Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Komedie
  • Drama
  • Dokumentární
  • Animovaný
  • Akční

Recenze (192)

plakát

Alias (2001) (seriál) 

Výborný seriál z prostředí CIA, která bojuje proti SD6. Moc kvalitní seriál, od kamery, hudby, režie.. Každý díl prostě hltám a nemůžu se dočkat až bude další. Vřele doporučuju!

plakát

American Honey (2016) 

Skvěle zvládnutá filmařská práce a naprosto nepochopitelná délka filmu. Jednoduše by tomu ta 90min stopáž seděla, slušela, padla daleko lépe než ty tři hodiny, které v člověku zanechají pocit, že už vlastně pořádně neví ani co se stalo. A že se vlastně nestalo defakto nic, protože chybí ostřejší hrany příběhu, který jen plyne stále stejným tempem i rozměrem.

plakát

Americká krása (1999) 

Prvě je to originální snímek, který právem náleží mezi nejlepší filmy devadesátých let. Kevin Spacey zde ztvárnil více než věrohodnou postavu.. Bohužel, čím vícekrát jsem film viděl tím více mi připadal, slabší..

plakát

Arthur (2011) 

Průměrná romantická komedie o princovi bez základu taktu či slušného chování, popírajíc jakékoli chlapské pudy (sexy brunetka v posteli) kvůli ne až tak pěkné blonďaté pastavečce píšící dětské povídky. Důvod: láska.

plakát

Auta (2006) 

Tenhle film má kouzlo, jak už to u filmů pro děti bývá nechybí ponaučení i zábava pro děti a dospělé v podobě motoristického humoru.

plakát

Babovřesky (2013) 

Trošku mám rád, ale tohle se mu nepovedlo asi stejně jako třetí Kameňák. Film víceméně o ničem nevypovídá, je tam slabá dějová linie, očekávané, někdy až skoro hloupé vtípky. Ale jako celek je to určitě jedna z nejhorších komedií, co jsem kdy viděl - a to prosím usínám při nenáročných amerických komediích ze střední!

plakát

Batwoman (2019) (seriál) 

Batwoman, moje od dětství nejoblíbenější superhrdinka, protože prostě ženská verze Batmana. Rudovlasá verze Batmana! A navíc lesba? Tak to je perfektní, to je cool, to prostě musím vidět. V zápětí jsem zjistil, že to vidět nemusím — zařadil bych to do takových těch odpoledních seriálů z dětství, takové to Smallville, Buffy, nebo třeba Dawson's Creek, jen zde není tak rozsáhlá romantická dějová linka (navzdory tomu jak proti LGBT postavě někteří hlasitě protestují). A hned se mi na to koukalo o poznání lépe. Není to žádná pecka, žádný vyvrhel, žádná černá ovce mezi trusem, prostě klasická komiksárna, ve které se postavy nechovají úplně logicky, s větším důrazem na rodinné drama dvou sester.

plakát

Bicykly versus automobily (2015) 

Velmi nevyvážený až jednostranný rádoby dokument, chci říct aktivistické video se stále se dokola opakujícím srdceryvným motivem sražených cyklistů, záběrů na cyklisty nedodržující základní předpisy a cykloaktivistů, kteří sami přiznávají nenávist k řízení a chtějí ostatní omezit ve jménu svého až náboženského fanatismu, protože přece "každý chce jezdit na kole". Problémy měst, které se cíleně zbavily výhod hromadné dopravy výměnou za peníze z autolobby jsou zde srovnávány s Kodaní a Amsterdamem, kde naopak lidé trpí pod nátlakem neukázněných cyklistů, kterým kdysi podali prst a oni si vzali celou ruku. I s tak rozšířenou cyklistickou infrastrukturou těchto měst cyklisti předpisy stejně dodržovat nehodlají. Hvězdu za to, že tamního taxikáře rovnou nevystřihli.

plakát

Brooklyn 99 (2013) (seriál) 

Inteligence policejního oddělení je jak z tradičních policejních vtipů. Bohužel ne těch dobrých. Hloupost hlavních postav a nucenost humoru působících až trapně bohužel nechybí, zato snad už chybí jen otravný zrzek, aby tuto partičku doplnil. Naštěstí mi sekání videa některých dílů dopřálo nový nádech, abych byl vůbec schopen tento hloupý pokus o komediální seriál vstřebat. V některých ohledech bych se nebál ve srovnání s Policajty z předměstí, i když o něco navíc brooklynská verze přeci jen má.

plakát

Brutální vedro (2023) 

Jako Hradečák jsem v Pardubicích za svůj život procekal mnoho hodin, ale nikdy jsem netrpěl tak, jak těchto 75 hodin. Jestli se něco tvůrcům povedlo bravurně, pak je to na diváka přenést utrpení při čekání na hromadnou dopravu, kdy se už první půlhodina zdá jako nesnesitelně dlouhá hodina. Při níž má člověk nutkavou potřebu přemýšlet, jestli je to tak špatné omylem, nebo prostě záměrně. Ale jelikož poselství film nepřinese ani do poslední minuty, přičemž zdejší hodnocení a ocenění tomu nenapovídá, mohu jen soudit, že tohle rozhodně nebylo pro mě. Sílu se na to podívat znovu ale fakt nemám, bych se zpotil možná víc než zdejší postavy. Jsme si vazbě jistí, že sem bezablodila jen další amatéřina?