Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Krátkometrážní
  • Komedie
  • Akční
  • Drama
  • Dokumentární

Recenze (4 699)

plakát

Anna (2019) 

Pokud máte rádi skvělou akci, tak v Anně jsou dvě scény, po kterých budete slintat. Bohužel jsou ale jen dvě a protože jsou fakt parádní, hlavně kolotoč v restauraci, budete celkem naštvaný, že Vám akci Besson servíruje jen ve dvou chodech. Zbytek filmu jsem taktak s titulky stíhal, protože se co deset minut skáče v čase a vysvětlovačka následuje vysvětlovačku. Na můj vkus až moc překombinované, ale stále filmově sympatické.

plakát

Annabelle 2: Zrození zla (2017) 

Překvapení. Pokračování příšerný Annabelle si na nic nehraje a prakticky od začátku chce jasně ukázat, že tu nemůžeme čekat nějakou hororovou revoluci a půjde čistě jen o lekačky a duchařinu. A ono to celkem funguje. Lekačky jsou sice převídatelné, ale jednoduše jsou tak dobře udělaný, že jsem byl stejně nervozní a v nejděsivějších momentech i sebou trhnul. Hrátky kamery a stínů, respektive tmy funguje taky dobře a při titulcích jsem si říkal, že to je vlastně v rámci béčkových duchařin skvělá práce, u které bych si v klidu dal v podobným stylu pokračování.

plakát

Annabelle 3 (2019) 

Třetí Annabelle se mnou nehraje fér hru. Úvod s Warrenovými je skvělý. Má atmosféru, herce, kteří vědí co hrát a duchy. Jenže Vera a Patrick po velmi krátké době vyklidí pole a my sledujeme jejich dceru, kterou hlídají dvě puberťačky. Jedna je samozřejmě ta hloupější a otevře těch 10 zámků k jedním dveřím. Nedbá na 20 nápisů neotvírat, a otevře Annabelle ven. A od té chvíle jde film ke dnu. Prvních 20 minut prostřední části ještě jde. Atmosféru si to bere díky úvodu, duchové tu občas projdou a jsou děsivý. Jenže přesně v momentě, kdy by měl strach stoupat stejně jako útoky nadpřirozených bytostí, nestane se nic. Vy hodinu a půl sledujete občas nějakého toho ducha, co se prochází po domě a otočí hlavou na nějakou z postav. Nejdřív to funguje a je to znervózňující, ale když se to stane po desáté, přestane Vás to bavit. Hřebíčkem do rakve je pak vlkodlak, který 10 minut honí kolem domu svou oběť, aby se pak rozplynul po ráně kytarou (wtf?). Jenže tohle je už do konce filmu stále. Na všechno nadpřirozený stačí posvítit a je klid, vlkodlaka stačí prásknout kytarou a utéct, před nevěstou s nožem stačí zavřít oči a je po problému. Skoro mi až připadalo, že sleduju nějaký nepovedený pokus o parodii. Koule film najde až v posledních deseti minutách, jenže to ani zdaleka nestačí k tomu, aby jste se k návratu pana a paní Warrenových neprozívali jako já.

plakát

Anna Karenina (1967) 

No, vidět nejdřív okouzlující Gretu Garbo, a pak tuhle sovětskou mařenu je utrpení. A k tomu mi tahle verze Anny Kareniny jen potvrdila, že Sověti, případně Rusové, nedokážou natočit dobrý film. Tohle je 145 minut utrpení.

plakát

Anna Karenina (1935) 

Předlohu jsem nečetl (i když bych nejspíš na střední měl), ale i když je Tolstého kniha určitě obsáhlejší a propracovanější, filmová verze z roku 1935 je povedená. Hlavně díky skvělé Gretě Garbo.

plakát

Anna Kareninová (1997) 

Marceau je krásná, Bean je fajn, a celý to je prostě...fajn. Jenže je to také další variace slavného románu, která divákovi ale nepřináší nic nového. Sophie je nádherná, ale mě do role Anny vůbec neseděla. A pokud mám problém s takovou postavou, mám problém s celým filmem.

plakát

Anthropoid (2016) 

I v Česku může vzniknout skvělý akční thriller! Sice je znát, že to netočí někdo precizní, ale režisér rozhodne nezklamal a i když očekávání byla obrovská, dokázal většinu diváků uspokojit. Film má skvělou atmosféru, dobrý herce (hlavně Jamie je vyborný), a i když poněkud roztěkanou kameru, tak si dobrou akci. První polovina sr mi trochu táhla ale jak je atentát uskutečněný, mění se film na skvělý thriller s vynikající snad půl hodinovou akcí na konci. Emoce, akci, drama, lásku (i když Aňa tu byla vyloženě fail). Anthropoid má všechno, dobrá práce!

plakát

Ant-Man (2015) 

Marvel pokračuje a laťku přeskakuje i tady. Ant-man je přitom trochu jiný a víc podobný Strážcům Galaxie, než třeba Avengers. Nebere se tak vážně, je víc hravý, svěží, komediální až na půdu. Nikdy bych neřekl, že si to budu myslet, ale Paul Rudd na tuhle roli fakt padne, což je fakt zázrak. Evangeline Lilly je neskutečně hot i po těch letech po Ztracených a Michael Douglas je Michael Douglas. Jen ten záporák...kdy se to Marvel naučí? :( Ale finální fight na železnici je best of, to zas jo.

plakát

Ant-Man a Wasp (2018) 

Sám se považuji za fanouška MCU, neříkám sice, že jsem byl v kině na všech Marvelech (hlavně co se začátků týče), přesto se na každý film těším a pokud na něco do kin pravidelně chodím, tak na ně. První Ant-man není špatný. Rodinná komedie se spoustou humoru a nakonec i dobrý akce. Zase něco jinýho, ale zase to fungovalo. Dvojku jsem si ale celkem protrpěl. Neříkám, že jsem chtěl další epický příběh, ale alespoň NĚJAKÝ bych čekal. Dvojka Ant-mana ho prostě nemá. Zachránit mamku mi jako příběh prostě nestačí. Dokázal bych to ale neřešit, kdyby mě film prostě bavil. Akce střídala humor a ten další akci. Jenže první polovina je jedna totální nuda, kde se vůbec nic neděje, všichni furt někam jezdí v dodávce a jedinou akci tu obstará Wasp, která zbije několik mafiánů. Občas se sice podaří nějaký vtípek, ale většinou se jedná o trapný wtf momenty naprosto mimózního Michaela Peňi. Druhá půle ale přece jen lepší. Akce je fajn (i když bych si dokázal představit víc a i humornější bitky) a finále je jedna velká jízda, o to je smutnější, že je téměř celá v trailerech. Ve finále jako jo, ale pokud by někdy měl vzniknout nějaký třetí závěrečný díl, Ant-man by si zasloužil lepší péči.