Měla jsem sto chutí v tom kině laugh-burstnout já. Vetřelec, který se stačí v hostiteli uchytit během asi 3 sekund, co ho má někdo na obličeji a dále vyroste v plně dospělou bestii asi během 5 minut? Hromady scén u kterých mi obočí cukalo a lítalo nahoru jako splašené jojo pro jistotu ani nekomentuji. Velký plot twist se nekonal, protože byl zkrátka až příliš předvídatelný. Proč to děláš Ridley? Máš to zapotřebí? Stejně jako je vážně zapotřebí plánovat další díly téhle epické sračky? Technicky je to skvělý film, ale to je asi tak nějak všechno. A když si u filmu odnesete jen negativa, je něco fakt špatně. Ulehčovat si práci tím, že jediným hybatelem příběhu je stupidita postav, je neskutečná lenost a já přesně takovéhle filmy ráda nemám. Bohužel.

plakát

Proč? 13x proto (2017) (seriál) 

Protože někteří lidé, kteří se tváří jako vaši kamarádi, opravdu nejsou vaši kamarádi... I can relate. :) Perfect, 10/10, rozhodně jeden z nejlepších moderních seriálů, jaké jsem kdy viděla. Pokud se vám líbilo Life is Strange a nebo Perks of being a Wallflower, tohle je jasná volba.